Follow us

Όσα έγιναν στα "Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2020 Αθηνόραμα"

Η διαφορετική online τελετή απονομής & οι φετινοί βραβευμένοι

Θεατρικά Βραβεία Κοινού Αθηνόραμα 2020

Με διαφορετικό τρόπο πραγματοποιήθηκε φέτος η τελετή απονομής των Θεατρικών Βραβείων Κοινού που παρακολούθησαν οι χιλιάδες θεατρόφιλοι που μπήκαν στην διαδικτυακή πλατφόρμα του θεσμού, το απόγευμα της Κυριακής, για να χειροκροτήσουν από τον χώρο τους, τους καλύτερους του ελληνικού θεάτρου.

Για εικοστή δεύτερη χρονιά, τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού και οι αναγνώστες του Αθηνοράματος, παρά την απότομη διακοπή της σεζόν, παρακολούθησαν εκατοντάδες θεατρικά έργα, βαθμολόγησαν παραστάσεις, ερμηνείες , σκηνικά, κοστούμια, μουσικές, φώτα και τελικά απένειμαν 26 βραβεία σε οκτώ παραστάσεις.

Το βραβείο της καλύτερης παράστασης απέσπασε η "Βασίλισσα της ομορφιάς", με την Ελένη Σκότη να κερδίζει και το πρώτο βραβείο σκηνοθεσίας ενώ η πρωταγωνίστρια της παράστασης Αγορίτσα Οικονόμου αναδείχθηκε η καλύτερη γυναικεία ερμηνεία της χρονιάς. Το βραβείο καλύτερου ανδρικού ρόλου πήγε στον Τάσο Ιορδανίδη για την ερμηνεία του στον "Πατέρα".

Παρουσιαστής και σκηνοθέτης της βραδιάς ήταν ο κομψός και αεικίνητος Γιώργος Παπαγεωργίου, ενώ όπως τόνισε ο ίδιος "αυτά τα βραβεία, στις συνθήκες που βιώνουμε αποκτούν μια άλλη βαρύτητα πέρα από την πρωτιά και την αναγνώριση. Την υπενθύμιση πως οι άνθρωποι της σκηνής και οι άνθρωποι της πλατείας είναι ένα σύνολο ενωμένο και απαραίτητο για να γεννηθεί η μαγεία που λέγεται θέατρο".

Δίπλα στον Γιώργο Παπαγεωργίου, στη φιλόξενη σκηνή του θεάτρου Άλφα, όπου στήθηκε η άρτια αυτή παραγωγή του Αθηνοράματος και η οποία σκηνή μεταμορφώθηκε σε διαδικτυακό πλατό, βρέθηκαν η Κάτια Δανδουλάκη, ο Γιώργος Καραμίχος και ο Γιάννης Στάνκογλου συζητώντας και σχολιάζοντας τη θεατρική πραγματικότητα και ανακοινώνοντας τους φετινούς βραβευμένους.

Για να φτάσουν τα βραβεία στα χέρια των ηθοποιών και των σκηνοθετών, ο Γιώργος Παπαγεωργίου "διακτινίστηκε" σε όλη την πόλη, μέσα από 10 διαφορετικά short movies τα οποία γυρίστηκαν πάνω σε ευφάνταστα σενάρια ειδικά γραμμένα για τον κάθε βραβευμένο.

Έτσι, η Αγορίτσα Οικονόμου είδε το βραβείο της να φτάνει ουρανοκατέβατο με ένα drone, η Φαίδρα Δρούκα το παρέλαβε από έναν πλανόδιο μουσικό ενώ η Μαρίνα Ασλάνογλου ανακάλυψε ότι η επιτυχία πίνεται παγωμένη καθώς βρήκε το δικό της μέσα σε ένα ψυγείο περιπτέρου. Ο θίασος του "Πατέρα" επιφύλαξε ένα surprise party στον Τάσο Ιορδανίδη για την απονομή του βραβείου του, το φάντασμα από τον "Άμλετ" έδωσε το βραβείο στον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και ο Νίκος Κουρής παρέλαβε το δικό του από ταχυμεταφορέα σταματημένο σε φανάρι την ώρα που απολάμβανε τη βόλτα του με το αυτοκίνητο.

Όσον αφορά στους σκηνοθέτες, ο οικοδεσπότης της απονομής μετά βίας πρόλαβε τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο την ώρα που κατέβαζε τα ρολά του θεάτρου του για να πάει στην Άνδρο, ενώ ο Βασίλης Μπισμπίκης παρέλαβε το βραβείο του την ώρα που οξυγονοκολλούσε κάτι σίδερα στο καινούργιο του θέατρο. Με την Κατερίνα Ευαγγελάτου τα πράγματα ήταν σαφώς καλύτερα, αφού το βραβείο αποδείχθηκε πως βρισκόταν σε μια κρύπτη του σκηνικού του θεάτρου ενώ το βραβείο της Ελένη Σκότη έφτασε μέσα σε ένα καλάθι που ήρθε από ψηλά.

Οι απονομές στις τρεις καλύτερες παραστάσεις έγιναν στη σκηνή του θεάτρου Άλφα από την Κάτια Δανδουλάκη και τον Γιώργο Παπαγεωργίου με τους θεατρικούς επιχειρηματίες να δημιουργούν μια χαρούμενη και ζωντανή ατμόσφαιρα και τον παρουσιαστή να κλείνει την τελετή με αισιόδοξο τόνο παροτρύνοντας τους θεατές να δουν όσο περισσότερες παραστάσεις γίνεται τη νέα σεζόν, να στηρίξουν το θέατρο και τους ανθρώπους τους όσο μπορούν και παράλληλα, αξιολογώντας και βαθμολογώντας έργα και συντελεστές, να γίνουν κομμάτι του μοναδικού ελληνικού θεσμού που ενώνει τη σκηνή με την πλατεία.

Η τελετή απονομής των 21ων Θεατρικών Βραβείων διεξάγεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής.

Οι νικητες της βραδιας

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

1ο Βραβείο: Η βασίλισσα της ομορφιάς

2ο Βραβείο: Ο πατέρας

3ο Βραβείο: Άμλετ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

1ο Βραβείο: Ελένη Σκότη ("Η βασίλισσα της ομορφιάς")

2ο Βραβείο: Κατερίνα Ευαγγελάτου ("Άμλετ")

3ο Βραβείο: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος ("Ο γιός")

3ο Βραβείο: Βασίλης Μπισμπίκης ("Ο πατέρας")

ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ

1ο Βραβείο: Τάσος Ιορδανίδης ("Ο πατέρας")

2ο Βραβείο: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος ("Άμλετ")

3ο Βραβείο: Νίκος Κουρής ("Του Κουτρούλη ο γάμος")

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ

1ο Βραβείο: Αγορίτσα Οικονόμου ("Η βασίλισσα της ομορφιάς")

2ο Βραβείο: Φαίδρα Δρούκα ("Το υπέροχό μου διαζύγιο")

3ο Βραβείο: Μαρίνα Ασλάνογλου ("Ο πατέρας")


ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ

1ο Βραβείο: Μανόλης Παντελιδάκης ("Κι από Σμύρνη... Σαλονίκη")

2ο Βραβείο: Κωνσταντίνος Σκουρλέτης ("Το καινούργιο σπίτι")

3ο Βραβείο: Γιώργος Γαβαλάς ("Του Κουτρούλη ο γάμος")

ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

1ο Βραβείο: Νίκος Χαρλαύτης ("Του Κουτρούλη ο γάμος")

2ο Βραβείο: Ηλένια Δουλαδίρη ("Κι από Σμύρνη... Σαλονίκη")

3ο Βραβείο: Κωνσταντίνος Σκουρλέτης ("Το καινούργιο σπίτι")

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

1ο Βραβείο: Μίνως Μάτσας ("Του Κουτρούλη ο γάμος")

2ο Βραβείο: Σταύρος Γασπαράτος ("Άμλετ")

3ο Βραβείο: Ανδρέας Κατσιγιάννης ("Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη")

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

1ο Βραβείο: Bijoux de Kant ("Το καινούργιο σπίτι")

2ο Βραβείο: Σίμος Σαρκετζής ("Άμλετ")

3ο Βραβείο: Σίμος Σαρκετζής ("Του Κουτρούλη ο γάμος")

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ

1ο Βραβείο: Σταύρος Γασπαράτος ("Άμλετ")

Χορηγός Θεατρικών Βραβείων: Cardhu Single Malt Whisky

Χορηγός Θεατρικών Βραβείων: Tonotil


Τα βραβεία καλύτερης παράστασης παρέλαβαν οι Γιώργος Λυκιαρδόπουλος (3o βραβείο για τον «Άμλετ»), Γιώργος Χατζηνικολάου (1ο βραβείο για τη «Βασίλισσα της ομορφιάς»), και Δημήτρης Κατσαρός,  Διευθυντής Παραγωγής των Αθηναϊκών Θεάτρων (2ο βραβείο για τον «Πατέρα»). Την απονομή έκανε η Κάτια Δανδουλάκη. Μαζί τους ο σκηνοθέτης και παρουσιαστής της βραδιάς Γιώργος Παπαγεωργίου.

 

Συγκινητική, ζεστή και κομψότατη, όπως πάντα, η παρουσία της Κάτιας Δανδουλάκη

Το ρεσιτάλ covid-free χαιρετισμών συνεχίζεται από τον Γιώργο Καραμίχο και τον Γιώργο Παπαγεωργίου

banner

Ο Γιάννης Στάνκογλου και ο Γιώργος Παπαγεωργίου είχαν ιδιαίτερη χημεία on και off stage

Και η απαραίτητη selfie των μεγάλων νικητών που παρέλαβαν τα βραβεία για τις καλύτερες παραστάσεις μαζί με την Κάτια Δανδουλάκη και τον Γιώργο Παπαγεωργίου. Γιώργος Λυκιαρδόπουλος (3o βραβείο για τον «Άμλετ»), Γιώργος Χατζηνικολάου (1ο βραβείο για τη «Βασίλισσα της ομορφιάς»), και Δημήτρης Κατσαρός (2ο βραβείο για τον «Πατέρα»). 

Για να φτάσουν τα βραβεία στα χέρια των ηθοποιών και των σκηνοθετών, ο Γιώργος Παπαγεωργίου «διακτινίστηκε» σε όλη την πόλη, μέσα από 10 διαφορετικά short movies

banner

1ο βραβείο γυναικείου ρόλου στην Αγορίτσα Οικονόμου  («Η βασίλισσα της ομορφιάς»)

1ο βραβείο σκηνοθεσίας στην Ελένη Σκότη («Η βασίλισσα της ομορφιάς»)

1ο βραβείο ανδρικού ρόλου στον Τάσο Ιορδανίδη («Ο πατέρας»)

banner

2ο βραβείο ανδρικού ρόλου στον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο («Άμλετ»)

2ο βραβείο σκηνοθεσίας στην Κατερίνα Ευαγγελάτου («Άμλετ»)

3ο  βραβείο γυναικείου ρόλου στην Μαρίνα Ασλάνογλου («Ο πατέρας»)

banner

2ο βραβείο γυναικείου ρόλου Φαίδρα Δρούκα («Το υπέροχό μου διαζύγιο»)

3ο βραβείο σκηνοθεσίας στον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο  («Ο γιός»)

3ο βραβείο ανδρικού ρόλου στον Νίκο Κουρή («Του Κουτρούλη ο γάμος»)

banner

3ο βραβείο σκηνοθεσίας και στον Βασίλη Μπισμπίκη («Ο πατέρας»)

Διαβάστε Ακόμα