Follow us

Αντίνοος Αλμπάνης: Η προσωπική εξομολόγηση στη Φαίη Σκορδά για την αλλαγή της στάσης ζωής του

Ο Αντίνοος Αλμπάνης βρέθηκε στο «Πρωινό» και ήταν αρκετά αποκαλυπτικός μιλώντας στη Φαίη Σκορδά.

Αντίνοος Αλμπάνης

Ο πρωταγωνιστής της καθημερινής σειράς του ΑΝΤ1 «Ήλιος» παραδέχθηκε πως για χρόνια επιζητούσε το εφήμερο στην προσωπική του ζωή και ήταν αρνητικός στο να ανοιχτεί απέναντι στους ανθρώπους που τον προσέγγιζαν.

Με αφορμή μία συζήτηση στα παρασκήνια για το τι επιζητά κάθε άνθρωπος στην προσωπική του ζωή, ο Αντίνοος Αλμπάνης είπε: «Πρέπει να ξέρει ο ίδιος τι είναι αυτό που επιθυμεί... Δηλαδή να είσαι συγκεκριμένος με αυτό που θες. Όχι έτσι γενικά και αόριστα "θέλω μια κοπέλα". Να την κάνεις τι την κοπέλα; Να σου μαγειρεύει; Να την ερωτευτείς; Να γίνεται σύντροφοι; Να μείνετε μαζί; Πρέπει να ξέρεις! Δεν είναι δεδομένο».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Έχω περάσει πολύ μεγάλο διάστημα στη ζωή μου αναζητούσα το ακριβώς αντίθετο. Ήθελα τη μοναξιά, την ευκολία, τη βολή μου. Να μη με ενοχλεί κανένας και να έχω αυτά που παρέχει μια συντροφική σχέση σε δόσεις. Να εξυπηρετώ τις ανάγκες μου εφήμερα. Υπήρχαν πολύ μεγάλα τέτοια διαστήματα. Και το ήθελα συνειδητά. Ήταν απολύτως συνειδητή επιλογή. Εκ των υστέρων κατάλαβα πως η τελευταία μου σχέση δημιούργησε τέτοια ταραχή μέσα μου που δεν ήθελα να ξανασυνδεθώ. Δεν ήθελα να διαθέσω ξανά τον εαυτό μου με τέτοιο τρόπο και να περάσω ξανά αυτά που πέρασα. [...] Η πληγή είναι αυτό που σε απασχολεί και κατά πόσο μπορείς να τη θεραπεύσεις. Από εκεί και πέρα υπάρχουν υπέροχες στιγμές σε μία σχέση και καλό είναι να μην τις ξεχνάμε. Αλλά κάποια αγκαθάκια μένουν, ίσως και πολύ μεγάλα, που σε κάνουν να θες να είσαι μόνος σου. Δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης, φοβάσαι να μην ξαναπληγωθείς. Μπορείς να εμπιστευτείς αλλά φοβάσαι τον ίδιο σου τον εαυτό. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως δεν έχει κανένα νόημα αυτό γιατί θέλει ρίσκο η ζωή. Πρέπει να αποζητούμε τη συντροφικότητα, το μαζί, να είμαστε ανοιχτοί συνέχεια με κάθε τρόπο και να θέλουμε να έχουμε έναν άνθρωπο αγκαλιά. Να θέλουμε να πλαγιάσουμε τη νύχτα και να νιώθουμε την παρουσία κάποιου δίπλα»

«Την έχω ζήσει πολύ τη μοναξιά. Τα πέντε τελευταία χρόνια είμαι μόνος μου, δεν είμαι σε σχέση. Και πέρασα και έχοντας ένα δύσκολο προσωπικό ζήτημα υγείας που δεν είχα κάπου να ακουμπήσω το μέσα μου. Αυτό ήταν πιο δυσβάσταχτο. Δεν ήθελα. Δεν ήθελα να γίνω βάρος. Με πιάνουν πολύ τα ενοχικά μου! Δεν έχεις ακούσει ποτέ να λένε πως απομακρύνθηκαν άνθρωποι από τη ζωή κάποιου στον οποίο παρουσιάστηκε ένα σοβαρό πρόβλημα γιατί δεν ήθελα να επωμιστούν αυτό το βάσανο; Συμβαίνει και δεν είναι κατακριτέο. Αλλά δεν θέλω να ξέρω πως είμαι εγώ αυτός που το χει προκαλέσει. Τώρα είμαι πολύ πιο αισιόδοξος, πατάω πολύ πιο καλά στα πόδια μου και ξέρω τι θέλω» πρόσθεσε παραδεχόμενος πλέον πως έχει δει αλλιώς τη ζωή. «Η προσέγγιση γινόταν με σκοπό το εφήμερο. Έχει μια προστυχιά αυτό, μια φτήνια. Και από τη δική μου και από την άλλη πλευρά. Γιατί δεν επενδύεις. [...] Δεν ήθελα να συνδεθώ, να διαθέσω τον εαυτό μου. Ήθελα να εκτονώσω μια ανάγκη μόνο. Έλεγα ψέματα στον εαυτό μου, πως δεν έχω ανάγκη τη συντροφικότητα, ότι μπορώ να πατήσω στα πόδια μου μόνος μου. Εγώ τα έκανα όλα!» συμπλήρωσε.

Μάλιστα, ο Αντίνοος Αλμπάνης χαμογελώντας πρόσθεσε: «Μου είπε κάτι ο ψυχίατρός μου, με ρώτησε κάτι που με ενόχλησε πολύ. Μου είπε "Κύριε Αλμπάνη, μου λέτε πως είστε διαθέσιμος τώρα και ότι θέλετε να ερωτευτείτε. Έχετε τον χρόνο να το κάνετε; Έχετε ένα πιεσμένο πρόγραμμα". Και του λέω "ας μην κοιμηθώ ούτε τρία λεπτά τη μέρα. Αν ερωτευτώ, θα βρω και τη δύναμη και το κουράγιο και την όρεξη να αδράξω τη μέρα και να είμαι συνεπής σε όλα". Είναι μαγικό πράγμα ο έρωτας παιδιά. Να ερωτευμόμαστε».

Ωστόσο, ο ίδιος επεσήμανε πως για χρόνια είχε και ένα άλλο προφίλ προς τους ανθρώπους που τον γνώριζαν: «Για χρόνια πολλά έχω υπάρξει λίγο απόμακρος. Με τους ανθρώπους της δουλειάς και γενικότερα με την κοινωνία. Από ανασφάλεια. Κρατούσα τους ανθρώπους σε απόσταση. ¨Εδειχνα λίγο ξινός, λίγο σνομπ. Το δέχομαι αλλά το κίνητρο δεν ήταν πως θεωρούσα τον εαυτό μου καλύτερο από κάποιον άλλο. Ήταν μια άμυνα γιατί ακόμα δεν ήξερα πώς να σταθώ εγώ σε ένα χώρο σαν κι αυτό. Τώρα πια δεν είμαι καχύποπτος με τους ανθρώπους και τις προθέσεις τους»

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα