Follow us

Η συνταγή ενός αξεπέραστου κιμά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μακαρόνια με κιμά και όλα τα μυστικά επιτυχίας

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όλοι έχουμε στη γευστική μας μνήμη καταχωρημένα τα σπιτικά μακαρόνια με κιμά! Αγαπημένο φαγητό με αρώματα μαμάς και σπιτιού.

Υλικα Συνταγης

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά περασμένο 1 φορά στην μηχανή

4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σπασμένες σκ. σκόρδο

2 μέτρια καρότα ψιλοτριμμένα

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1/2 φλ. κονιάκ

2 συσκευασίες ολόκληρα αποφλοιωμένα ντοματάκια στο χυμό τους

2 ½ φλ. ζεστό ζωμό κρέατος ή νερό

1-2 δαφνόφυλλα

1/2 ξυλάκι κανέλας

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1-2 κλωνάρια μαϊντανό

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 ½ πακέτο μακαρόνια (σπαγγέτι Νο 5)

λίγο ελαιόλαδο

μπόλικο κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο

Εκτελεση

Μακαρόνια με κιμά και όλα τα μυστικά επιτυχίας

Για τα μακαρόνια με κιμά, αυτό το κλασικό και αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων, συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά μας. Αυτή η συνταγή θα σας θυμίσει σίγουρα τα μακαρόνια με κιμά της γιαγιάς. Ξεκινώντας,

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τον κιμά για 7-8′ σε δυνατή φωτιά.

Δεν ανακατεύουμε συνέχεια τον κιμά, γιατί αντί να ροδίσει θα αρχίσει να βράζει μέσα στα υγρά του.

Τραβάμε κι ανοίγουμε το κέντρο του κιμά με κουτάλα σαν να κάνουμε μια μεγάλη τρύπα στο κέντρο του.

Ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα σπασμένα σκόρδα και το τριμμένο καρότο.

Σοτάρουμε τα λαχανικά εκτός του μαϊντανού για περίπου 3′-4′ να μαλακώσουν και να γυαλίσουν, χωρίς να πάρουν καθόλου χρώμα τα κρεμμύδια.

Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας.

Αφήνουμε να ψηθεί για 1-2′ μέχρι να βγάλει το έντονο άρωμά του.

Σβήνουμε με κονιάκ για πιο πολύ νοστιμιά.

Συνεχίζοντας, πάντα σε δυνατή φωτιά, σβήνουμε τα υλικά με το κονιάκ. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ και φυλακίζουμε τα μαγικά αρώματα του. Λιώνουμε τις αποφλοιωμένες ντομάτες είτε ζουλώντας με τα χέρια είτε ψιλοκόβοντάς τις και τις προσθέτουμε στον κιμά.

Προσθέτουμε το νερό ή το ζεστό ζωμό και μόλις πάρει βράση, σκεπάζουμε καλά την κατσαρόλα με λαδόκολλα- αλουμινόχαρτο, που σφραγίζει στα χείλη της κατσαρόλας και καπάκι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε την σάλτσα κιμά σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, για περίπου 1 ώρα.

Στο τέλος του βρασμού, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα μπαχαρικά και τα κλωνάρια μαϊντανού για τα μακαρόνια με κιμά της γιαγιάς.

Προαιρετικά, αν θέλουμε προσθέτουμε 1 πρέζα ζάχαρη.

Ξανασκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 20′ μέχρι να μελώσει η σάλτσα κιμά, να δέσει σωστά κι ο κιμάς και να γίνει πολύ τρυφερός και μαλακός.

Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και σερβίρουμε με μακαρόνια και τριμμένο κεφαλοτύρι.

Μακαρονια με κιμα Αργυρω, εγγύηση. Αγαπάτε όμως τον κιμά; Στο Argiro.gr σας έχω όλες τις υπέροχες συνταγές που συγκέντρωσα μόνο για εσάς!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα