Follow us

Η Δανάη Μπάρκα & το... ηθικό πλεονέκτημα του "Πάμε Δανάη"

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος εξηγεί γιατί το κοινό "ψήφισε" το "Πάμε Δανάη" στην πρεμιέρα του

Δανάη Μπάρκα RNEW

Στην τηλεόραση τα πράγματα τελικά λειτουργούν αντανακλαστικά. Χτυπά ο ήλιος τον καθρέφτη για να φωτίσει το δωμάτιο. Στην περίπτωση του "Πάμε Δανάη", η δουλειά έγινε πέρυσι, η συγκυρία έφερε την εμπιστοσύνη φέτος.

Τι θέλω να πω...

Το "Πάμε Δανάη" πέρυσι δεν μπορεί κανείς να απαντήσει αν πήγε ή αν δεν πήγε καλά. Σε ένα MEGA που το μονοπωλούσαν τα μονοψήφια ποσοστά τηλεθέασης, η Δανάη Μπάρκα έβαζε τα δυνατά της για ένα περίπου χρόνο η εκπομπή αν όχι να επικρατήσει του ανταγωνισμού – πράγμα πολύ δύσκολο και πέρυσι και φέτος – αλλά τουλάχιστον να υπάρξει ως πόλος ανταγωνισμού έναντι των υπολοίπων. Η εκπομπή αυτή μπορεί να συστήθηκε στην αρχή κάπως -συγχωρέστε μου την έκφραση- κομπλεξικά, προσπαθώντας να πει πως εκείνοι θα κάνουν lifestyle με τον τρόπο που δεν το κάνουν οι άλλοι, γιατί εκείνοι δεν θα ντρέπονται για την εκπομπή τους. Υπερβολές, επιμένω μέχρι και σήμερα. Ωστόσο, στην πορεία, αφού έκανε άνοιγμα στα reality, στα αληθινά σχόλια, στους καλεσμένους κάθε είδους, βρήκε ένα μεγάλο πάτημα: να αφουγκραστεί την κοινωνία.

Αυτή την περίεργη σεζόν της καραντίνας, λοιπόν, η Δανάη Μπάρκα έχτισε μια εκπομπή, στην ταυτότητα της οποίας ως βασικός πυλώνας αναφέρεται ο Άρης Καβατζίκης. Δικαίως. Οι καλεσμένοι που πέρασαν από τον καναπέ της Δανάης είχαν, πέρα από την οξυδέρκεια της ίδιας της παρουσιάστριας, έναν σοβαρό συνομιλητή. Ο Άρης Καβατζίκης δεν είχε δείξει ποτέ πριν τις δυνατότητες αυτές. Εκ του αποτελέσματος θα έλεγε κανείς πως στο "Πρωινό” αδικήθηκε. Αν συμμετείχε στις συνεντεύξεις με τη Φαίη Σκορδά, ίσως η επιστροφή του Γιώργου Λιάγκα να μην ήταν επιβεβλημένη το 2021. Αλλά αυτή είναι άλλη ιστορία.

Δανάη και Άρης λοιπόν βγήκαν μπροστά και έκαναν ένα μεγάλο άνοιγμα στη συνέντευξη με αποκαλύψεις. Η αρχή έγινε με τη Ζέτα Δούκα. Ας το παραδεχθούμε, το καλλιτεχνικό #metoo ξεκίνησε από το "Πάμε Δανάη” και το MEGA. Ορισμένοι θίχτηκαν τότε άλλα σας παραθέτω όσα έγραψα τη μέρα που έγινε η συνέντευξη της κας. Δούκα:

Επιμένω λοιπόν στο εξής: Η Δανάη Μπάρκα, ως μπροστάρης αυτής της εκπομπής και άνθρωπος στην τελική που η εκπομπή φέρει το όνομά του, έδωσε βήμα. Δεν φοβήθηκε. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως σε ένα άλλο κανάλι, με μία άλλη παρουσιάστρια και αρχισυνταξία, η καταγγελία αυτή θα έβγαινε στον τηλεοπτικό αέρα και κανένας δεν φοβόταν τη συνέπεια των καταγγελιών – ακόμα και για τον ίδιο τον σταθμό. Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για μια καλλιτεχνική ελίτ που στοχοποιήθηκε, αποκλείστηκε, ενίοτε προφυλακίστηκε, σε γενικές γραμμές απειλήθηκε, από τι; Από την αλήθεια που έκρυβε για καιρό. Και την αλήθεια αυτή η Δανάη δεν φοβήθηκε να τη βγάλει στον αέρα.

Για να γίνει αυτό λοιπόν ο Άρης Καβατζίκης ήταν το δημοσιογραφικό κλειδί. Οι παρουσιαστές είναι ταλαντούχοι άνθρωποι, αλλά θέλουν βοήθεια έμπειρων δημοσιογράφων. Και το ντουέτο κούμπωσε, δίνοντας στην εκπομπή το ηθικό πλεονέκτημα. Θα μου πεις, μόνο η Δανάη έδωσε χώρο; Όχι. Αλλά άνοιξε τον δρόμο ώστε ανεμπόδιστα πια όλοι οι υπόλοιποι να καταπιαστούν με αυτά τα θέματα. Και αποκτώντας ακριβώς αυτό το hype προς την καλλιτεχνική -και μη- κοινωνία είδαμε εξαιρετικές συνεντεύξεις να παίζουν στον αέρα αυτόν. Επιγραμματικά αναφέρω την εξαιρετική εμφάνιση της εγκυμονούσας τότε Όλγας Κεφαλογιάννη, τη γενναία επιλογή να βγάλει στον αέρα τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη σε μία εξαιρετικά λεπτή χρονικά στιγμή, αλλά και σήμερα να παρουσιάσει μια μοναδική συνέντευξη της Δώρας Χρυσικού που δεν έκανε στιγμή τον τηλεθεατή να κομπιάσει και να αισθανθεί βάρος από όσα ομολογουμένως δυσάρεστα για τον κάθε άνθρωπο ακούγονταν στον αέρα της εκπομπής.

Άρα, η Δανάη Μπάρκα δικαίως έχει το ενδιαφέρον του κοινού και φέτος. Γιατί κατάφερε να κερδίσει την εκτίμησή του. Με την εκπομπή της, με το σπαθί της. Τώρα αν χόρευε πού και πού στο πλευρό του Απόστολου ή αν πήρε (και) φέτος υπεργκόμενο σεφ, ε μαγκιά της γιατί πάνω από όλα ψυχαγωγία κάνει. Με τη διαφορά πως φέτος έχει και σοβαρό lead-in από την Ελεονώρα.

Η Δανάη Μπάρκα & το... ηθικό πλεονέκτημα του "Πάμε Δανάη"

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα