Follow us

Η κατάρρευση των reality είναι το μεγαλύτερο ψέμα της σεζόν

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος δίνει την πραγματική διάσταση στο battle μυθοπλασίας και reality

reality

Αλήθεια, ότι δύο σειρές είναι τα κορυφαία προγράμματα της σεζόν σας κάνει να πιστεύετε πως τα reality κατέρρευσαν; Η αλήθεια είναι λίγο διαφορετική, όσο και αν σας χαλάω το αφήγημα.

Στατιστικά φέτος θα δείτε πως σαφέστατα υπάρχει μια μικρή πτώση στον μέσο όρο τηλεθέασης του GNTM, λόγου χάρη, αλλά το συγκεκριμένο πρόγραμμα όποια μέρα και αν έπαιξε απέναντι στα μεγαθήρια της μυθοπλασίας δεν έχασε το μαξιλαράκι ασφαλείας του. Αυτό σημαίνει πως απέναντι σε δύο υπερπαραγωγές μυθοπλασίας, τον "Σασμό" και τη "Γη της Ελιάς" που ως νέα προϊόντα σαφώς έχουν και άλλη δυναμική επάναντι στον ανταγωνισμό, ένα reality χωρίς τη σταρ παρουσιάστριά του και στην τέταρτη σερί σεζόν και στην έκτη συνολικά αντιστάθηκε και μάλιστα με πολύ ικανοποιητικά ποσοστά.

Από την άλλη, ο νέος παίκτης στην αρένα, η "Φάρμα” του ΑΝΤ1, χθες φάνηκε να κάνει θριαμβευτική είσοδο στο καθημερινό πρόγραμμα -χωρίς GNTM απέναντι για πρώτη φορά- σημειώνοντας ένα διόλου αδιάφορο 18%. Αλήθεια, έχετε μετρήσει πόσα προγράμματα ξεπερνούν στο 15% φέτος; Ελάχιστα, πιστέψτε με. Την ίδια στιγμή το -προσβλητικό και άλλα βαρύγδουπα ανάλογα- The Bachelor σημείωνε στον Alpha ένα λαμπρό 15%.

Αλήθεια, έτσι γυρνάει το ελληνικό κοινό την πλάτη του στα reality;

Θα μου πεις υπάρχουν και τα προγράμματα που δεν πέτυχαν και δεν είναι ένα και δύο. Το TOP CHEF και το Game of Chefs απέτυχαν γιατί πολύ απλά προσπάθησαν να αντιγράψουν μια μεγάλη επιτυχία που το κοινό δεν τους χρωστούσε να τους "χαρίσει”. Η επιτυχία του MasterChef του STAR είναι η συνταγή των προσώπων του, η καλή φωτογραφία, το χιούμορ των κριτών, το σατανικό μοντάζ και πόσα άλλα. Δεν αρκεί ένας πάγκος και τρεις κριτές για να γίνεις MasterChef. Την ίδια στιγμή, ο ΣΚΑΪ είδε ο Big Brother να χάνει αισθητά έδαφος αφού η αδύναμη πορεία της prime time του σταθμού -με εξαίρεση το The Voice- αφενός δεν το βοήθησε, αφετέρου το ίδιο το πρόγραμμα πάσχει στην εκτέλεση μιας και οι χαρακτήρες που επιλέχθησαν το οδήγησαν σε... ξέρα. Και μιλάμε για τους χαρακτήρες τόσο εντός σπιτιού, όσο και για τα πρόσωπα που κλήθηκαν να τους χειριστούν από το πλατό των LIVE. Κακά τα ψέματα, για να παρουσιάσεις το Big Brother θέλει χιλιόμετρα τηλεοπτικής εμπειρίας και επιτρέψτε μου να επιμένω, ο ΣΚΑΪ δεν το εμπιστεύτηκε ποτέ μέχρι σήμερα στα σωστά χέρια.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Απέτυχαν τα μέτρια ή κακά τηλεοπτικά προϊόντα, κανένα καλό reality δεν βγήκε εκτός χάρτη τηλεθέασης επειδή το κοινό το απέρριψε. Περιμένετε λίγο να δείτε πώς θα αντιδράσουν οι τηλεθεατές στην πρεμιέρα του MasterChef και ελάτε να τα ξαναπούμε.

Η κατάρρευση των reality είναι το μεγαλύτερο ψέμα της σεζόν

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα