Follow us

Ιωάννα Ασημακοπούλου: "Στη δουλειά μας δεν υπάρχει comfort zone. Αν ήθελα ασφαλές μέρος, θα έκανα άλλη δουλειά"

Η Ιωάννα Ασημακοπούλου μιλά στον Κωνσταντίνο Αντωνάτο για το "Είμαι η Τζο" του ΑΝΤ1+ και μας προϊδεάζει για όσα θα δούμε στον β' κύκλο του "Κάνε ότι κοιμάσαι"

Ιωάννα Ασημακοπούλου RNEW

Σε αυτή την κουβέντα, ο θαυμαστής πάλευε με τον δημοσιογράφο. Ο Κωνσταντίνος προσπαθούσε να περιορίσει τη χαρά του που ο... Αντωνάτος θα έκανε μια συνέντευξη με μία από τις αγαπημένες του ηθοποιούς.

Γράφω φυσικά για την Ιωάννα Ασημακοπούλου, που τους τελευταίους μήνες λάμπει μέσα από τον πολύ spiritual ρόλο της στο "Είμαι η Τζο" του ΑΝΤ1+, έχοντας ήδη μια εξαιρετική παρακαταθήκη από το "Σώσε με" που έπαιξε επίσης στην ίδια πλατφόρμα. Αφού πέρασα ένα σαββατοκύριακο του Ιουλίου και είδα σε binge watching τη νέα της σειρά, ενημερώθηκα για όσα υπέροχα ετοιμάζει ως στο "Κάνε ότι κοιμάσαι" και ένιωσα πως η Ιωάννα που έχω απέναντί μου δεν είναι απλά η αγαπημένη μου ηθοποιός, από το "Σόι σου". Είναι μια πολύ σημαντική ηθοποιός της γενιάς της και με αυτή ακριβώς τη διάθεση περνάω στην πρώτη μου ερώτηση.

Καλησπέρα Ιωάννα! Πού σε βρίσκω εν μέσω καλοκαιριού;
Με βρίσκεις στην Αθήνα μεταξύ γυρισμάτων για τον δεύτερο κύκλο του "Κάνε ότι κοιμάσαι” και πνιγμένη στις κούτες γιατί μόλις μετακόμισα. Δεν παραπονιέμαι πάντως γιατί η Αθήνα παρόλα αυτά είναι όμορφη και το καλοκαίρι.

Βρισκόμαστε λίγες εβδομάδες μετά την πρεμιέρα της σειράς "Είμαι η Τζο" στον ΑΝΤ1+. Μίλησε μου λίγο για αυτή τη δουλειά...
Το "Είμαι η Τζο” είναι μία δουλειά που είχα στο μυαλό μου εδώ και 10 χρόνια σχεδόν. Έγινε πραγματικότητα και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Κυρίως για την υπέροχη ομάδα που δημιουργήσαμε. Τους υπέροχους σεναριογράφους μας την Αρτεμις Γρύμπλα και τον Παναγιώτη Χριστόπουλο, τον σκηνοθέτη μας τον Κωσταντίνο Πιλάβιο και φυσικά όλους τους συντελεστές μπροστά και πίσω από τις κάμερες .

Η Τζο μιλάει για την καταπίεση που βιώνει ένα άτομο μέσα στο οικογενειακό ,επαγγελματικό ακόμα και φιλικό πολλές φορές, περιβάλλον .Μιλάει για το τραύμα των παιδικών χρόνων. Για το πώς αυτό εχει καθορίσει τελικά τη ζωή και την ύπαρξη μας. Φυσικά δοσμένο με έναν κωμικοτραγικό τρόπο, όπως γίνεται και στη ζωή εξάλλου. Πιστεύω ότι όλοι έχουμε λίγη Τζο μέσα μας, έχουμε κομμάτια της και γι' αυτόν το λόγο έχει αγγίξει αρκετό κόσμο μέχρι στιγμής.

Ιωάννα Ασημακοπούλου: "Στη δουλειά μας δεν υπάρχει comfort zone. Αν ήθελα ασφαλές μέρος, θα έκανα άλλη δουλειά"


Με αφορμή ότι η σειρά είναι βασισμένη σε μια δική σου ιδέα, θεωρείς πως για έναν ηθοποιό μια τέτοια συνθήκη είναι comfort zone ή μεγαλύτερη ευθύνη απέναντι στην απήχησή της;
Είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνω τέτοιον ρόλο . Ήταν πρωτόγνωρο γιατί έπρεπε με έναν τρόπο να έχω την εποπτεία για αρκετά πράγματα .Ήταν αρκετά αγχωτικό αλλά θα το ξανάκανα με χαρά γιατί δεν ήμουν μόνη σε αυτό. Ήμασταν μαζί με τη συγγραφική ομάδα, τον σκηνοθέτη, την παραγωγή μας, τον Αntenna studios και φυσικά το ΑΝΤ1+. Δε νομίζω ότι στη δουλειά μας υπάρχει comfort zone. Αυτό είναι για εμένα εξάλλου η δημιουργία, να φεύγεις από την ασφάλεια και να πηγαίνεις σε ανεξερεύνητα μονοπάτια. Αν ήθελα ασφαλές μέρος, θα έκανα άλλη δουλειά.


Η "Τζο" πολλές φορές αισθάνεται ενοχικά για έναν τυχαίο έρωτα, τον οποίο ουδέποτε προκάλεσε, στο επαγγελματικό της περιβάλλον. Θεωρείς πως ακόμα και μία τέτοια απλή συνθήκη αποτελεί εμπόδιο στην καθημερινότητα μιας γυναίκας στην Ελλάδα σήμερα;
Κατ’ αρχάς η συνθήκη δεν είναι απλή .Το λεγόμενο office romance, είναι κάτι πολύ συνηθισμένο λόγω της οικειότητας και του πολύ χρόνου που περνάνε οι άνθρωποι μαζί στη δουλειά. Βέβαια στη δίκη μας ιστορία η ερωτική σχέση ξεκινάει χωρίς να γνωρίζουν ότι στην πορεία θα συνδεθούν και επαγγελματικά. Όπως και να ξεκινήσει όμως μια τέτοια ιστορία είναι πάντα δύσκολη φαντάζομαι. Τόσο για τη ίδια την σχέση που πάντα θα είναι ανισοβαρής όταν ένας από τους δυο είναι προϊστάμενος του άλλου, όσο και για το περιβάλλον καθώς σε περίπτωση που μαθευτεί, αρκετοί θα υποψιαστούν μια ιδιαίτερη μεταχείριση. Ακόμα κι αν αυτό δεν ισχύει. Ας μην ξεχνάμε πάντως ότι ο έρωτας πάντα έχει τα ρίσκα του και ίσως κάποιες φορές να θριαμβεύει μέσα από αυτά.

Πόσα στερεότυπα τελικά έχει να αντιμετωπίσει μια Τζο στα... τριανταφεύγα της σήμερα;
Έχει να αντιμετωπίσει τον τρόπο με τον οποίο, μια ολόκληρη κοινωνία έχει προκαθορισμένη την ευτυχία ή την επιτυχία ενός ανθρώπου. Όταν θα παντρευτείς και βρεις τον έρωτα και κάνεις παιδιά θα είσαι ευτυχισμένη, όταν βγάλεις λεφτά θα είσαι επιτυχημένη. Κανείς δεν της είπε ότι στην ουσία την ευτυχία την κουβαλάμε μέσα μας ακόμα κι αν είμαστε μόνοι, ακόμα κι αν δεν βγάζουμε πολλά λεφτά, ακόμα κι αν δεν έχουμε την τέλεια εμφάνιση. Αυτή η κοινωνία που μας έμαθε να ψάχνουμε το άλλο μας μισό δεν μας είπε ποτέ ότι στην πραγματικότητα είμαστε "ολόκληροι”. Μας φόρτωσαν με ένα Α στερητικό να παλεύουμε με αυτό σε όλη μας τη ζωή.

