Follow us

Καταπέλτης ξανά ο Χάρης Ρώμας στον αέρα του ΣΚΑΪ!

"Δεν μπορώ ούτε να λυπηθώ για αυτό που συμβαίνει σε αυτόν τον άνθρωπο που ξεσκίζεται και όλοι είναι έτοιμοι να τον κόψουν κομματάκια. Είναι φρικιαστικό αυτό που συμβαίνει, το βλέπω μπροστά μου αυτό που θα συμβεί αλλά δεν μπορώ κι εγώ να αντιδράσω"

Κωνσταντίνος Αντωνάτος
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ

Ο Χάρης Ρώμας σε μία αποκαλυπτική και χειμαρρώδη συνέντευξη στους "Αταίριαστους” μίλησε ανοιχτά για τη σύλληψη Λιγνάδη.

"Η αίσθηση είναι διττή. Από τη μία υπάρχει μία λύπη για αυτόν τον καταιγισμό αποκαλύψεων, από την άλλη υπάρχει μία χαρά διότι πιστεύω πως έφτασε η στιγμή να σπάσουν αποστήματα χρόνων που έχουν να κάνουν με την κατάχρηση εξουσίας. Θα το ξαναπώ, ο Δημήτρης Λιγνάδης που τελοσπάντων κατηγορείται ή θα κατηγορηθεί ή φέρεται ως κατηγορούμενος -γιατί υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητος και πρέπει να υπάρχει σε ένα κράτος δικαίου- είναι η κορυφή του παγόβουνο, που η βάση του είναι βορβορώδης και μελανή είπε αρχικά ο διάσημος ηθοποιός.

Για το αν γνώριζε τι συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια, ο Χάρης Ρώμας ξεκαθάρισε: "Κατάχρηση εξουσίας υπήρχε η αίσθηση ή η βεβαιότητα μπορώ να πω ότι υπάρχει, εφόσον ξέρουμε τις αδυναμίες του χώρου. Ενός χώρου που πάντα η ζήτηση είναι πολύ μικρότερη από την προσφορά. Εκεί είναι πρόσφορο το έδαφος για να υπάρξει κατάχρηση εξουσίας. Την έκταση της κάθε κατάχρησης δεν τη ξέραμε. Εγώ προσωπικά, αν την ήξερα, θα είχα αντιδράσει. Να είστε σίγουρος γι' αυτό. Κι εγώ ακούω πολλούς να λένε πως όλοι ξέραμε. Και εμένα μου το είπαν κατάμουτρα, με καλή διάθεση, 'έλα μωρέ που δεν ήξερες για τον...'. Όχι δεν ήξερα! Και πολλοί δεν ξέραμε. Άλλο οι φήμες. Αν πιστεύαμε τις φήμες, τότε θα έπρεπε να έχουν καταλυθεί πολλές προσωπικότητες και να έχουν ξεσκιστεί πολλές αξιοπρέπειες αδίκως. Πολλές φήμες ξέρουμε πως είναι ψεύτικες, γι' αυτό και λέγονται φήμες. Δεν μπορεί να στηριχθεί κάποιος στις φήμες. Εγώ για την περίπτωση Λιγνάδη είχα ακούσει πριν 20 χρόνια πως κάποιος του επιτέθηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας και μου φάνηκε επαρκές το ότι μπορεί να είναι ένας Ρουμάνος που μπορεί να είχε νταραβέρι, για να το πω λαϊκά. Γιατί να μου μπει στο μυαλό πως είναι ο πατέρας ενός ανήλικου που πήγε να εκδικηθεί; Και αν ακούστηκε, γιατί να πρέπει αυτή τη φήμη να την υιοθετήσω;”.

Ο ίδιος σχολίασε και τον σάλο που έχει προκαλέσει η στάση της υπουργού Πολιτισμού, ξεκαθαρίζοντας: "Αυτό και για την κα. Μενδώνη. Γιατί η κα. Μενδώνη μπορεί να έχει πολλά πράγματα για τα οποία μπορεί να κατηγορηθεί μέχρι στιγμής και όπως είπα και το πρωί έχει παραιτηθεί και δεν το ξέρει, μιας και αν δεν σε αποδέχεται ο κόσμος του Πολιτισμού δεν έχει κανένα νόημα να υπάρχεις. Καλύτερα ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης να αναλάβει κάποιες ευθύνες παραπάνω. Δεν είναι δική μου δουλειά να ορίσω κανένα, φαντάζομαι ότι θα παραιτηθεί ή θα της ζητηθεί η παραίτηση εφόσον το χειρίστηκε άκομψα. Αλλά θα πρέπει να είμαστε δίκαιοι. Δεν είναι υποχρεωμένη, αγαπητοί φίλοι, η Μενδώνη να ξέρει ποιος είναι ο Λιγνάδης στην προσωπική του ζωή, όπως δεν είμαστε κι εμείς. Ούτε είναι υποχρεωμένη να κάνει τον ντετέκτιβ ψάχνοντας κάποιες φήμες... Πότε πλήθυναν αυτές οι φήμες;”.

Μάλιστα, ο Χάρης Ρώμας δεν δίστασε να πει ανοιχτά πως πολλοί που τώρα βάλλονται εναντίον του Δημήτρη Λιγνάδη υπήρξαν θεατές του έργου του: "Φίλοι μου, όταν ο Λιγνάδης έπαιξε πριν από δύο- τρία χρόνια τον Οιδίποδα, πήγαν όλοι σύσσωμοι και τον χειροκροτούσαν ως καταπληκτικό – και μπορεί και να ήταν. Γιατί διαβάζω και διαφόρους που τον αποδομούν... ότι είναι μέτριος καλλιτέχνης και έγινε αυτός που έγινε. Ο Λιγνάδης θεωρείτο ένας καλλιτέχνης περιωπής! Ο Λιγνάδης θεωρείτο ένας άνθρωπος αυθεντία στο Αρχαίο Δράμα. Συνεργαστήκαμε και με την Περιφέρεια και ανέβασε τους "Πέρσες” και ο κόσμος χειροκροτούσε όρθιος, σας πληροφορώ. Και η κα. Κονιόρδου, η πρώην υπουργός Πολιτισμού έπαιζε σε αυτό και άλλοι πολλοί συνάδελφοι που έχουν διαγράψει μια εξαιρετική πορεία. Γιατί τότε δεν μίλησε κανένας; Πήρε τη θέση του γιατί φαινόταν πάρα πολύ εύλογο μετά από όλη αυτή την πορεία στο Εθνικό Θέατρο. Τώρα ακούω για το Αρσάκειο, για το ένα και το άλλο... Αυτοί που ξέρανε ή είχαν δει πιθανώς να αποπλανούνται κάποιοι μαθητές θα έπρεπε να είχαν μιλήσει, ήταν υποχρεωμένοι να μιλήσουν αν το ξέρανε. Όχι να λένε τώρα, ο Λιγνάδης από πού κι ως πού κλπ....”.

"Εγώ δεν είμαι από αυτούς τους ανθρώπους που τώρα που βράζει το καζάνι θέλουν να κρατήσουν ίσες αποστάσεις. Έχω ακούσει συναδέλφους που μιλούν για τα θύματα κλπ... Δεν είναι η στιγμή ούτε για να λυπηθώ τον Λιγνάδη ούτε τους άλλους που ξέρετε, που έχουν κακοποιήσει γυναίκες με τον χειρότερο τρόπο και τις έχουν κλειδώσει σε καμαρίνια... Έχουν κάνει απρέπειες φοβερές, ζητώντας τηλεφωνικά να κάνουν σεξ με το ζόρι ή δεν ξέρω τι ακούω... Μπορεί σαν συνάδελφοι να είναι ταλαντούχοι ή να έχουμε συνυπάρξει. Τώρα δεν είναι η στιγμή ούτε να σωπάσει κανείς ούτε να λυπηθεί. Τώρα η οργή περισσεύει και πρέπει να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Είναι μια λαμπρή ευκαιρία να υπάρξει κάθαρση. Το απόστημα ήδη έσπασε... Είναι να ευκαιρία να μπουν νομοθετικά πλαίσια και από την πλευρά της κυβέρνησης και από το ΣΕΗ, να μπει κώδικας δεοντολογίας ακόμη και για τις σχολές και τον τρόπο που πρέπει να συμπεριφέρονται... [...] Το θέμα και εσύ πώς τοποθετείσαι απέναντι σε αυτά τα νέα παιδιά. Οι γονείς δεν πρέπει να φοβούνται και να γυρίσουμε ξανά στην εποχή που οι θεατρίνες θεωρούνταν ελαφρών ηθών ή οι θεατρίνοι ανώμαλοι! Επ' ουδενί λόγο... Γιατί αυτή η δουλειά που κάνουμε εμείς είναι λυτρωτική, είναι μια σπουδαία δουλειά. Και σε σύγκριση με την πολιτική είναι πολύ ανώτερη γιατί η δουλειά αυτή αγγίζει τις ψυχές των ανθρώπων όταν γίνεται σωστά” πρόσθεσε, ενώ έκλεισε τη συνέντευξή τονίζονατς: "Να μην λυπάστε γιατί δεν αφορά όλους μας. Το είχα πει ξανά, γιατί δεν έχει ακουστεί κάτι για κατάχρηση εξουσίας από τη Δανδουλάκη, τον Βαλτινό, τη Ντενίση; Όλους αυτούς τους ανθρώπους που είναι θιασάρχες χρόνια... Γιατί δεν είχα πρόβλημα με έναν ηθοποιό; Γιατί τους σεβάστηκα! Η μεγαλύτερη χαρά είναι όταν γίνεται μια ομαδική δουλειά και όλοι μαζί μοιράζονται ένα τέλειο αποτέλεσμα. Και όχι ο κάθε 'ταλαντούχος' ή πραγματικά ταλαντούχος να εκμεταλλεύεται τη θέση δύναμης. Γιατί να πού οδηγεί η δύναμη! [...] Δεν μπορώ ούτε να λυπηθώ για αυτό που συμβαίνει σε αυτόν τον άνθρωπο που ξεσκίζεται και όλοι είναι έτοιμοι να τον κόψουν κομματάκια. Είναι φρικιαστικό αυτό που συμβαίνει, το βλέπω μπροστά μου αυτό που θα συμβεί αλλά δεν μπορώ κι εγώ να αντιδράσω και δεν είναι και η στιγμή. Γιατί όταν έχει κακοποιηθεί τόσος κόσμος... Όταν αναφέρονται ΜΚΟ και λέγεται πως στέλνανε παιδάκια σε σπίτια, αυτό είναι το μεγάλος μας πρόβλημα! Ο Πολιτισμός ξεκινά μετά από αυτό”.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα