Follow us

Βασίλης Πορφυράκης: "Βίωσα σεξουαλική παρενόχληση πολύ σκληρά"

Ο Βασίλης Πορφυράκης παραδέχθηκε δημοσίως πως δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση.

Έγινε γνωστός μέσα από το "X-Factor” ενώ λίγα χρόνια αργότερα μας συστήθηκε ως ο άνθρωπος δίπλα στη Ματίνα Νικολάου. Ο Βασίλης Πορφυράκης πλέον ασχολείται ξανά επαγγελματικά με το τραγούδι και αναλύει την ιδιαίτερη πορεία ζωής του.

Μιλώντας στην "MEGA Καλημέρα”, ο γνωστός τραγουδιστής αναφέρθηκε εκτενώς στη σχέση του με την Πίστη. "Όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη αυτή τη δύναμη. Εγώ είμαι χριστιανός, ο κολλητός μου είναι βουδιστής” είπε αρχικά, ενώ εξήγησε: "Ήρθε στην πάροδο του χρόνου και με αναζήτηση λίγη. Το ζήτησα εγώ! Πολλές φορές όταν χρειάζεσαι αλλά δεν βρίσκεις απαντήσεις, εγώ εκεί κινήθηκα να βρω. Και έψαξα και παράλληλα πράγματα. Εκεί βρήκα ηρεμία και συνέχισα να πιστεύω”.

Για την περίοδο που αποφάσισε να εγκαταλείψει το τραγούδι, ο ίδιος ανέφερε: "Ξεκίνησα στα 18. Δούλεψα μέχρι τα 22, μετά ήρθε και η κρίση το 2010. Γύρισα να δω το κουτάκι που έκλεισα στα 22 τι κάνει στα 28. Αποφάσισα να πάω στο X-Factor για πλάκα και να που ανταμείφθηκα, έφτασα σε ένα δρόμο καλό. Τότε το άφησα για τα οικογενειακά, τις προτεραιότητες της οικογένειας”.

Ένα γεγονός που φυσικά τον συγκλόνισε ήταν η απώλεια της μητέρας του, πριν 14 χρόνια, όπου τον οδήγησε στην απόφαση να μεγαλώσει μόνος του τα τρία μικρότερα αδέλφια του. "Ο χρόνος είναι γιατρός, κλείνει πληγές. Την πληγή βέβαια πάντα θα τη βλέπεις, αλλά δεν θα πονάει όπως πρώτα. Αυτός ήταν ο λόγος που απομακρύνθηκα από τη νύχτα. Τότε ο μικρός ήταν ενάμιση έτους, ο μεσαίος τεσσάρων και ο μεγάλος στα εννιά. Ήταν μωρά, μικρά παιδάκια. Εγώ ήμουν 18. Τότε ήταν σαν παιδιά μου, σήμερα ο Παναγιώτης είναι 17-18 χρονών. Αντρεύει... Πιο πολύ σήμερα είμαι αδελφός που συμβουλεύεται”.

Πώς αντιμετώπισε την κατάθλιψη που βίωσε λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών του σε νεαρή ηλικία; "Για να μπορέσεις να δώσεις τόση αγάπη σε τρία μικρά παιδιά, χωρίς στηρίγματα από τους γονείς, δεν θα θυσιάσεις κάτι από εσένα; Δυο γονείς μεγαλώνουν παιδιά και έχουν την ευθύνη των πραγμάτων και πάλι αν τους ρωτήσεις, έχουν κάτι να σου πουν. Εγώ το είχα όλο! Αυτό ήταν η αιτία”.

Όσο για τον έρωτα με τη Ματίνα Νικολάου, ο Βασίλης Πορφυράκης είπε: "Με ολοκλήρωσε. Η Ματίνα είναι ένας πολύ δημιουργικός άνθρωπος και όλη αυτή τη δημιουργία εμείς στον καλλιτεχνικό χώρο την έχουμε ανάγκη. Συν τη μεγάλη αγάπη που διαθέτει στη ψυχή της. Αυτά τα δύο ήταν που μας έκαναν να είμαστε μαζί εδώ και τέσσερα χρόνια. Γνωριστήκαμε μέσω κοινής παρέας και μετά πήγε βήμα βήμα. Ήταν ένταση με την πρώτη ματιά, μετά χτίσαμε κάτι παραπάνω από έρωτα που είναι η αγάπη”. Μάλιστα, δεν έκρυψε πως έχει μια άριστη σχέση με τον γιο της συντρόφου του, που σήμερα είναι 14 ετών: "Είμαστε φιλαράκια. Παίζουμε Playstation. Έχει έναν πατέρα που είναι εκεί, οπότε δεν τίθεται κάποιο άλλο θέμα. Ξέρω τους εφήβους και ξέρω να τους χειρίζομαι ως φιλαράκι. Ταιριάζουμε. Είναι δυο μέτρα παιδί, 1.90 στα 14!”.

Σχολιάζοντας το κύμα αποκαλύψεων στον χώρο του θεάματος, ο Βασίλης Πορφυράκης τόνισε: "Τα είδαμε στο θέατρο, σε μεγάλα θέατρα και τηλεοράσεις, αλλά στο κομμάτι της νύχτας είναι πιο ειλικρινές, πιο ευθύ. Το βίωσα, πολύ σκληρά. Χρησιμοποίησα την πίστη μου. Σε ανθρώπους που βρέθηκαν να μου πουν πως αν δεν με βοηθήσουν, καριέρα δεν θα κάνω, φορούσαν κομποσκοίνι όταν μου το λέγανε, και τους είπα ότι εγώ μεγάλωσα τρία παιδιά μονάχος μου, χωρίς πατέρα και μητέρα. Τους είπα ότι εγώ καριέρα μπορώ να κάνω, θα με περιμένουν από την πόρτα και εγώ θα μπω από το πορτάκι του σκύλου. Οπότε, βγάλτε τα κομποσκοίνια και γυρίστε στον Θεό. Και τελείωσαν εκεί οι συζητήσεις μας!”.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα