Follow us

Όλγα Τρέμη: Μιλάει ανοιχτά για την κρίση στο Mega: Όσα είπε στη Στεφανίδου

Η Όλγα Τρέμη βρέθηκε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου και μίλησε για πρώτη φορά για την κρίση στο Mega.

Όλγα Τρέμη

Η κρίση στο Mega

Η κορυφαία δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Μεγάλου Καναλιού τόνισε: «Κοίταξε, εγώ θα ξεκινήσω από την αγωνία για τον εξής λόγο: όχι ότι είναι αμελητέο το να είσαι απλήρωτος πέντε μήνες, αλλά ειδικά στην περίπτωση του Mega, η σχέση και ο δεσμός των περισσότερων εργαζόμενων είναι μοναδική. Πιο πολύ κατά τη γνώμη μου τους πονάει και τους πειράζει το γεγονός ότι κόβεται ένας ομφάλιος λώρος – γιατί αισθάνονται ότι έχουν ομφάλιο λώρο με το μαγαζί. Πιο πολύ τους πειράζει αυτό, παρά ότι είναι απλήρωτοι. Πιο πολύ τους πειράζει ότι θα κλείσει το Mega, παρά το γεγονός ότι είναι απλήρωτοι τρεις μήνες. Δεν το υποτιμώ καθόλου και ίσως υπερβάλω για να τονίσω ένα στοιχείο που ενδεχομένως να μην είναι γνωστό. Το να είσαι απλήρωτος είναι μια εφιαλτική πραγματικότητα. Ο καθένας από εμάς έχει προβλήματα, έχει ανάγκες, έχει υποχρεώσεις. Δεν το θεωρώ αμελητέο. Αλλά, ξέρεις τι γίνεται; Οι περισσότεροι άνθρωποι στο Mega δεν εργάζονταν μόνο για τα χρήματα, εργάζονταν και για τη “φανέλα”. Υπήρχε ειδική σχέση. Και αν βάλουμε κάτω τα συναισθήματα, είναι ο πόνος, η θλίψη, ένα τεράστιο “γιατί;” που σε έκταση υπερβαίνει τα τετραγωνικά της Ελλάδας και με πολλά ερωτηματικά. Να σου πω κάτι; Πριν πέντε χρόνια, αν έλεγε κάποιος ότι θα κλείσει το Mega, τι θα του απαντούσαμε; Ότι είναι τρελός και ότι θα κλείσει και η τράπεζα της Αγγλίας. Κάπως έτσι... Είναι τρομερός ο αιφνιδιασμός, τρομερό το σοκ. Επίσης, υπάρχει και θυμός. Όταν υπάρχει απώλεια, είναι προφανές ότι θα υπάρχει και θυμός».

Πιστεύει πως υπήρχε σωτηρία για το Mega; Η Όλγα Τρέμη επεσήμανε: «Ξέρεις τι γίνεται; Είναι σχετικό. Δεν ξέρω αν θα υπήρχε σωτηρία. Πίστευα και ήλπιζα ότι μπορεί να υπάρξει σωτηρία. Και είδα στη διάρκεια αυτών των πέντε μηνών τους μετόχους να αναζητούν πολύ συστηματικά ένα τρόπο να δοθεί λύση. Όταν όμως έρχεται, μετά από αυτή την περίοδο, ο επιχειρηματίας και λέει “δεν θέλω να χάνω άλλα λεφτά και κυρίως δεν θέλω να χάνω άλλα λεφτά γιατί το τοπίο είναι θολό εξαιτίας της διαδικασίας αδειοδότησης” - ούτε να το ήξεραν ότι θα πάει στον Θεό η αξία της κάθε άδειας – δεν ξέρω ποιος είναι ο αντίλογος. Συναισθηματικά υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να πεις, αλλά λογικά δεν ξέρω ποιος είναι ο αντίλογος. Και θέλω να πω και κάτι ακόμα. Δεν έχω αντίλογο στον επιχειρηματία, αλλά έχω μία σκέψη που λέει το εξής: θα μπορούσε να μπει κανείς στη διαδικασία αυτή, από την πλευρά των εργαζομένων, χωρίς να μπει κανείς στη διαδικασία του “αργού θανάτου”. Ήταν πολύ βασανιστικό, πολύ ψυχοφθόρο. Από την άλλη πλευρά, σου είπα ότι αναζητήθηκαν λύσεις. Αυτό επηρέασε όλο τον κόσμο. Και τώρα που φτάνουμε στο τέλος, εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, θα πρέπει σε συνεργασία με τις τράπεζες να βρεθεί μια λύση ούτως ώστε οι εργαζόμενοι να πάρουν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους. Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι να πληρώσουν το Mega».

Ο ρόλος της στοχοποίησης του Μεγάλου Καναλιού

Έγιναν λάθος επικοινωνιακοί χειρισμοί στο Mega; H Όλγα Τρέμη είπε: «Θα μου επιτρέψεις να επικαλεστώ τη γιαγιά μου που έλεγε “μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μην πεις”. Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ από τότε που έγινε κυβέρνηση είναι στην ίδια κύτη με το μεγάλο δίλημμα που έλεγε “Μνημόνιο ή Έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πτώχευση;”. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση και τις επιλογές του είπε ότι το δίλημμα είναι υπαρκτό, δεν είναι μούφα, δεν μας δουλεύουν οι Ευρωπαίοι, δεν μπλοφάρουν. Και ότι μεταξύ δύο κακών, το μη χείρον, βέλτιστον. Δηλαδή αυτό που υποστηρίζαμε εμείς δύο χρόνια πριν, όταν μας είχαν κάνει και αφίσες. Η ζωή έχει δώσει την απάντησή της σε αυτό το θέμα. Δεν θέλω να επιχαίρω, ούτε να θριαμβολογώ. Αλλά θέλω να πω κάτι και το λέω με μεγάλη λύπη... Η Αριστερά που ξέρω εγώ, μιλώ για την Αριστερά που ήταν η μήτρα του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν η Αριστερά της δαιμονοποίησης των απόψεων. Ήταν η Αριστερά του προβληματισμού, του διαλόγου, της ανοχής απέναντι στη διαφορετική άποψη. Ήταν μια βολτερική Αριστερά. Γιατί τι αποδίδει στον Βολτέρο η Αγγλίδα βιογράφος του πως έλεγε; Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα μάχομαι μέχρι θανάτου για το δικαίωμά σου να το λες. Αυτή είναι η Αριστερά που ξέρω και αυτή είναι η Δημοκρατία στην οποία πιστεύω. Τίποτα άλλο».

Διαβάστε Ακόμα