Αυτό είναι το δεύτερο δείγμα της σύμπραξής σου με το ΑΝΤ1+, μετά το ομολογουμένως πολύ διαφορετικό με όσα έχεις κάνει στην τηλεόραση "Σώσε με". Βρίσκεις καλύτερες τις συνθήκες σε μια πλατφόρμα για τη μυθοπλασία ή θεωρείς πως είναι άλλου είδους δουλειές σε σχέση με την "ελεύθερη" τηλεόραση;
Οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Για τις δουλειές που έγιναν στην πλατφόρμα του ΑΝΤ1+, είχαμε όλοι οι συντελεστές την πολυτέλεια χρόνου προετοιμασίας που συνήθως δεν είναι εφικτή στην ελεύθερη τηλεόραση. Πάντως το "Σώσε με" και η "Τζο" είναι πολύ σημαντικές στιγμές στην καριέρα μου, για πολλούς λόγους και κυρίως γιατί οι ρόλοι που ερμήνευσα ήταν εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους, κάτι που επιδιώκω γιατί μου αρέσει να δοκιμάζω νέα πράγματα και να ανακαλύπτω διαφορετικά κομμάτια της υποκριτικής μου.
Ιωάννα Ασημακοπούλου


Παράλληλα, βρίσκεσαι σε γυρίσματα για τον β' κύκλο του "Κάνε ότι κοιμάσαι". Τι μπορείς να μου αποκαλύψεις για αυτή σου τη δουλειά και όσα πρόκειται να δούμε στην ΕΡΤ;
Νιώθω ευλογημένη που είμαι φέτος σε αυτή τη σειρά διότι την παρακολουθώ από πέρυσι. Το σενάριο του Γιάννη Σκαραγκά μας έχει βάλει σε μια διαδικασία να αγωνιούμε για το πώς θα εξελιχθούν, η ιστορία και οι χαρακτήρες της. Δεν μας αφήνει περιθώρια εφησυχασμού ούτε για λεπτό. Όσον αφορά τον χαρακτήρα που θα ερμηνεύσω είναι εντελώς διαφορετικός απο όσους με έχετε δει μέχρι σήμερα, δεν επιτρέπεται να αποκαλύψω πολλά γιατί δεν θέλω να κάνω σπόιλερ. Πάντως από το πρώτο επεισόδιο, σας διαβεβαιώ θα μείνετε με κομμένη την ανάσα. Σε αυτό το σημείο θέλω να αναφερθώ στους δυο υπέροχους σκηνοθέτες μας, τον Αλέκο Κυράνη και τον Μάριο Βαλάση, που κάνουν εξαιρετική δουλειά και στους υπέροχους συναδέλφους μου, που έχω την χαρά να παίζω μαζί τους.

Η εκκίνησή σου στον κόσμο της τηλεόρασης έγινε με μια μεγάλη, πολυετή και ευτυχή συγκυρία όπως "Το Σόι σου". Η τηλεοπτική Ζουζουνέλ, κατά κόσμον Αντωνία, σου λείπει, όσο και εμάς; Πολλές φορές γράφεται πως γίνονται προσπάθειες για επανεκκίνηση της σειράς για κάποια επεισόδια ακόμα. Εσύ θα ήσουν θετική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Υπηρξε ποτέ ένα ρεαλιστικό τέτοιο σενάριο;
Το "Σόι σου" ήταν πολυ σημαντική στιγμή στην καριέρα μου και είμαι ευγνώμων για την αγάπη που εισέπραξα από τον κόσμο. Περάσαμε όμορφα αυτά τα πέντε χρόνια κει έμαθα πολλά από τους υπέροχους συναδέλφους μου. Ήταν ένα κύκλος που έκλεισε με επιτυχία και δεν γνωρίζω εάν κάποια στιγμή στο μέλλον υπάρχει το ενδεχόμενο να ξανανοίξει. Είναι μια δουλειά που την έχω στην καρδιά μου και μου έδωσε πολλά .
Ιωάννα Ασημακοπούλου


Όταν κλείνει το φως του γυρίσματος, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θες να κάνεις;
Να δω τους φίλους μου επειγόντως (γέλια )!

Τι άλλο ετοιμάζεις για τους επόμενους μήνες;
Αυτή τη στιγμή κάνω γυρίσματα για το "Κάνε ότι κοιμάσαι” και είμαι σε συζητήσεις για το θέατρο, για τη δεύτερη σεζόν! Είδωμεν!!!
Αντωνάτος - Υπογραφή

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα