Follow us

Πρίγκιπας Harry & Meghan Markle στην Oprah: Η συνέντευξη σε αριθμούς

Τα ποσοστά τηλεθέασης, τα ρεκόρ, ο παροξυσμός των Βρετανών & η απήχηση στην Ελλάδα

πρίγκιπας Harry και Meghan Markle

Η πολυαναμενόμενη συνέντευξη του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle στην Oprah Winfrey προκάλεσε παγκόσμιο τηλεοπτικό σεισμό.

Στη βάση της παραγωγής, την Αμερική, η συνέντευξη καθήλωσε τους τηλεθεατές στους δέκτες τους, αγγίζοντας τον μυθικό αριθμό των 17,1 εκατομμυρίων τηλεθεατών. Ενδεικτικά το CBS, που εξασφάλισε τα δικαιώματα της τηλεοπτικής μετάδοσης από την Oprah Winfrey, αύξησε τους τραπεζικούς της λογαριασμούς κατά 8 εκατομμύρια δολάρια, ενώ κάθε 30 δευτερόλεπτα διαφήμισης στα διαλείμματα της εκπομπής κόστισαν περίπου 325 χιλιάδες δολάρια.

Η συνέντευξη του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle στην Oprah Winfrey ξεπέρασε σε τηλεθέαση τόσο τα βραβεία Emmy και τις "Χρυσές Σφαίρες", ενώ αποτέλεσε το δεύτερο πιο δημοφιλές ψυχαγωγικό τηλεοπτικό πρόγραμμα της φετινής σεζόν για την αμερικανική τηλεόραση.

Επί βρετανικού εδάφους, η συνέντευξη μεταδόθηκε σχεδόν μία ημέρα αργότερα και συγκεκριμένα το βράδυ της Δευτέρας από το ITV. Την εκπομπή παρακολούθησαν κατά μέρο όσο 11,3 εκατομμύρια τηλεθεατές, ενώ σε συγκεκριμένο σημείο οι θεατές έφτασαν και 12,3 εκατομμύρια.

Τεράστια ήταν η απήχηση της εκπομπής και μέσω διαδικτύου, μιας και η σελίδα του ITV "έπεσε" λόγω του υπερβολικού αριθμού χρηστών που μπήκαν ταυτόχρονα και το σύστημα δεν μπορούσε να τους εξυπηρετήσει.

Τέλος, στην Ελλάδα, η συνέντευξη μεταδόθηκε από τον ΑΝΤ1 το απόγευμα της Δευτέρας φέρνοντας 17,8% στο δυναμικό κοινό και 17,6% στο σύνολο. Η επιλογή αυτή έφερε το κανάλι του Αμαρουσίου σε εξαιρετικά καλή θέση απέναντι στον σκληρό ανταγωνισμό με τον ΣΚΑΪ και το STAR.

Συγκεκριμένα, 1.422.632 τηλεθεατές, στο σύνολο του κοινού, συντονίστηκαν έστω και για 1’ χθες το απόγευμα στον ΑΝΤ1 για να παρακολουθήσουν την πολυσυζητημένη συνέντευξη, ενώ ήταν πρώτη και υπερίσχυσε του ανταγωνισμού, στη ζώνη προβολής της στο δυναμικό κοινό 18-54, με 3,2 μονάδες διαφορά. Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στις γυναίκες, όπου σε επιμέρους κοινό η συνέντευξη σημείωσε 34,8%.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα