Follow us

Eurovision 2021 | Όσα πρέπει να ξέρεις για τον Α' Ημιτελικό - Τα δίνει όλα η Έλενα Τσαγκρινού για την Κύπρο

Η Έλενα Τσαγκρινού βάζει τα δυνατά της για την Κύπρο απέναντι στο μεγάλο φαβορί της φετινής Eurovision, τη Μάλτα

Eurovision Έλενα Τσαγκρινού

Η Eurovision έφτασε και μας χωρίζουν μόνο λίγες ώρες από τον Α' Ημιτελικό. Η μεγάλη βραδιά, που ουσιαστικά κόβει την κορδέλα του εορτασμού του 65ου Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού της EBU, διαθέτει δύο μεγάλες εκπλήξεις για τους Έλληνες θεατές αλλά και γενικότερα τους Eurofans.

Η Έλενα Τσαγκρινου με το "El Diablo” της Κυπρου

H Κύπρος με εκπρόσωπο την Έλενα Τσαγκρινού και συμμετοχή το "El Diablo” θα εμφανιστεί όγδοη κατά σειρά στον Α' Ημιτελικό. Ντυμένη με την εντυπωσιακή δημιουργία με ελληνική υπογραφή, αυτή της Celia Kritharioti, η performer που γνωρίσαμε πριν λίγα χρόνια μέσα από το συγκρότημα των Otherview, αναμένεται να εντυπωσιάσει τους 3500 θεατές που θα γεμίσουν την Ahoy Arena του Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Έχοντας στο πλευρό της την έμπειρη ομάδα της Panik Records, η Έλενα Τσαγκρινού έχει αναλάβει να εκπροσωπήσει την Κύπρο με το αμφιλεγόμενο "El Diablo” που έγραψαν οι Jimmy Joker, Laurell Barker, Oxa και Thomas Stengaard. Το τραγούδι προκάλεσε έντονες αντιδράσεις λόγω των στίχων του και έφερε το ΡΙΚ αντιμέτωπο με τους συντηρητικούς θεατές της Κυπριακής Τηλεόρασης, παρόλα αυτά δείχνει να ενθουσιάζει τους φανατικούς της φετινής διοργάνωσης χαρακτηρίζοντάς την ως μία από τις πιο δυνατές συμμετοχές της χρονιάς.

Στη σκηνή του διαγωνισμού, μαζί με την εντυπωσιακή performer, εμφανίζεται η Chali Jennings, που υπογράφει και την εντυπωσιακή χορογραφία, μαζί με τις χορεύτριες Liolia Kerogli, Maria Sharafetdinova και Para Karat. Το ιδιαίτερο στοιχείο στην εμφάνιση της Κύπρου στον διαγωνισμό είναι η χρήση ενός εντυπωσιακού καθρέφτη που κινείται πάνω στη σκηνή και κάνει να φαίνονται επί σκηνής 10 αντί για 5 άτομα που εμφανίζονται στην πραγματικότητα.

Μάλιστα, στις πρώτες τεχνικές πρώτες αποκαλύφθηκε και μία από τις εκπλήξεις της εμφάνισης της Κύπρου, αφού στο σημείο της γέφυρας του τραγουδιού στον καθρέφτη εμφανίστηκε η φράση "El Diablo” με κόκκινα γράμματα ενώ στο τέλος της εμφάνισης συμβαίνει κάτι αντίστοιχο αλλά με τον τίτλο του κομματιού να εμφανίζεται με... φλεγόμενους χαρακτήρες.

Απεναντι στο μεγαλο φαβορί

Στον ίδιο ημιτελικό και μάλιστα στην τελευταία θέση εμφάνισης, την πιο ευνοϊκή για πολλούς θέση, εμφανίζεται το μεγάλο φαβορί της χρονιάς, η Μάλτα. Η 18χρονη Destiny με το "Je Me Casse" στέλνει με την εμφάνισή της μηνύματα body positivity, αφού παρά την πληθωρική της εμφάνιση εμφανίζεται με ένα εντυπωσιακό κορμάκι και μπότες σε μία καθαρά pop αποστολή. Μάλιστα, η Destiny είναι παλαιότερη γνώριμη της Eurovision αφού έχει συμμετάσχει με εξαιρετική απόδοση στη Eurovision Junior.

Μάλιστα, η εκπρόσωπος της Μάλτας στην πρώτη πρόβα εμφανίστηκε με ένα φούξια σύνολο, πανομοιότυπο με αυτά του μπαλέτου, αλλά δεν έλαβε θετικές κριτικές για την εμφάνισή της με αποτέλεσμα στη δεύτερη πρόβα να εμφανιστεί με διαφορετικό ρούχο.

Τα βασικα της βραδιας

Οι χώρες που διαγωνίζονται στον Α' Ημιτελικό είναι:

1. Λιθουανία 2. Σλοβενία 3. Ρωσία 4. Σουηδία 5. Αυστραλία 6. Βόρεια Μακεδονία 7. Ιρλανδία 8. Κύπρος 9. Νορβηγία 10. Κροατία 11. Βέλγιο 12. Ισραήλ 13. Ρουμανία 14. Αζερμπαϊτζάν 15. Ουκρανία 16. Μάλτα

Αντίστοιχα οι χώρες του Β' Ημιτελικού είναι:

1. Σαν Μαρίνο 2. Εσθονία 3. Τσεχία 4. Ελλάδα 5. Αυστρία 6. Πολωνία 7. Μολδαβία 8. Ισλανδία 9. Σερβία 10. Γεωργία 11. Αλβανία 12. Πορτογαλία 13. Βουλγαρία 14. Φινλανδία 15. Λετονία 16. Ελβετία 17. Δανία

Αξίζει να σημειωθεί πως η σειρά εμφάνισης των 26 χωρών στον Μεγάλο Τελικό (δέκα από κάθε ημιτελικό, η οικοδέσποινα Ολλανδία και οι Big Five), θα ανακοινωθεί νωρίς το πρωί της Παρασκευής 21 Μαΐου 2021.

Οι δύο ημιτελικοί της Eurovision (18 & 20 Μαΐου) και ο τελικός (22 Μαΐου) θα μεταδοθούν στις 10.00 μμ από την ΕΡΤ1 με σχολιαστές για την ελληνική τηλεόραση τον Γιώργο Καπουτζίδη και τη Μαρία Κοζάκου, ενώ την ελληνική βαθμολογία θα ανακοινώσει ο νεαρότερος παρουσιαστής βαθμών της Eurovision, ο Μιχάλης Γκίνης που συμμετέχει στη σειρά της ΕΡΤ "Τα καλύτερά μας χρόνια”.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα