Follow us

Συνέντευξη για δουλειά: Οι πιο ύπουλες ερωτήσεις και πώς να ανταποκριθείς

Ερωτήσεις που σε φέρνουν σε δύσκολη κατάσταση πριν καν το καταλάβεις. Λύσεις όμως, υπάρχουν.

Esquire
ΓΡΑΦΕΙ: ESQUIRE
Συνέντευξη για δουλειά

Ένα από τα πράγματα που μπορεί να κάνει με τεράστια επιτυχία και μάλιστα σε πολύ σύντομο διάστημα ένας HR manager, είναι να αποσπά πολλές πληροφορίες από το πρόσωπο που έχει απέναντί του. Μία από τις μεθόδους αφορά την υποβολή ερωτήσεων που μπορεί να φέρουν οικειοθελώς τον υποψήφιο σε κατάσταση δυσκολίας, αναγκάζοντάς τον να βγει από την comfort zone του, πριν καν το καταλάβει. Με ερωτήσεις όπως οι παρακάτω.

1. Πες μας λίγα πράγματα για τον εαυτό σου


Η παγίδα στην συγκεκριμένη ερώτηση βρίσκεται στο γεγονός ότι μοιάζει πάρα πολύ απλή και εύκολη. Φαινομενικά, δεν μπορείς να απαντήσεις κάτι που θα φανεί λάθος. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται το λάθος. Το ερώτημα μοιάζει ανοικτό, με ευρύ φάσμα απαντήσεων, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Μόλις γνωρίστηκες με αυτόν που σου παίρνει τη συνέντευξη, αρκεί να ξεκινήσεις από πράγματα που αφορούν τις σπουδές σου και μετά την εργασιακή σου εμπειρία - τα χόμπι σου και η ιδιωτική σου ζωή δεν ενδιαφέρουν κανέναν, εκτός αν σχετίζονται με την θέση εργασίας που διεκδικείς.

2. Περιέγραψε τον εαυτό σου με μία λέξη


Όπως και η προηγούμενη ερώτηση, έτσι και αυτή, είναι αρκετά πιο περίπλοκη από όσο φαίνεται. Δεν χρειάζεται να απαντήσεις ελεύθερα και γενικά. Κάτι τέτοιο θεωρείται εσφαλμένο. Η απάντησή σου πρέπει να είναι σχετική με την θέση εργασίας που διεκδικείς. Ακόμη και στην περίπτωση που δεν σου βγαίνει κάτι αβίαστα, λέξεις όπως "εχέμυθος" ή "αξιόπιστος", μπορούν να λειτουργήσουν θετικά.

Δες περισσότερα στο esquire.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα