Follow us

"Σιωπηλός Δρόμος": Είδαμε πρώτοι τη νέα σειρά του MEGA

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος είδε πρώτος το ντεμπούτο της νέας σειράς του MEGA "Σιωπηλός Δρόμος" & γράφει τις πρώτες του εντυπώσεις

Σιωπηλός Δρόμος

Ο "Σιωπηλός Δρόμος" είναι μια σειρά 100% MEGA material. Και αν το σύγχρονο MEGA-λο κανάλι στερείται καλλιτεχνικής ταυτότητας, η νέα του σειρά θα μπορούσε να σταθεί επάξια απέναντι σε κάθε μεγαθήριο μυθοπλασίας του λαμπρού παρελθόντος του συγκεκριμένου σταθμού.

Η τηλεόραση μετά τις "Άγριες Μέλισσες"

Με δύο υπογραφές που ταυτίστηκαν τα δύο τελευταία χρόνια με την απόλυτη τηλεοπτική επιτυχία, ο Πέτρος Καλκόβαλης και η Μελίνα Τσαμπάνη (Άγριες Μέλισσες) παρουσιάζουν το νέο τους εγχείρημα αυτή τη φορά στη σύγχρονη εποχή και μάλιστα με αισθητική ακριβοπληρωμένης πλατφόρμας. Ναι, ο "Σιωπηλός Δρόμος" θα μπορούσε να σταθεί σε οποιοδήποτε τηλεοπτικό περιβάλλον ήθελε κανείς να το τοποθετήσει. Μεγάλος μέρος της επιβλητικής εικόνας της σειράς οφείλεται στη σύγχρονη σκηνοθετική ματιά του Βαρδή Μαρινάκη, που μπορεί να μη γνωρίζω κάποια άλλη του δουλειά - μαζί με μένα και το ευρύ μαζικό κοινό - αλλά αποδεικνύει από την πρώτη στιγμή πως αποφάσισε να δώσει στο κοινό μια σειρά αξιώσεων.

"Σιωπηλός Δρόμος": Είδαμε πρώτοι τη νέα σειρά του MEGA

Οι πρωταγωνιστές είναι ένα κράμμα μεγάλων πρωταγωνιστών, γνωστών προσώπων αλλά όχι ονομάτων, αλλά και μεγάλων ταλέντων που σε καιρό απουσίας θεάτρου αποφάσισαν να κάνουν το μεγάλο "άνοιγμα" στη μικρή οθόνη. Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά η μικρή οθόνη απαιτεί μια μεγάλη απόφαση - αυτή της έκθεσης και του ρίσκου. Ο "Σιωπηλός Δρόμος" του MEGA τα έχει και τα δύο: Μεγάλα ταλέντα αλλά και ένα περίεργο ρίσκο, μιας και ο τηλεθεατής θα πρέπει να έχει πάρει απόφαση να παρακολουθήσει τη σειρά και να ταυτιστεί με τους ήρωες, μιας και ως ονόματα του λένε από λίγα έως ελάχιστα σαν τίτλοι στη μαρκίζα. Ναι, ο Αντώνης Καφετζόπουλος -ίσως- είναι αντιμέτωπος με μία από τις πιο λαμπρές τηλεοπτικές του στιγμές. Ο Χρήστος Λούλης βγαίνει λίγο πιο ευαίσθητος από όσο τον ξέρουμε, ενώ η Βίκυ Παπαδοπούλου αλλά και η Μυρτώ Αλικάκη κινούνται σε απόλυτα χαρτογραφημένα νερά.

Ο "Σιωπηλός Δρόμος" στην εποχή του "Survivor"

Θα μου πεις, δεν πάνε να παρουσιάσουν τον... "Κυνόδοντα", μια δραματική πολύ καλή σειρά παράγουν. Ναι, αυτό ακριβώς κάνουν. Και όταν μια δραματική σειρά θέλει να είναι και πολύ καλή, και εντυπωσιακή, και εμπορική, ε μαζεύονται πολλά στοιχήματα σε ένα τραπέζι. Και σε πολλα σημεία, ο "Σιωπηλός Δρόμος" σε κερδίζει από το πρώτο επεισόδιο. Αυτό είναι σαφές. Στο σημερινό τηλεοπτικό τοπίο, το MEGA έχει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, διαφέρει από το οικογενειακό τηλεοπτικό θέαμα, το φθηνό θέαμα σημασίας ενός prime time και την απλή διάθεση σαπουνόπερας. Σαν να έμαθε από την "Έξαψη" και ακολούθησε μια πεπατημένη που λίγο ως πολύ... του πάει! Ανάλογα τον ανταγωνισμό που ο "Σιωπηλός Δρόμος" θα αντιμετωπίσει θα αποδείξει και τη δυναμική του, αλλά όχι την αξία του. Αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη.

Σιωπηλός Δρόμος

Για τους λάτρεις του είδους πάντως, η σειρά απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο κοινό που στο παρελθόν ξετρελάθηκε με το "Χαρά Αγνοείται" και το "Μαζί σου". Γενικώς στη σειρά επικρατεί ένα ζάμπλουτο πέπλο σκοταδιού που εμένα δεν με βρίσκει ιδιαιτέρως φαν, αλλά σέβομαι το κοινό που παρακολουθεί με πάθος τέτοιες δουλειές. Το θέμα είναι αυτό ακριβώς το κοινό να πάρει την απόφαση να επιστρέψει στην τηλεόραση (γενικώς) και στο MEGA (ειδικώς). Δεν το λες και μικρό... ταξίδι.

Ο "Σιωπηλός Δρόμος" στο... ταμείο

Μια εξαιρετική εκκίνηση, μια δουλειά με συγκεκριμένο τηλεοπτικό και καλλιτεχνικό στίγμα, με σφραγίδα καλής τηλεόρασης. Αν αυτή είναι και εμπορική, άγνωστες οι προθέσεις του φιλοθεάμονος κοινού.

Υπομονή μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 4 Απριλίου στις 21:00 που ο "Σιωπηλός Δρόμος" θα αποκτήσει τη δική του φωνή και εικόνα μέσα από τη συχνότητα του MEGA.

Αντωνάτος - Υπογραφή

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος στα social media:

https://www.facebook.com/constantinos.antonatos

http://instagram.com/sirconstantino

Διαβάστε Ακόμα