Follow us

Μιχαήλ Άγγελος Κρητικός: "Δεν επιλέγω δουλειές για να αποδείξω ότι είμαι όμορφος. Είμαι ο Μιχαήλ Άγγελος, όπως με ξέρω εγώ. Γιατί να μην το δείξω κιόλας;"

Ο Μιχαήλ Άγγελος Κρητικός συνάντησε τον Κωνσταντίνο Αντωνάτο, μια ανάσα πριν το ντεμπούτο του ως ηθοποιός στη νέα καθημερινή σειρά του STAR "Tρία μίλια"

Κωνσταντίνος Αντωνάτος
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ
Μιχαήλ Άγγελος Κρητικός

Νέος, ωραίος και πλακατζής. Ο ίδιος δηλώνει ένας "YOLO" τύπος που λίγο μετά τα 20 απολαμβάνει την κάθε στιγμή, κάνει τα πρώτα του βήματα με ένα αρκετά αναγνωρίσμο επίθετο να τον συνοδεύει, ενώ την ίδια στιγμή μετρά χιλιάδες θαυμαστές στα social media, στο instagram αλλά και το αγαπημένο του TikTok που ανεβάζει καθημερινά ξεκαρδιστικά video. Ο Μιχαήλ Άγγελος Κρητικός είναι η χαρά της ζωής και το καταλαβαίνεις από την πρώτη στιγμή που θα τον συναντήσεις. Ειδικά όταν σου μιλάει για το νέο του επαγγελματικό βήμα, τη νεά καθημερινή σειρά του STAR "Τρία Μίλια" που κάνει πρεμιέρα από αυτή τη Δευτέρα. Το μόνο σίγουρο είναι πως πέντε λεπτά μαζί του μπορεί να σου φτιάξουν τη διάθεση και σίγουρα για τα 21 του χρόνια αυτό είναι μια καλή αφετηρία για όσα πρόκειται να έρθουν.

Σε τι φάση σε πετυχαίνω, Μιχαήλ Άγγελε;

Αυτή την περίοδο είμαι στο STAR. Ξεκινάμε μία σειρά, με τίτλο "Τρία Μίλια”. Συμμετέχω κι εγώ, κάνω τα πρώτα μου βήματα ως ηθοποιός.

Πώς ήρθε η πρόταση του STAR για τα "Τρία μίλια";

Έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Η πρόταση, η συμφωνία. Η πρώτη επαφή έγινε τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο ξεκίνησαν τα γυρίσματα της σειράς.

Μίλησε μου για τον ήρωα που υποδύεσαι...

Είμαι ο Πέτρος, ο κολυμβητής του χωριού. Είναι ένας γιος ψαρά. Υποδύομαι ένα αγόρι, περίπου 20 ετών, που έχει πάθος με τη θάλασσα και την κολύμβηση. Ασχολείται επαγγελματικά με αυτό, κάνει εντατικά προπονήσεις χειμώνα καλοκαίρι. Σκέψου πως όλο τον χειμώνα είμαι στην παραλία για τα γυρίσματα και κολυμπάω! Θέλει να μπει στη Γυμναστική Ακαδημία, έχει όνειρο να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής. Το έχει καθυστερήσει όμως, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Έχει μια φλόγα μέσα του, που τον οδηγεί να ανακαλύψει τα πάντα. Θέλει να μάθει, όπως κάθε νέος σε αυτή τη φάση της ζωής του. Οπότε θα τον δούμε μέσα σε διάφορες περιπέτειες...

Είναι καλός ή κακός;

Καλός είναι μωρέ! Καλόψυχος βασικά. Άλλωστε, τι είναι καλός και τι κακός στη ζωή; Είναι ένα καλό παιδί, που προσπαθεί να κατακτήσει τα όνειρά του. Στην ουσία 50% μοιάζουμε, 50% είμαστε άκρως αντίθετοι. Αλλά πια έχουμε γίνει ένα και τον έχω αγαπήσει, γιατί τον καταλαβαίνω.

Ηθοποιός, μοντέλο ή social media star; Τι δηλώνεις εσύ ή τι θες να γίνεις;

Όλες αυτές οι ιδιότητες ανήκουν στον καλλιτεχνικό τομέα. Οπότε, καταλαβαίνεις πως μου αρέσει αρκετά αυτός ο χώρος. Να σου πω ότι έχω ξεκινήσει και τις σπουδές μου πάνω στη σκηνοθεσία, έχω ολοκληρώσει ήδη το πρώτο έτος. Όμως προέκυψε η σειρά, διέκοψα προσωρινά γιατί τα γυρίσματα απαιτούσαν πολλές ώρες και δεν μπορούσα να βρίσκομαι καθημερινά στη σχολή μου. Αλλά θα συνεχίσω. Ό,τι έχει να κάνει με τον χώρο αυτό μου αρέσει και θα το κυνηγήσω! Όλα; Μακάρι να έχω δυνάμεις να τα κυνηγήσω όλα!

Μιχαήλ Άγγελος Κρητικός: "Δεν επιλέγω δουλειές για να αποδείξω ότι είμαι όμορφος. Είμαι ο Μιχαήλ Άγγελος, όπως με ξέρω εγώ. Γιατί να μην το δείξω κιόλας;"

Όταν σου προτάθηκε ο ρόλος και ήρθες για πρώτη φορά σε επαφή με τον ήρωα, σκέφτηκες να βάλεις δικά σου στοιχεία μέσα;

Με την πρώτη ματιά, όταν κατάλαβα τι κάνει και τι συμβαίνει στη ζωή του, σκέφτηκα πως είμαστε πολύ κοντά. Όταν έβαλα κάτω όμως τα... χαρτιά, είδα κάποια πιστεύω, κάποιες πράξεις, κάποιες εμπειρίες που τον κάνουν πολύ διαφορετικό από εμένα. Ο Μιχαήλ Άγγελος ευτυχώς δεν έχει αντιμετωπίσει όσα ο Πέτρος ποτέ. Εκεί για μένα ήταν το μεγάλο στοίχημα για μένα, να καταφέρω να μπω στη ζωή του, να υποδυθώ έναν ήρωα που έχει εμπειρίες τις οποίες ευτυχώς δεν κλήθηκα ποτέ να αντιμετωπίσω.

Είσαι ένας σταρ του Tik Tok. Έχεις σκεφτεί πως σε κάθε σου δουλειά οι άνθρωποι που σε ακολουθούν θέλουν να δουν εσένα πραγματικά και όχι έναν ρόλο;

Το θέμα δεν είναι δουν σε μια δουλειά τον Μιχαήλ Άγγελο, αλλά τον ήρωα. Εγώ είμαι εκεί για να τους γνωρίσω τον Πέτρο, μέσα από εμένα.

ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ-ΧΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Μιχαήλ Άγγελος Κρητικός μαζί με τον Χάρη Γρηγορόπουλο, τον τηλεοπτικό του μπαμπά στα "Tρία μίλια" του STAR

Είναι άγχος ή προσόν για ένα άντρα στα 21 του να είναι γιος ενός ηθοποιού;

Είναι μεγάλες οι απαιτήσεις! Μέσα μου πάνω από όλα θέλω να βγάλω ασπροπρόσωπο τον πατέρα μου. Την ίδια στιγμή πρέπει να ικανοποιήσω τις προσδοκίες των ανθρώπων που πίστεψαν σε εμένα. Δεν με αγχώνει τίποτα όμως στην πράξη γιατί ξέρω πως μου αρέσει αυτό που κάνω. Σκέψου ότι μεγάλωσα και το είχα όλο αυτό μέσα στην καθημερινότητά μου. Απλώς δεν είχε τύχει μέχρι σήμερα να το ζήσω εγώ προσωπικά στο έπακρο. Τελικά όμως, μου αρέσει.

Ο μπαμπάς σου πώς αντέδρασε, όταν έμαθε για την πρόταση;

Χάρηκε πάρα πολύ! Ο πατέρας μου είναι σαν ένα μικρό παιδάκι. Χαίρεται πολύ περισσότερο από εμάς τους ίδιους, όταν μας προτείνουν ένα νέο βήμα στα επαγγελματικά μας. Αν του πω κάτι τέτοιο, μπορεί να ανέβει στον καναπέ να χοροπηδάει. Εγώ πάλι φέρομαι φυσιολογικά. (Γελάει) Ενθουσιάζεται ακραία! Μου είπε να το ζήσω, να το απολαύσω. Άλλωστε θεωρεί πως είναι μια πάρα πολύ όμορφη εμπειρία, να είσαι δίπλα σε πάρα πολύ όμορφους ανθρώπους. Το θεωρεί σχολείο της ζωής, για το οποίο κάποτε μου μιλούσε αλλά εγώ δεν μπορούσα να τον καταλάβω. Μου τόνισε πως για ακόμα μία φορά είμαι μαθητής και πως αυτό θα είμαι για πάρα πολλά χρόνια, σε κάθε νέα δουλειά που μού προτείνουν.

Πώς αισθάνεσαι ως μεγάλος αδελφός ανάμεσα σε τέσσερις;

Είμαστε δύο αδέλφια, δύο αγόρια, από τη μαμά μου και έχω ακόμα δύο αδέλφια, δύο κοριτσάκια, από τον δεύτερο γάμο του πατέρα μου. Με τον Άρη δεν μπορούσα να νιώσω μεγάλος αδελφός, μιας και έχουμε μόνο τρία χρόνια διαφορά. Μεγαλώναμε μαζί, ζούσαμε τα ίδια πράγματα, είχαμε ακριβώς τις ίδιες εμπειρίες. Τώρα όμως το νιώθω! Έχω μια μικρούλα στην αγκαλιά μου, την κοιμίζω, της διαβάζω παραμύθια, κάθομαι και παίζω μαζί της με τις κούκλες της. Είναι μια τελείως διαφορετική εμπειρία. Τώρα νιώθω μεγάλος, το συνειδητοποιώ.

Τα παιδιά της γενιάς σου βρίσκουν ως διέξοδο συμμετοχές σε reality, παιχνίδια κλπ. Εσύ μετά το "GlobeTrotters” σκέφτηκες να ενδώσεις σε μία τέτοια πρόταση ή είπες πως θα περιμένεις κάτι διαφορετικό, όπως η σειρά;

Γενικά έχω υπομονή. Μπορώ να περιμένω μέχρι να έρθει η κατάλληλη δουλειά ή η σωστή στιγμή για να γίνει ένα επόμενο βήμα. Περιμένω τη σωστή συνθήκη ώστε όταν πω το "ναι” να το θέλω και να το πιστεύω πραγματικά.

Τελικά η συμμετοχή σου στο "GlobeTrotters” σε βοήθησε στα επόμενά σου βήματα;

Για αρχή ήταν μια απίστευτη εμπειρία, που αν δεν είχαμε δεχθεί την πρόταση του STAR δεν θα είχα τη δυνατότητα να τη ζήσω ποτέ και πιθανότατα δεν θα βιώσω και κάτι ανάλογο στο μέλλον. Είμαι ευγνώμων για όλο αυτό. Δεν περάσαμε απλώς καλά, αλλά ήταν ένα μεγάλο βήμα για την προσωπική μου εξέλιξη στον χώρο αυτό. Μετά μπήκα στα πράγματα...

Στον δρόμο σε χαιρετάνε;

Θα σου πω απλά πως έχει τύχει.

Αν αναζητήσει κανείς το όνομά σου θα βρει αρκετά σέξι φωτογραφήσεις. Θεωρείς πως είναι ένα αναγκαίο "κακό” ή σ' αρέσει να παίζεις με αυτή την πλευρά της εικόνας σου;

Πάνω από όλα είμαι ο εαυτός μου. Ούτε επιλέγω κάτι απλά για να πω ότι το έκανα, ούτε για να αποδείξω ότι είμαι όμορφος, ότι έχω κάτι ιδιαίτερο. Είμαι ο Μιχαήλ Άγγελος, όπως με ξέρω εγώ. Γιατί να μην το δείξω κιόλας;

ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΧΑΜΠΗΛΟΜΑΤΗ - ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
Με την τηλεοπτική του παρτενέρ στα "Tρία μίλια", Στεφανία Χαμπηλοπάτη

Είσαι single αυτή την περίοδο;

Ναι, είμαι ελεύθερος αυτή την περίοδο.

Πώς τα πας με το φλέρτ; Είσαι των social media ή της live προσέγγισης;

Είναι ένας συνδυασμός. Όλες οι σχέσεις που είχα στη ζωή μου ξεκίνησαν μέσω internet, αλλά μπορεί να με πετύχεις να φλερτάρω και όταν είμαι έξω. Πάντως όταν τσεκάρω τα μηνύματά μου στα social, κοιτάω να δω αν ήρθε μια καλή πρόταση για δουλειά και όχι για να φλερτάρω.

Μπορεί να φοβηθείς να προσεγγίσεις μια κοπέλα επειδή λόγου χάρη μπορεί να είσαι αναγνωρίσιμος;

Αν κάτι το θέλω, το πιστεύω και το έχω στο μυαλό μου, θα το κάνω με τον δικό μου τρόπο. Δεν υπολογίζω καν το όποιο όνομα, δεν πιστεύω καν σε αυτό. Ζω όπως θέλω, όπως θεωρώ εγώ σωστό.

Πώς έχεις σκεφτεί το μέλλον σου;

Σαν άνθρωπος δεν κάνω πολύ μακροπρόθεσμα σχέδια. Ζω το σήμερα, υπολογίζω τις συνθήκες και τις επιλογές που έχω την κάθε στιγμή. Μπορεί να σου πω ότι θέλω να κάνω θέατρο και να μου προτείνουν να πάω στο Λονδίνο για να κάνω μια άλλη δουλειά. Αυτομάτως όποια σχέδια έκανα, θα ακυρώνονταν. Βλέπω τις προοπτικές, σχεδιάζω ανάλογα και δεν απογοητεύομαι κιόλας.

Μιας και αναφέρεις το ενδεχόμενο του Λονδίνου, έχεις τη σκέψη του εξωτερικού ως μοντέλο ή ηθοποιός;

Το εξωτερικό είναι μια επιλογή που είχα έντονα στο μυαλό μου. Στην Ελλάδα, περνώντας ο καιρός, άνοιξα πόρτες και ανέλαβα δουλειές που θέλω να φέρω εις πέρας. Για την ώρα δεν μπορώ να πω ότι θα τα παρατήσω όλα και θα φύγω για να κάνω ένα ακόμα βήμα εκτός συνόρων. Όμως όταν όσα κάνω εδώ νιώσω πως κάνουν τον κύκλο τους, θα τολμούσα να κάνω μια απόπειρα. Μπορεί να είναι για ένα μήνα, ή ακόμα και κάτι πιο μόνιμο. Είναι θέμα διάθεσης και επιλογής. Να στο πω αλλιώς... Πες ότι σου έλεγα ότι θέλω να πάω σε ένα λούνα παρκ, αλλά στον δρόμο έβρισκα ένα παγοδρόμιο που μου άρεσε πολύ. Αν όντως επιλέξω αυτό που συνάντησα στη διαδρομή, θα είναι σαν να σου είχα πει ψέματα. Εξετάζω, αξιολογώ και αποφασίζω. Λειτουργώ λίγο σαν τον χαμαιλέοντα. Καμουφλάρομαι ανάλογα με τις περιστάσεις και μόλις βρω κάτι που θέλω, το προσπαθώ. Ζω για τη στιγμή κυρίως. Χτίζω για το μέλλον, αλλά ζω το σήμερα.

Αντωνάτος - Υπογραφή

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα