Follow us

Νέο Πρόγραμμα ΑΝΤ1: Τελικά θα είναι «απίστευτο»;: Όσα μάθαμε στη λαμπερή παρουσίαση της νέας σεζόν

Ο ΑΝΤ1 παρουσίασε το νέο πρόγραμμα για τη σεζόν 2017-2018 σε μία λαμπερή εκδήλωση, το βράδυ της Πέμπτης. Τι αποκομίσαμε από αυτή τη βραδιά;

ΑΝΤ1

Το βασικό μήνυμα είναι πως ο ΑΝΤ1 θεωρεί πως έχει τα στοιχεία αυτά που θα τον φέρουν για ακόμα μία φορά στην κορυφή, που θα δικαιολογήσουν τον χαρακτηρισμό του «ηγέτη» κυρίως στα ψυχαγωγικά προγράμματα.

Αν αναλύσουμε τα στοιχεία, ο ΑΝΤ1 ποντάρει τα πάντα στο “Nomads”. Όχι άδικα, αφού είναι μια πραγματική υπερπαραγωγή με μερικά από τα πιο λαμπερά πρόσωπα που θα έλεγαν «ναι» σε ένα τέτοιο project. Δεν σημαίνει ακριβώς πως είδε τι πέτυχε στον ανταγωνισμό, αλλά σίγουρα τι ήθελε να δει ο τηλεθεατής. Ας μην το αμελούμε...

Εγώ, βέβαια, θα σταθώ αλλού. Ο ΑΝΤ1 έχει κάποια πάρα πολύ δυνατά brands που είναι αποφασισμένος να τα κρατήσει στην κορυφή της τηλεθέασης, τον Παπαδάκη, τη Σκορδά και τη βραδινή ζώνη της Κυριακής, που παραδοσιακά του ανήκε για αρκετά χρόνια. Πιστεύει πως θα το πετύχει, κινείται προς εκείνη την κατεύθυνση. Κανένας δεν μπορεί να το προβλέψει, αλλά φαντάζει πολύ πιθανό.

Μπορεί να μην έχει σε εβδομαδιαία βάση το «Ράδιο Αρβύλα», μπορεί να μη ξέρουμε τι θα δούμε στη νέα εκπομπή που ετοιμάζει ο Αντώνης Κανάκης, όμως στο νέο πρόγραμμα πάει να χτιστεί κάτι καινούργιο, το “Late Night με τον Γιώργο Λιάγκα”. Αν όχι αυτός, ποιος; Αν όχι τώρα, πότε; Ωραία ομάδα, larger than life Λιάγκας. Πολλές φορές το ταλέντο στην τηλεόραση πρέπει να αφήνεται να κάνει αυτό για το οποίο προορίζεται, μακριά από επιτυχημένα formats.

Και τρεις φιλόδοξες σειρές. Περισσότερο του γούστου μου οι βραδινές, πρέπει να ομολογήσω. Με ενδιαφέρον περιμένω, λοιπόν, το «4xxx4» και το «Κάτι Χωρισμένα Παλικάρια». Η «Παρθένα Ζωή» δεν με έχει πείσει ακόμα, αλλά βλέπω πως το κοινό ανταποκρίνεται. Άρα, εγώ θα βλέπω κάτι άλλο το απόγευμα, αλλά η νέα καθημερινή κομεντί θα πηγαίνει μια χαρά.

Τα τηλεπαιχνίδια του σταθμού, το «Ρουκ Ζουκ» και το «Still Standing» παραμένουν δυνατά χαρτιά. Ταλαντούχα πρόσωπα σε ωραία formats, πολύ περισσότερο τη ψήφο μου κερδίζει η Μαρία Μπεκατώρου. Η Ζέτα Μακρυπούλια είναι για άλλα, πιο μεγάλα πράγματα. Δηλαδή για το «Sunday Live» που -αν βγει όπως πρέπει- θα είναι ένα πάρα πολύ ωραίο πρόγραμμα, το οποίο θα μπορούσε να τραβήξει και για αρκετά χρόνια. Αν βγει όπως πρέπει, επιμένω.

Η αίσθηση είναι πως ο ΑΝΤ1 δεν φοβάται τον ανταγωνισμό, μεγάλο ατού να πιστεύεις σε αυτό που κάνεις. Η «απειλή» για τα βαριά χαρτιά του νέου προγράμματος σαφώς βρίσκεται στη ψυχαγωγία και κυρίως στη βραδινή ζώνη, που όλα θα κριθούν κοντά στα Χριστούγεννα.

Ο Λάτσιος επιμένει να στηρίζει μια δυνατή ζώνη, αυτή των 11 με 1 το βράδυ. Δεδομένου του lead in που θα παίρνει από το Nomads τίποτα δεν μπορεί να πειράξει τη συγκεκριμένη ζώνη. Το νέο πρόγραμμα είναι οχυρωμένο θα έλεγα, έτσι ώστε ο ανταγωνισμός να υπάρχει ως εναλλακτική αλλά να μην έχει περιθώρια να βγει μπροστά.

Η σημαντική πληροφορία, κατ' εμέ, από το νέο πρόγραμμα είναι πως ο Γιώργος Λιάγκας επιστρέφει σε αυτό που ξέρει καλά. Κι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για το τηλεοπτικό τοπίο στο σύνολό του.

Διαβάστε Ακόμα