Στο χθεσινό επεισόδιο (Τετάρτη 4/2) η νίκη της Μπλε μπριγάδας στην 1η Ομαδική Δοκιμασία της φετινής σεζόν του , προκάλεσε τις πρώτες μαγειρικές "αναταράξεις" στην Κόκκινη μπριγάδα. Η Μπλε, ως νικήτρια μπριγάδα, παραμένει αλώβητη αυτή την εβδομάδα, Αντίθετα, ένα μέλος της Κόκκινης μπριγάδας απόψε, Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου, μετά τη Δοκιμασία Αποχώρησης, θα αποχωρήσει οριστικά από τον διαγωνισμό.
Ο Χρήστος Μουσιάρης και η Ιωάννα Κοντοπούλου φορούν ήδη τη μαύρη ποδιά, μετά και τη δοκιμασία του Mystery Box. Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, που θα προηγηθεί της Δοκιμασίας Αποχώρησης, ο αρχηγός Πάνος Τελάλης θα κληθεί να λάβει σημαντικές αποφάσεις, που θα επηρεάσουν το μέλλον της Κόκκινης μπριγάδας. Από το συμβούλιο αυτό θα προκύψει και ο τρίτος υποψήφιος προς αποχώρηση.
Καλεσμένος των τριών chef κριτών, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνου Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλου, για τη Δοκιμασία Αποχώρησης είναι ο Culinary Consultant του MasterChef, Νίκος Θωμάς, ο οποίος παρουσιάζει στους τρεις υποψήφιους ένα πιάτο αντιγραφής, που θα τους δυσκολέψει αρκετά.
Ποιος ή ποια θα είναι ο τρίτος υποψήφιος προς αποχώρηση από την Κόκκινη μπριγάδα και ποιος δεν θα επιστρέψει στο σπίτι του MasterChef 10;