Follow us

Γιώργος Καπουτζίδης | Το άγνωστο περιστατικό, η απάντηση στην "κακιά αδερφή" & τα προβλήματα: "Δέχτηκα την πιο ακραία επίθεση που έχει γίνει σε άνθρωπο της τηλεόρασης"

Όσα είπε στο "Πρωινό" ο Γιώργος Καπουτζίδης για τη Eurovision

Ο Γιώργος Καπουτζίδης επέστρεψε από το Τορίνο, όπου βρισκόταν για τη Eurovision και μίλησε στο "Πρωινό” για όσα έγιναν στον μουσικό διαγωνισμό.

Διαβάστε Επίσης

Αρχικά ο ίδιος αποκάλυψε το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπώρησε. "Δεν πέρασα καλά. Δεν το ευχαριστήθηκα. Ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Η μόνη στιγμή που το ευχαριστιόμουν ήταν όταν ήμουν στον θάλαμο με τη Μαρία Κοζάκου. Μόνο τότε ήταν ξεκούραστα και το διασκέδαζα. Από το πρωί της Τετάρτης άρχισα να κάνω πυρετό κι έμεινα σταθερά με πυρετό. Αρρώστησα γιατί ήμουν ένας κουρασμένος άνθρωπος σε κίνηση και σε ταλαιπωρία" είπε χαρακτηριστικά.

Για την απάντηση του στο "κακιά αδερφή” είπε: "Το σκέφτηκα εκείνη τη μέρα και το είπα στη Μαρία και μου είπε "ναι πες το". Για να μην νομίζετε ότι ανακάλυψα την πυρίτιδα, υπάρχει όρος στα αγγλικά που στα ελληνικά σημαίνει επανοικειοποίηση, κάτι που στην Ελλάδα γνωρίζουν μόνο μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Όταν μία πληθυσμιακή ομάδα παίρνει τις μειωτικές, προσβλητικές λέξεις που λένε εναντίον της οι άλλοι, τις οικειοποιείται, τις βάζει στο δικό της λεξιλόγιο κι έτσι ο προσβλητικός χαρακτήρας των λέξεων φθίνει. Αν εγώ πω τον εαυτό μου αδερφή, αν μου το πεις εσύ δεν τρέχει και τίποτα. Στην Ελλάδα καθόμαστε και ακούμε ό,τι έρθει του άλλου και σκύβουμε το κεφάλι και νομίζω ότι πρέπει αυτό το πράγμα να αλλάξει".

Ο Γιώργος Καπουτζίδης αποκάλυψε και ένα άγνωστο περιστατικό από το παρελθόν του από μια ακραία επίθεση που δέχθηκε. "Το 2006, όταν παρουσίαζα τη Eurovision δέχτηκα την πιο ακραία επίθεση που έχει γίνει σε άνθρωπο της τηλεόρασης. Ένας αθλητικογράφος είχε μιλήσει για τον τρόπο που παρουσίασα εγώ τη βραδιά, επειδή έλεγα "Αννούλα" κι εννοείται με είχε πει "αδερφή και αδερφάρα", μετά είπε τη φράση "όξω που@@στη κι άσχημε". Αυτές οι φράσεις στο λεξιλόγιο των νέων εκείνης της εποχής, πέρασαν. Αυτές οι φράσεις, στο λεξιλόγιο των νέων εκείνης της εποχής πέρασαν, έλεγαν Αννούλες τα gay παιδιά για να τα κοροϊδέψουν. Δημιούργησε μια νέα βρισιά. Τώρα πήρα το "Αννούλα" στη συμμετοχή της Γερμανίας και το χρησιμοποίησα" είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο ίδιος θέλησε να απαντήσει και στο σχόλιο του Άρη Πορτοσάλτε, λέγοντας: "Δεν θεωρώ ότι είχε κακή πρόθεση, απλώς νομίζω ότι δεν γνωρίζει τη λέξη επανοικειοποίηση, το ότι αυτό έχει να κάνει με διαδικασία και δεν έχει να κάνει με την ποιότητα. Ίσα ίσα είναι μια διαδικασία με πάρα πολύ καλή ποιότητα και με καλό αποτέλεσμα, γιατί στην ουσία αφαιρεί κακοποιητικές λέξεις από το λεξιλόγιό μας"

Τέλος για τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισαν με την Μαρία Κοζάκου, ο ηθοποιός είπε: "Ήταν πολύ περίεργα φέτος για μας. Ξέρω ότι ξαφνιαστήκατε όταν μας ακούσατε τα πρώτα 10 λεπτά λες και ήμασταν από πηγάδι. Είχαμε πολλά τεχνικά θέματα. Την Τετάρτη που κάναμε τη δοκιμαστική μετάδοση για τον β’ ημιτελικό που τη γράφει η ΕΡΤ, δεν γράφτηκε τίποτα από ό,τι κάναμε. Την Πέμπτη είχαμε πάλι προβλήματα στον ήχο. Αλλά το χειρότερο που μας συνέβη ήταν αυτό το Σάββατο, όταν μας είπαν ότι δεν ακουγόμαστε από τα μικρόφωνα και να πάρουμε το τηλέφωνο. Εκεί τα έχασα".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα