Follow us

Γιατί ο Μικρούτσικος δεν έπρεπε ποτέ να μπει στην εκπομπή της Καινούργιου

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος αποτελεί παρελθόν για τη "Super Katerina" και ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για αυτό

Καινούργιου Μικρούτσικος

Ότι ο Ανδρέας Μικρούτσικος ήταν το ισχυρότερο χαρτί που πέταξε ποτέ η Barking Well στην προσπάθειά της να εκτοπίσει το μονοπώλιο του ΑΝΤ1 στην πρωινή ζώνη ήταν λίγο- πολύ γνωστό. Σε ένα όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, ο Νίκος Κοκλώνης "διέσωσε" τον Ανδρέα Μικρούτσικο από μία επαγγελματική κακοτοπιά στον ΣΚΑΪ, που αδικούσε ακόμα και την ίδια την επαναφορά του στα media, δίνοντάς του όχι απλά θέση, αλλά θρόνο στο πλευρό της βασίλισσας του μικρού μιντιακού βασιλείου που έστηνε τότε στο OPEN.

Διαβάστε Επίσης

Τον Φεβρουάριο του 2022, όταν εκείνος ανακοινώθηκε πλέον ως μόνιμο μέλος του "Ευτυχείτε" πριν μετακομίσουν στον Alpha, αναρωτιόμουν αν άξιζε στον Ανδρέα Μικρούτσικο να βρίσκεται ως πάνελ στο πλευρό της Καινούργιου. "Αν σκεφτόταν κάποιος πως μετά από 30 χρόνια καριέρας, ο Αντρέας Μικρούτσικος θα ήταν πάνελ σε μια πρωινή εκπομπή που θα την παρουσίαζε μία κοπέλα ηλικίας όσο και η πορεία του στην τηλεόραση, κάποιος θα γελούσε" έγραφα. Ξέρετε, με κάποια πράγματα αν δεν γελάσει κάποιος στην αρχή και τα απορρίψει, θα κλάψει σίγουρα στο τέλος.

Η διαχρονική πλέον πρωτιά που η Κατερίνα Καινούργιου καλλιεργούσε αλλά και κατέκτησε με τη μετάβαση από το OPEN στον Alpha κατάφερε να φέρει τον Ανδρέα Μικρούτσικο στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Ποτέ κανένας άλλος σταθμός δεν έδωσε τόσο εύκολο βήμα σε έναν κοινώς αποδεκτά θρύλο της ελληνικής τηλεόρασης και πρόσβαση σε μια εξασφαλισμένη επιτυχία. Και έναν άγνωστο να έβαζες δίπλα στην Καινούργιου εκείνη τη στιγμή, θα τον εκτόξευε. Έβαλες έναν πασίγνωστο και τον μετέτρεψες σε θρύλο.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος είναι ένας από τους πιο ευφυείς ανθρώπους των εγχώριων media. Χορτασμένος από επιτυχία, μπουχτισμένος από τρικ για να προκαλέσει ντόρο, με ανάγκες που τις παραδέχθηκε πολλάκις μπροστά στο κοινό, κατάφερε μέσα σε τρία περίπου χρόνια να ξεχάσουμε όχι ότι έλειπε, αλλά να τον δεχθούμε πίσω συγχωρώντας του όσα λάθη είχε κάνει. Δεν είχε κάνει ένα και δύο, είχε κάνει πολλά. Ωστόσο, η Κατερίνα Καινούργιου θα λέγαμε πως τον... ξαναφώτισε δίπλα της, δεδομένου πως το κοινό της δεν θα επέλεγε ποτέ συνειδητά να του δώσει σημασία. Άλλη γενιά, άλλα μυαλά, άλλη αισθητική.

Ο λόγος του Ανδρέα Μικρούτσικου είναι κοφτερός σαν διαμάντι, ακριβώς όπως και ο πανούργος τηλεοπτικά νους του. Διαχρονικά όμως οι κινήσεις του έδειχναν πως όταν τα πράγματα στριμώχνονταν, μπορεί να γινόταν και αυτοκαταστροφικός. Σας θυμίζω πώς βρέθηκε στην πρωινή ζώνη του Star, πόσο προσπάθησε να κρατηθεί τότε σε θέση ισχύος και πώς -με συνοδό στοιχείο την οικονομική του καταστροφή- το άστρο του στην τηλεόραση άρχιζε να περνά σε δεύτερη μοίρα.

Εν ολίγοις ο Νίκος Κοκλώνης και η Barking Well, με tour guide την Κατερίνα Καινούργιου, τον έβαλε μέσα σε ένα γκαζωμένο λεωφορείο και τον έθεσε -σχεδόν με το στανιό- στην κορυφή της τηλεθέασης. Σας θυμίζω πως το "Ευτυχείτε" ήταν φαβορί και πριν την έλευση του Μικρούτσικου. Από πέρυσι, σε ένα αλήστου μνήμης press event, που είχα την τύχη να τον γνωρίσω από κοντά, εύκολα καταλάβαινε κανείς το... μπαρουτοκαπνισμένο κλίμα ανάμεσα στους συντελεστές της "Super Katerina”. Αντισυμβατικός και με δικό του Θεό, ο Ανδρέας Μικρούτσικος σχεδόν διαφωνούσε με όλα όσα ακούγονταν για την εκπομπή και από την παρουσιάστρια, αλλά τρόλαρε ακόμα και τον εαυτό του παραμένοντας ενεργό πιόνι στη σκακιέρα.

Τι έγινε και αυτή η τεταμένη τηλεοπτική οικογένεια έφτασε στην οριστική ρήξη; Ο Ανδρέας Μικρούτσικος φημολογείται εδώ και καιρό πως είχε συμφωνήσει να παραμείνει στην εταιρία του Νίκου Κοκλώνη διεκδικώντας και κάτι παραπάνω από την πολυθρόνα του σοφού της πρωινής ζώνης. Ο Μικρούτσικος ήθελε πάση θυσία και ένα reality να κάνει τα δικά του. Γνωρίζοντας τα επικοινωνιακά ακροβατικά που κάνει η τηλεοπτική περσόνα Μικρούτσικος ευτυχώς βρέθηκε εκτός "Fame Story” κάτι που πιθανότατα θα προφύλασσε το project από τα χειρότερα. Μπορεί να μην πήγε πολύ καλά από θέμα τηλεθέασης, αλλά τουλάχιστον κάνεις εκ των συμμετεχόντων δεν θα το θυμάται ως πρόγραμμα που προκαλούσε ετεροντροπή. Κάτι είναι κι αυτό.

Μπήκαμε στη φετινή σεζόν και φυσικά η συμφωνία ήταν ανοιχτή. Πού ήταν το reality;

Το "TV Queen”, που πιθανότατα δεν ακολουθεί καμία βίβλο αλλά ιδέες και τεχνάσματα ατάκτως ερριμμένα των συντελεστών του, είναι ένα remix του "TV Stars παρουσιάστε” σε μίνι εκδοχή. Προσπάθησαν να μετατρέψουν την ουσία του παλαιού "TV Stars” σε ένα reality εγκλεισμού, με πολλά στοιχεία GNTM χωρίς τη λάμψη, τη φινέτσα και το καλοκουρδισμένο της παραγωγής. Ο Μικρούτσικος βλέποντας πως εκεί ανοίγεται ένας σημαντικός δρόμος επιτυχίας πόνταρε τα χαρτιά του, βρίσκοντας όντως μια ευκαιρία αποτοξίνωσης από τις εντάσεις που ολοένα και αυξάνονταν στο πλατό της Κατερίνας Καινούργιου.

Στην ουσία ο Ανδρέας Μικρούτσικος δεν ήθελε (πια) να βρίσκεται στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου. Το κακό είναι πως ένιωσε ότι πλέον δεν τη χρειαζόταν, που είναι ένα μεγάλο λάθος κατ' εμέ. Όταν βρήκε έξοδο... κινδύνου, την άνοιξε με τόση δύναμη που τελικά τον πέταξε και τον ίδιο στην άκρη. Το "TV Queen” ξεκίνησε τόσο αδύναμα και δεν μπορώ να φανταστώ τι θα μπορούσε να γίνει για να γυρίσει το παιχνίδι. Δεν θα γυρίσει, αν με ρωτάτε. Και το κακό είναι πως μαζί του θα φθείρει σε σημαντικό βαθμό πολλά και ικανά πρόσωπα του εγχώριου στερεώματος. Η Έλενα Χριστοπούλου και η Κατερίνα Γκαγκάκη δεν είχαν καμιά δουλειά να βρίσκονται εκεί, ο Τάσος Τρύφωνος αντιλαμβάνομαι πως δεν κατάλαβε και πού έμπλεκε, ενώ ο Παντελής Τουτουντζής δεν έχει να χάσει απολύτως τίποτα. Ο μεγαλύτερος χαμένος βέβαια είναι ο ίδιος ο Μικρούτσικος που κατάφερε από τη χαρά του να μπει σε αυτή τη μάχη να χάσει τη θέση του στο ρετιρέ, παλεύοντας ξανά να χτίσει κάμαρα στο ισόγειο.

Ξαναγράφω ό,τι ανέφερα το '22: "Αν είναι να περιμένουμε πότε ο Κοκλώνης θα βρει την κατάλληλη στιγμή να βγάλει ένα ακόμα Fame Story στον αέρα το στοίχημα με τον Μικρούτσικο θα χαθεί. Κυρίως γιατί κανείς δεν θέλει σαν χρονοκάψουλα να γυρίσει 20 χρόνια πίσω και να αναζητήσει μία ακόμη Άσπα να τσακωθεί με μία Κούκα και την Ελεάννα. Άρα δεν πρέπει να βρούμε τι θα ξεθάψουμε από την κατάψυξη, πρέπει να δούμε ποια θα είναι η καινούργια συνταγή". Δυστυχώς η καινούργια συνταγή ήταν χειρότερη από αυτή προ εικοσαετίας.

Εν ολίγοις, καταλήγουμε σε αυτό που έγραφα και πριν 2 χρόνια. Ο Ανδρέας Μικρούτσικος δεν υπήρχε κανένας λόγος να μπει στο πάνελ της Κατερίνας Καινούργιου. Κάποτε έγραφα πως η ευνοημένη αυτού του σχεδίου θα είναι μόνο η Κατερίνα Καινούργιου. Εντέλει, έκανα λάθος. Ο πιο ευνοημένος ήταν ο Ανδρέας, που θα το καταλάβει πολύ αργότερα. Πολλοί θα πουν πως εκείνος τη βοήθησε να εκτιναχθεί, αλλά στην ουσία εκείνη και ο Μάλλης τον βοήθησαν να ξαναλανσαριστεί ως brand ενώ είχε τεθεί εκτός αγοράς. Τους βοήθησε με όλους τους τρόπους που μπορούσε, αλλά θέλησε να τους τραβά και ταυτόχρονα το χαλί. Και αυτό δημιουργεί συνθήκη επικοινωνιακού εγκλωβισμού. Και εκείνου και των συνεργατών του. Ο φόβος μου είναι πως το πράγμα θα γίνει ακόμα χειρότερο σύντομα, μιας και σε μια συνθήκη επιτυχίας όλοι χαίρονται, ενώ όταν οι συνθήκες δυσκολεύονται όλα στριμώχνονται και ψάχνουν να βρουν ενόχους.

Αντωνάτος - Υπογραφή

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα