Follow us

Aide-mémoire #4 | Η πιο δύσκολη τηλεοπτική επόμενη μέρα

O Κωνσταντίνος Αντωνάτος συγκεντρώνει όσα είπε, σχολίασε και τελικά αποφάσισε να γράψει.

Aide-mémoire #4

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

- Φινάλε για το "Καφέ της Χαράς” με τον Χάρη Ρώμα και τη Ρένια Λουιζίδου να αποχαιρετούν το τηλεοπτικό κοινό αυτή τη φορά με τον πιο σωστό τρόπο, χαμογελαστά. Κακά τα ψέματα, το "Καφέ” είχε το τέλος, αλλά και την πορεία που του άξιζε. Χωρίς να γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής της σεζόν έκανε καλά νούμερα τηλεθέασης, απέναντι σε σκληρό ανταγωνισμό, χωρίς ιδιαίτερη στήριξη με μόνο του όπλο ουσιαστικά το ίδιο του το brand name. Και έκλεισε γλυκά, σαν ένα λαϊκό παραμυθάκι του καιρού μας. Σε έναν τόπο και έναν χρόνο που ταιριάζουν γάντι στον μέσο Έλληνα.

- Μεγάλη απώλεια η φυγή του Χάρη Ρώμα από τον ΑΝΤ1. Για τον σταθμό. Για τον ίδιο τον δημιουργό ενδεχομένως να ήταν και κίνηση απελευθέρωσης. Αν η νέα του σειρά έχει κλείσει ήδη στο MEGA, σημαίνει πως θα είναι ελεύθερος να παράξει αυτό που θέλει, όπως το θέλει, σε ένα περιβάλλον που -ας μην κρυβόμαστε- ό,τι κερδίσει θα είναι προς όφελος του στην αρένα της τηλεθέασης. Ακριβώς όπως συμβαίνει και στην ΕΡΤ.

- Φινάλε για το "Στην υγειά μας ρε παιδιά” του Σπύρου Παπαδόπουλου και πολύ στεναχωρήθηκα. Όταν μια εκπομπή που σφράγισε τηλεοπτικά σχεδόν δύο δεκαετίες, ρίχνει τίτλους τέλους, χτυπημένη βαριά στα ποσοστά τηλεθέασής της, επειδή εμμονικά δεν θέλησε να εξελιχθεί και να βρει τον ρυθμό της εποχής, εγώ λυπάμαι. Η συνταγή του "Στην υγειά μας” αντιγράφτηκε πολλές φορές σε αυτά τα χρόνια, αλλά καμία ρέπλικα δεν είχε το εκτόπισμα του αυθεντικού. Και ξαφνικά το original έδειξε να χάνει την ταυτότητά του. Και να τι συμβαίνει συνήθως...

- Άβολο πάντως και ο σταθμός να ανημερώνεται σχεδόν σαν αναγνώστης. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι σύγχρονες καθημερινές εκπομπές δεν μπόρεσαν να κάνουν ένα σοβαρό αφιέρωμα στους δεκάδες καλλιτέχνες που έλαμψαν στην πίστα του "Στην υγειά μας”. Αντίθετα, ξόδεψαν χρόνο για να συλλέξουν πλάνα από φτηνά δήθεν viral τσιφτετέλια στην εκπομπή, κάποιον γυναικών που άνευ λόγου και αιτίας τα τελευταία χρόνια γίνονταν θέμα. Αλλά αυτοί είμαστε, φτηνοί και επιφανειακοί. Σαν να κάνεις αφιέρωμα στο "ΜΠΡΑΒΟ” και να θυμάσαι τα αστεία σκετς της Κορομηλά ως... Φαντορούλα.

- Σχεδόν χωρίς πρόγραμμα φαίνεται πως μένει το OPEN λίγο πριν το τέλος της φετινής σεζόν. Η εποχή μετά τον Νίκο Κοκλώνη είναι περίεργη και κάπως γκρίζα. Με μόνα όπλα την πανίσχυρη Κατερίνα Καινούργιου, που όσο περνάει ο καιρός δείχνει να σηκώνει ακόμα περισσότερο κεφάλι έναντι του ανταγωνισμού χτυπώντας με άνεση 20άρια στους μέσους όρους τηλεθέασης, αλλά και τη Σίσσυ Χρηστίδου που όλο ακούγεται πως θα φύγει και τελικά δεν πάει πουθενά. Το κανάλι λοιπόν θεωρεί δεδομένη την πρώτη και θέλει να πιστεύει πως θα κρατήσει τη δεύτερη. Λογικό. Αλλά χωρίς Κοκλώνη, πρωτιές κρατιούνται; Είναι απορίας άξιο πώς, χωρίς τις συμπαραγωγές αλλά και χωρίς σημαντικά ανταγωνιστικό πρόγραμμα εντός καναλιού, οι δύο αυτές εκπομπές θα συνεχίσουν απροβλημάτιστα την πορεία τους. Μένει να δούμε τι θα αποφασιστεί τελικά γιατί το μόνο σίγουρο είναι πως η υπόθεση "Ευτυχείτε” είναι βούτυρο στο ψωμί κάθε ανταγωνιστικού σταθμού.

- Πάντως στο GNTM μην απορήσετε αν δείτε έναν νέο... Κουτσόπουλο να κάθεται στην καρέκλα της Καγιά. Το STAR απέδειξε στην πράξη πως δεν παίρνει από τα αζήτητα αλλά βρίσκει τα πρόσωπα εκείνα που μπορούν να λάμψουν στο τηλεοπτικό τοπίο για πρώτη φορά. Και το να συζητάμε η Αραβανή να αντικαταστήσει την Καγιά, το λιγότερο που μου ακούγεται είναι βαρετό – αν όχι αστείο. Δεν είναι μόνο πως δεν βάζεις έναν χαλίφη στη θέση του χαλίφη, είναι που πρέπει και η θέση να καλυφθεί με κάποιον που θα κάνει την έκπληξη.

- Γενικά μην πιστεύετε ό,τι γράφεται, σας το λέω εγώ που πια έχω πάψει και να τα διαβάζω.

Aide-mémoire #4 | Η πιο δύσκολη τηλεοπτική επόμενη μέρα

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος στα social media:

https://www.facebook.com/constantinos.antonatos

http://instagram.com/sirconstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα