Follow us

Νίκος Βέρτης: Οι αποκαλύψεις στον Χατζηνικολάου: Η δήλωση για τα 10 εκατομμύρια ευρώ, τα social media & η κριτική στην Εκκλησιά

Ο Νίκος Βέρτης βρέθηκε στο «Ενώπιος Ενωπίω» σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου.  

Νίκος Βέρτης στο Ενώπιος Ενωπίω

Ο διάσημος τραγουδιστής μίλησε για την αποφάσή του να εγκαταλείψει την Ολλανδία, όπου και μεγάλωσε, για να έρθει μόνιμα στην Ελλάδα αλλά και το αμήχανο ξεκίνημά του στην πίστα, αφού αρχικά εργαζόταν σαν μουσικός παίζοντας μπουζούκι.

Πρόσφατα μια δήλωσή του, ότι δεν θα πήγαινε ως κριτής σε talent show ακόμα και αν του προσέφεραν 10 εκατομμύρια ευρώ, σχολιάστηκε έντονα. Ο Νίκος Βέρτης εξήγησε σχετικά: «Το έχω πει πολλές φορές και παρεξηγούμαι. Δεν θα πήγαινα γιατί αν δω κάτι που με ενοχλεί σε κάποιον άνθρωπο και νιώθω ότι έχει τα προσόντα να το βελτιώσει θα του κάνω παρατήρηση με πολλή αγάπη αλλά σε διάλογο. Δεν νιώθω άνετα να το πω και μάλιστα δημόσια. Μπορεί να παρεξηγηθεί ο τρόπος που θα το πω. Μπορεί να μην έχω τον σωστό τρόπο. Έχω παρεξηγηθεί και από διευθυντές, είπα και πρόσφατα σε μία δήλωσή μου ότι δεν θα πήγαινα ακόμα και δέκα εκατομμύρια να μου δίνανε. Δεν εννοούσα πως μου έδωσε κάποιος αυτό το ποσό αλλά στο παρελθόν έχει τύχει να μου κάνουν πρόταση να πάω ως κριτής και να ανεβάζουν το budget . Έτσι προσπάθησα να τους πω ότι το οικονομικό δεν είναι κάτι που θα με πείσει να κάνω κάτι που δεν μπορώ, δεν μου ταιριάζει. Πιο εύκολα θα έκανα την παρουσίαση, που και πάλι δεν το' χω. Βέβαια δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή. Αν θα νιώσω έτοιμος κάποια στιγμή, θα το έκανα. Αλλά τώρα σε αυτή τη φάση της ζωής μου, δεν θα μπορούσα να το κάνω. Και δεν μιλάω για οικονομικούς λόγους, αλλά για τους ψυχολογικούς λόγους που έχω και για το ότι δεν θα μπορούσα να αντεπεξέλθω».

Η σπάνια δήλωση του Νίκου Βέρτη για την προσωπική του ζωή: «Οι φίλοι μου ξέρουν, δεν κρύβομαι»

Σχετικά με τα social media, o Νίκος Βέρτης είπε: «Τα παρακολουθώ αλλά προσπαθώ να μην με παρασύρει αυτό το ποτάμι. Δεν με δηλητηριάζουν. Ένα αρνητικό σχόλιο μπορεί να είναι καλοπροαίρετο και να σε βελτιώσει. Ξέρεις ποιος είσαι και τι κάνεις... Ακόμα και αυτός που θέλει να σε δηλητηριάσει, δεν έχει γνώση για το τι τραβάς εσύ για αυτό που κάνεις στη ζωή σου. Ακόμα και λάθος να έχεις κάνει, θα το διορθώσεις κάποια στιγμή. Τι να κάνουμε; Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του οπτική. Το δίκαιο είναι αυτό που υποστηρίζουν οι περισσότεροι, όχι πάντα το σωστό».

Όσο για τη σχέση του με τη θρησκεία, είπε: «Αγαπώ πολύ τον Χριστό, τον έχω μες στη ζωή μου. Ξέρεις, διανύουμε μια εποχή που πολύς κόσμος και κυρίως νεολαία φοβάται να πει ότι πιστεύει στον Χριστό. Δεν μου αρέσει πολύ αυτό. Θέλω ο καθένας να έχει την ελευθερία να εκφράσει αυτό που πιστεύει. Είτε είσαι στον Χριστό, είτε στον Μωάμεθ, είτε δεν πιστεύεις πουθενά. Δεν μπορώ να ακούω ότι κάποιος πιστεύει σε μια ανώτερη δύναμη. Με ενοχλεί. Όλοι πιστεύουν ότι υπάρχει κάτι ανώτερο και φοβούνται να το εκφράσουν. Εγώ πιστεύω στον Χριστό όχι για τα θαύματα αλλά γιατί έχει κάτι που εμένα με αντιπροσωπεύει στη ζωή μου. Η αρχή και το τέλος, η αγάπη. Με την αγάπη καταπολεμάς τα πάντα, ακόμα και τα προβλήματά σου. Αν έχεις αγάπη, φεύγει ο κόμπος από το στομάχι. Πας σπίτι σου και είναι η γυναίκα σου, η οικογένειά σου, οι φίλοι σου. Αν έχεις προβλήματα και έρθει κάποιος και σου χτυπήσει την πλάτη, αυτό είναι αγάπη. Αυτό κατ' εμέ είναι ο Χριστός. Και αυτό μου διδάχθηκε».

Μάλιστα, θέλησε να διαχωρίσει λίγο τη θέση του από τον κλήρο, εξηγώντας: «Πολλές φορές έχω πει σε φίλους μου ιερείς ότι αν πετούσαν -ας μου επιτραπεί να το πω λίγο σκληρά- τα χρυσά από πάνω τους, τον χρυσό σταυρό, όχι τον σταυρό αλλά τον χρυσό σταυρό και τη λιμουζίνα, αν ήταν πιο ταπεινοί όπως ο Άγιος Παΐσιος θα είχαν προσελκύσει πολύ περισσότερο κόσμο κοντά τους. Η ταπεινότητα είναι αυτή που θα φέρει τη νεολαία στην Εκκλησία, όχι η υπερβολή. Θα κριθώ για αυτά που λέω, το ξέρω. Πιστεύω πολύ στον Χριστό αλλά δεν είμαι καλός Χριστιανός. Έχω και εγώ τις αμαρτίες μου, κάνω κι εγώ πολλά λάθη. Όμως προσπαθώ κάθε μέρα να βελτιώνομαι. Η Εκκλησία είναι μια κοινότητα, οι παπάδες, οι πατεράδες είναι μια κοινότητα. Θα υπάρχουν και οι περίεργοι, οι πιο νευρικοί, αυτοί που θα βρίζουν. Λάθος τους! Θα κριθούν μια μέρα όλοι γι' αυτό που κάνουν. Εμείς δεν πρέπει να κρίνουμε αυτούς αλλά να είμαστε κοντά στον Χριστό με αγάπη και να κρίνουμε τον εαυτό μας, να βελτιωνόμαστε εμείς».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα