Από την Κρήτη ξεκίνησε η Εβδομάδα του Τελικού για το φετινό MasterChef, με τον Νέστορα και τον Λευτέρη να βάζουν τα δυνατά τους, ώστε να φτάσουν όσο πιο κοντά γίνεται στην κατάκτηση του τίτλου αλλά και του επάθλου που αγγίζει τις 100.000 ευρώ.
Οι δύο φιναλίστ κλήθηκαν να παρουσιάσουν κρητικά πιάτα, με τον ντάκο να αποτελεί το βασικό συστατικό για την μία προσπάθειά τους και τις σουπιές το υλικό που πρέπει να αναδείξουν στη δεύτερη. Όπως σημείωσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, οι βαθμολογίες που έλαβαν στη δοκιμασία που τους χάρισε τη θέση τους στον Τελικό (δηλαδή 9 βαθμοί για τον Λευτέρη και 7 βαθμοί για τον Νέστορα) προσμετρούνται για την τελική τους βαθμολογία. Επιπλέον, οι δύο φιναλίστ θα έπρεπε να ετοιμάσουν σήμερα από δέκα πιάτα ο καθένας (πέντε για κάθε βασικό υλικό που έχουν) καθώς θα πρέπει να σερβίρουν τους τρεις κριτές και τους δύο καλεσμένους τους, Νίκο Θωμά και Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο.
Αφού ολοκληρώθηκε η μαγειρική διαδικασία, οι παίκτες παρουσίασαν το πρώτο πιάτο που αφορούσε τον ντάκο, με τους πέντε σεφ να μην μένουν απολύτως ικανοποιημένοι, τόσο επειδή οι προσπάθειες ήταν σχεδόν ίδιες και οι παίκτες δε θέλησαν να διαφοροποιηθούν, όσο και επειδή παρατήρησαν κάποιες τεχνικές αστοχίες. Η κριτική που άσκησαν, μάλιστα, απογοήτευσε τους δύο φιναλίστ.
Στη συνέχεια, Λευτέρης και Νέστορας παρουσίασαν τα πάτα με βασικό υλικό τις σουπιές και περίμεναν να μάθουν την κριτική για την προσπάθεια της πρώτης μέρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις αποψινές βαθμολογίες έβαλαν οι Νίκος Θωμάς και Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος. αφού αποφασίστηκε ότι το πρώτο πιάτο δε θα βαθμολογηθεί και για τους δύο παίκτες. Αυτό συνέβη επειδή εντοπίστηκε ένα σοβαρό τεχνικό λάθος, η ύπαρξη της ζελατίνας, κι έτσι το άριστο που θα μπορούσαν να λάβουν είναι το 5.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr