Follow us

71 χρόνια Met Gala: Οι πιο τολμηρές αντρικές εμφανίσεις

Με αφορμή τη φετινή διοργάνωση στις 6 Μαΐου, γυρίζουμε τον χρόνο πίσω σε μερικά από τα πιο αξιομνημόνευτα αντρικά looks στην ιστορία του θεσμού

Esquire
ΓΡΑΦΕΙ: ESQUIRE
71 χρόνια Met Gala Οι πιο τολμηρές αντρικές εμφανίσεις

Τα Όσκαρ της μόδας. Έτσι, χαρακτηρίζουν το Met Gala, το μεγαλύτερο κόκκινο χαλί στον πλανήτη. Πρόκειται για ένα ετήσιο fashion γεγονός, που αποτελεί τη μεγαλύτερη συνάντηση των ανθρώπων της μόδας και προσελκύει το ενδιαφέρον των σημαντικότερων ονομάτων της σόουμπιζ, του κινηματογράφου και της μουσικής σκηνής.

Η πρώτη διοργάνωση έγινε το 1948 από την εκδότρια Eleanor Lambert και έκτοτε λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου. Σκοπός του θεσμού, που φέτος κλείνει τα 71 χρόνια, είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση του Ινστιτούτου Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης (Metropolitan Museum of Art's Costume).

Ένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία του Met Gala είναι ότι αψηφά τους στιλιστικούς κανόνες, ξεφεύγει από τις εκάστοτε νόρμες και παροτρύνει τους διάσημους καλεσμένους της να μην φοβηθούν να πειραματιστούν ενδυματολογικά ανάλογα με τη θεματική της κάθε χρόνιας.

Διάβασε περισσότερα στο esquire.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα