Follow us

Η Γιούλικα Σκαφιδά καταπέλτης στο "Πάμε Δανάη"

"Νομίζουμε ότι είμαστε μοντέρνοι και εναλλακτικοί. Λίγο αν μας ξύσεις από κάτω, Χριστέ μου, πόσος συντηρητισμός!" δήλωσε η Γιούλικα Σκαφιδά

Ηλίας Δήμος
ΓΡΑΦΕΙ: ΗΛΙΑΣ ΔΗΜΟΣ

Χειμαρρώδης και αφοπλιστικά ειλικρινής εμφανίστηκε η Γιούλικα Σκαφιδά στο "Πάμε Δανάη" σχολιάζοντας τόσο τις εξελίξεις στο κίνημα #MeToo, όσο και το πώς διαχειρίζεται τη δημοσιότητα αναφορικά με την προσωπική της ζωή, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων ποια είναι η μεγαλύτερη τρέλα που έχει κάνει στη ζωή της.

"Στην πολύ αρχή της καριέρας μου διάβασα κάτι που με στιγμάτισε. Εάν το κοινό ιντριγκάρεται περισσότερο από την προσωπική σου ζωή από ό,τι από την καλλιτεχνική σου ζωή, πάει να πει ότι κάτι δεν έχεις κάνει καλά. Είμαι ούτως ή άλλως ένας εσωστρεφής και χαμηλών τόνων άνθρωπος, δεν μου αρέσει να κάνω φασαρία και ποτέ δεν μου άρεσε και όλοι έπαθαν σοκ όταν αποφάσισα να γίνω ηθοποιός. Δεν ήμουν ποτέ η ψυχή του πάρτι, δεν ήμουν ποτέ το κοριτσάκι... Είμαι ήσυχη γενικά και βρήκα ένα τρόπο να "φυλάω" την ενέργειά μου για τη δουλειά μου, οπότε έχω μια διέξοδο. Αλλιώς θα είχα τρελαθεί. Έχω βρει τρόπο να διοχετεύω την ενέργειά μου γιατί έχω πολλή, δεν είμαι γενικά μαλθακή. Γυρίζοντας πίσω μπορώ να πω ότι έχω κάνει κάποιες τρέλες, στα δικά μου όμως όρια. Στα 16 μου ας πούμε ξύρισα τα μαλλιά μου στο μπάνιο και η μαμά μου φρίκαρε και ο μπαμπάς μου γέλαγε! Πήρα το ξυραφάκι του μπαμπά και τα ξύρισα. Εγκεφαλικό η κυρία Βασίλική, ο κύριος Άγγελος γελούσε. Είναι μια τρέλα που τη θυμάμαι. Ίσως η πιο μεγάλη τρέλα που έκανα στη ζωή μου είναι ότι αποφάσισα να γίνω ηθοποιός. Κανείς δεν το περίμενε, ήμουν της θετικής κατεύθυνσης, ήθελα να γίνω αστροφυσικός, μου αρέσει να μελετάω τους πλανήτες, τα άστρα και το άγνωστο" ανέφερε μεταξύ άλλων.

Μιλώντας για τις καταγγελίες στον χώρο του θεάρου, η Γιούλικα Σκαφιδά δεν έκρυψε πως παρακολούθησε τα γεγονότα με αρκετή αμηχανία και ανάμεικτα συναισθήματα, ενώ παραδέχθηκε με τη σειρά της πως, όπως και πολλοί άλλοι έτσι και εκείνη, γνώριζε αντίστοιχα περιστατικά, χωρίς ωστόσο να έχει την πλήρη εικόνα.

"Πονάει η καρδιά μου και η ψυχή μου γιατί συνειδητοποιώ ότι έχω συναναστραφεί ανθρώπους που είχαν πόνο και κουβαλούσαν ένα βάρος στην ψυχή τους, πολλά χρόνια και βλέπεις ότι αυτοί οι άνθρωποι ήταν πάντα με το χαμόγελο [...] Στο μυαλό μου το θέατρο είναι ένας χώρος φωτεινός, όπως και οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί και θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει μια καλύτερη μέρα και όλα αυτά έγιναν για κάποιο λόγο. Και με αφορμή τις αποκαλύψεις στον χώρο του θεάματος θα γίνουν αποκαλύψεις και αλλού, σε όλους τους τομείς. Ας πάμε λίγο παραπέρα. Αυτό που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή δεν είναι να καταδικάσω ή να πάρω μια πέτρα, δεν μου αρέσει να το κάνω. Αυτό που θέλω είναι να έρθει μια νέα μέρα για όλους τους ανθρώπους που να μην υπάρχει σεξισμός στην κοινωνία μας, να μην κρίνουμε εύκολα τους ανθρώπους, να μην είμαστε έτοιμοι να κρίνουμε επειδή δεν το καταλαβαίνουμε [...] Με όλες αυτές τις εξελίξεις έγινε μια μεγάλη αποκάλυψη για το πόσο συντηρητική κοινωνία είμαστε. Ακόμα και ένας άνθρωπος που βρέθηκε να πει "γιατί η Σοφία Μπεκατώρου βγήκε να μιλήσει τώρα"," τι θυμήθηκε τώρα η Ζέτα Δούκα και βγήκε και είπε", για μένα είναι φοβερά απογοητευτικό. Είμαστε μια κοινωνία που είναι βαθιά σεξιστική και συντηρητική και η παγίδα η μεγάλη είναι ότι νομίζουμε ότι είμαστε μοντέρνοι και εναλλακτικοί. Λίγο αν μας "ξύσεις" από κάτω, Χριστέ μου, πόσος συντηρητισμός! Συγχωρήστε μου λίγο τον τρόπο, άναψα, αλλά πρέπει να αφήσουμε τις γυναίκες στην ησυχία τους" κατέληξε.

Διαβάστε Ακόμα