Follow us

Γιατί η γοητεία πάντα «περνάει»; : 10 μυστικά με λίγη βοήθεια από τον George Clooney

Όταν ο Stephen Bayley ήταν ακόμη παιδί, ο διευθυντής του σχολείου του έγραψε μια παρατήρηση στον τελευταίο του «έλεγχο»: «Η γοητεία από μόνη της δεν θα τον βγάλει πουθενά». 

Ηλίας  Δήμος
ΓΡΑΦΕΙ: ΗΛΙΑΣ ΔΗΜΟΣ
Τζωρτζ Κλούνει

Όπως συμβαίνει λοιπόν με τις επιπλήξεις που σου γίνονται σ' αυτήν την ηλικία, η κριτική αυτή τον στοίχειωσε για χρόνια.

Και σήμερα, αρκετές δεκαετίες αργότερα αποφάσισε να την ξορκίσει γράφοντας ένα ολόκληρο βιβλίο πάνω σ' αυτό το θέμα: τη γοητεία. Το αποτέλεσμα; Μια χιουμοριστική και ενημερωτική ματιά σ΄ αυτό που ό ίδιος αποκαλέι «το πιο επιθυμητό απόθεμα της ζωής», από τις ρίζες του μέχρι το νόημα και την αξία του στο ρου της ιστορίας.

Από ολόκληρο το βιβίο του συνοψίσαμε τους 10 βασικούς κανόνες γοητείας, τόσο ακαταμάχητης που μπορεί να τη βγάλεις καθαρή ακόμη και με φόνο.

1. Μεταχειρίσου κάθε άνθρωπο που γνωρίζεις σαν να έχεις μυστικές πληροφορίες ότι σύντομα θα κληρονομήσει μια κολοσσιαία περιουσία. Χωρίς φυσικά να γίνεσαι γλοιώδης, κόλακας ή ζητιάνος. Χρειάζεται μόνο ευγένεια, ενδιαφέρον, συνδρομητικότητα και ανεκτικότητα. Ισχύει το ίδιο, άσχετα εάν αυτός που έχεις απέναντί σου είναι είτε κούριερ είτε όντως κληρονόμος.

2. Να φοράς καλά παπούτσια. Ο κόσμος σε κρίνει απ' αυτά και βγάζει συμπεράσματα, θες δεν θες. Επίσης σκέψου ότι στην πρώτη εντύπωση, έχεις μόνο μία ευκαιρία. Το κωδικοποιημένο μήνυμα ενός προσεγμένου ζευγαριού παπουτσιών είναι ισχυρό, ευθύ και κατανοητό από όλους.

Διάβασε περισσότερα στο askmen.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα