
Οι τρεις εγκυμοσύνες της Ελένης Μενεγάκη σχολιάστηκαν πολλές φορές, όπως και τα εξώφυλλα που έκανε με την φουσκωμένη της κοιλίτσα. Είκοσι χρόνια στον τηλεοπτικό αέρα, με διάλειμμα ενός μήνα κάθε χρόνο, είναι λογικό, οι εγκυμοσύνες να τη βρουν on air να εξαργυρώνει χρυσοφόρα συμβόλαια και ν' απολαμβάνει πρωτιές στην τηλεθέαση. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τη Φαίη Σκορδά (χωρίς τα χρυσοφόρα συμβόλαια, βέβαια). Χαρούμενη στιγμή στη ζωή ενός ζευγαριού και είναι άδικο να ψεκάζεις με κακόβουλες σκέψεις ένα τόσο ευτυχές γεγονός.
Από την άλλη, πολλές γυναίκες, που πόζαραν σε εξώφυλλα του εγχώριου Τύπου, μίλησαν κατά καιρούς για τον σκληρό αγώνα που έκαναν προκειμένου ν' αποκτήσουν παιδί με εξωσωματική (Ελένη Πετρουλάκη), κάποιες άλλες εκμυστηρεύτηκαν τον πόνο που ένιωσαν όταν απέβαλαν(Βίκυ Χατζηβασιλείου, Σταματίνα Τσιμτσιλή κ.λπ.), σε μια προσπάθεια να γίνουν μια αγκαλιά κουράγιου για τις άλλες γυναίκες, τις «απλές», που μπορεί να περνούν τα ίδια και ναι, γιατί όχι, να πουν και κάτι διαφορετικό σε μια συνέντευξη για να μην είναι γεμάτη κοινοτοπίες. Κοινώς, το τερπνόν μετά του ωφελίμου.
Μέχρι που ξαφνικά άκουσα την Τζένη Μπαλατσινού να εκμυστηρεύεται στο «Πρωινό Mou» ότι στο παρελθόν «έριξε» δύο παιδιά γιατί ήταν στην αρχή της σχέσης της με τον Πέτρο Κωστόπουλο και δεν ήθελε να του γίνει… φόρτωμα. Μάλιστα τα «έριξε» χωρίς να του το πει. Δεν είμαι σεμνότυφη, ούτε θεοφοβούμενη, ούτε καν αυτό που λέμε συντηρητική. Όμως έμεινα άναυδη. Ένιωσα ότι άνοιξα κατά λάθος την πόρτα μιας κρεβατοκάμαρας σ' ένα ξένο σπίτι κι έπιασα το ζευγάρι σε φάση κορύφωσης! Ένιωσα ότι έφταιγα που δεν χτύπησα την πόρτα σ' ένα σπίτι που όμως δεν κατάλαβα π;vς βρέθηκα εκεί!
Δεν ξέρω γιατί η Τζένη Μπαλατσινού είχε την ανάγκη να εκμυστηρευτεί κάτι τόσο αυστηρά προσωπικό. Γιατί επέλεξε να βγάλει κάτι τόσο δικό της, προφανώς επίπονο, σ' ένα κοινό που εκείνη την ώρα μπορεί να σημείωνε τη συνταγή του Άκη ή να είχε στο μυαλό του τα ζώδια της Βίκυς ή τα τελευταία νέα της showbiz από τα περιοδικά που ξεφύλλιζαν. Δεν είπε πώς ένιωσε, αν μετάνιωσε, δεν πέρασε κάποιο μήνυμα. Απλώς «πέταξε» το γεγονός. Τι άδικη σπατάλη αλήθειας…. ανάμεσα σε διάλειμμα για διαφημίσεις, αμήχανα βλέμματα συνεργατών και το επόμενο θέμα της σκαλέτας να στήνεται στο πλατό.
Λίγες ώρες αργότερα είδα την εκπομπή «Αυτοψία» του Αντώνη Σρόιτερ, για τον αγώνα κάποιων ανθρώπων για ένα μόσχευμα. Άνθρωποι που ζουν με τεχνητή καρδιά, σέρνοντας ένα καροτσάκι όλη μέρα, καλωδιωμένοι, μέχρι που κάποιος θα τους δώσει το «φιλί της ζωής». « Μέχρι στιγμής ετοιμάστηκα ψυχολογικά οκτώ φορές για μεταμόσχευση αλλά δεν έγινε». έλεγε μια γυναίκα με απίστευτη αξιοπρέπεια. «Δεν είναι πώς θα συνηθίσω εγώ τον θόρυβο της μηχανικής καρδιάς. Εκείνο που με πειράζει είναι για τον σύντροφο που κοιμάται δίπλα μου, που πρέπει να τον ακούει», αναφέρει μια άλλη γυναίκα. «Ευχαριστώ τον άνθρωπο που μου έδωσε το ήπαρ του και ευγνωμονώ τον Θεό, γιατί κατάφερα να μεγαλώσω τα παιδιά μου και μπορώ, εδώ και δέκα χρόνια να βλέπω κάθε πρωί τον ήλιο», λέει κάποια άλλη. Αλήθειες, ουσία, προσφορά, αναμονή. Ένας άλλος παράλληλος κόσμος.
Ένιωσα πως το πρωί έβλεπα τηλεόραση σε μια Ελλάδα που «ξεπουλά» και «ξεπουλιέται» και ξαφνικά λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, είδα ανθρώπους με μια ελπίδα στο βλέμμα που ήρθε και ακούμπησε πάνω στο δικό μου μίζερο παράπονο για τα δύσκολα της καθημερινότητας και με έκανε να σκεφτώ για άλλη μια φορά ότι η ομορφιά πρέπει να μοιράζεται - και η ελπίδα το ίδιο. Ναι, μερικές φορές το νόημα της ζωής μπορεί να κρύβεται στο δευτερόλεπτο εκείνο που η αναμονή γίνεται… προσφορά και ο θάνατος κάποιου, ανάσα ενός άλλου.
Η Κλεοπάτρα Πατλάκη στα social media:
Σου άρεσε το κείμενο; Συμφωνείς; Διαφωνείς οριζοντίως, καθέτως και διαγωνίως; Κάνε το δικό σου σχόλιο παρακάτω. Το Yupiii θέλει και τη δική σου άποψη.
Διάβασε ακόμη:
Μπορεί Και Μα Μη Μας Ενδιαφέρει Η Ειλικρίνεια Και Ο Αυθορμητισμός Της Σάσας Σταμάτη Και Του Γιάννη Μπέζου : «Είναι θέμα ευγένειας το να μη μιλάς όπως γουστάρεις» από τον Γιώργο Δέδε
Το #yfsf Είναι Το Λούνα Παρκ Της Κυριακής: «Αν έλειπαν και τα βαρύγδουπα σχόλια, θα ήταν καλύτερα» από τον Τάσο Μαστρογιάννη
40 Χρόνια Eurovision… 40 Απορίες Για Τη Βραδιά Του Ελληνικού Τελικού: (…που δεν θέλουν απάντηση) από τον Γιώργο Δέδε
Η Ομορφότερη «Κοσμάρα» Του Κόσμου (Για Φέτος): «Δύο σκέψεις με αφορμή τα Όσκαρ» από τον Αντώνη Τζαβάρα
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr