Follow us

Η Βάνα Μπάρμπα στην πιο απρόσμενη on air αντιπαράθεση με τη Φαίη Σκορδά: "Το κάνεις σε εμένα αυτό; Εσύ έκανες και ένα γάμο για να νιώσεις πριγκίπισσα"

Η έντονη διαφωνία της Βάνας Μπάρμπα με τη Φαίη Σκορδά στον αέρα του "Πρωινού" είχε απρόσμενη τροπή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γιώργος Λιάγκας θέλησε να ζητήσει από τη Βάνα Μπάρμπα να πάρει θέση για τις δηλώσεις που είχε κάνει για τον Πέτρο Φιλιππίδη, εν μέσω του κύματος αποκαλύψεων για το #MeToo.

"Εμένα θα μου επιτρέψετε να μην πω πολλά για αυτό. Παρά μόνο ότι ως μια γυναίκα που μεγάλωσε ένα παιδί μόνη της, δεν θα μπορούσα να μην είμαι κοντά στη γυναίκα" είπε αρχικά η Βάνα Μπάρμπα.

Τότε ήταν που η Φαίη Σκορδά τη ρώτησε ευθέως αν μετάνιωσε για τις δηλώσεις που έδιναν χρόνο στην ενοχοποίηση του Πέτρου Φιλιππίδη μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη για τις πράξεις που τον κατηγορούν ότι έκανε.

"Πάντα με ρωτάτε κυρίως αυτό! Και την άλλη φορά, με ρωτήσατε. Να μετανιώσω για τι; Για κάτι που πιστεύω; Το ρωτάτε προβοκατόρικα. Θέλω να πω κάτι άλλο... Δεν μπορεί μια γυναίκα που μεγάλωσε ένα παιδί μόνη και μια γυναίκα που ανεβάζει μια παράσταση για τις εγκαταλειμμένες γυναίκες είναι πάντα με τη γυναίκα. Απλά η ιστορία και η κάθε εποχή κουβαλάει τα δικά της πράγματα. Η σημερινή εποχή επιτρέπει να μπει φως σε κάποια γεγονότα” απάντησε η διάσημη ηθοποιός, ενώ συνέχισε μιλώντας για τη "μεγάλη εικόνα” των σχέσεων των δύο φύλων στις μέρες μας: "Ανθρώπινα όμως όσο υπάρχει η σχέση του αρσενικού και του θηλυκού πάντα υπήρχε η κακοποίηση. Η γυναίκα χειραφετήθηκε τα τελευταία χρόνια, ειδικά στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια, και πάλι δεν υπάρχει απόλυτη χειραφέτηση. Σιγά σιγά τα κεκτημένα μας έρχονται. Τώρα ξεκίνησε από την Αμερική μία μόδα, του #metoo. Καλώς ξεκίνησε, ήρθε και εδώ. Όμως είμαι εναντίον της υπερβολής. Καταντά άτσαλο. Με ενοχλεί γιατί δεν θέλω να τρομάξουμε τα αρσενικά, τους άντρες. Να μη φοβηθούν να φλερτάρουν μια γυναίκα. Να μην έχουν την απρέπεια βέβαια. Το ότι η γυναίκα έχει την εξουσία να μαρτυρήσει την κακή συμπεριφορά του αρσενικού είναι υπέροχο! Αλλά μη φτάσουμε στην αντίπερα όχθη! Κανείς δεν τα λύνει ολοκληρωτικά αυτά τα θέματα. [...] Καταρχάς δεν είμαι αντίθετη σε αυτό. Συμπλέουμε Φαίη μου, αλλά εγώ λέω τίποτα στην υπερβολή. Μη ξεχνάς ότι τα media έχουν ευθύνη για κάποια πράγματα. Δεν είμαι εναντίον, εμείς πολεμάμε για τη φύση της γυναίκας. [...] Οι γυναικοκτονίες είναι τρομακτικό φαινόμενο. Αλλά λέμε, με όλο το σεβασμό στον αγώνα της διεκδίκησης, οι γυναίκες είναι μόνες. Είναι σκληρό αυτό που περνάμε. Μη φτάσουμε στην αντίπερα όχθη, είναι αντίπαλο το αρσενικό με το θηλυκό. Να αγαπηθούμε, να γίνουμε ένα. Είμαστε σε έναν πόλεμο ουσιαστικό με τεράστια μοναξιά. Προς Θεού, η γυναίκα έχει ανάγκη το αρσενικό και τα αρσενικά εμάς”.

Η Φαίη Σκορδά έδειχνε να μην ανέχεται τις δηλώσεις της καλεσμένης της, ενώ επέλεξε να της απαντήσει πως όλο αυτό γίνεται για να σταματήσει η κοινωνία να παράγει το πρότυπο άνδρα που δεν εκτιμά τις γυναίκες. Τότε, η Βάνα Μπάρμπα επέμεινε: "Όχι η κοινωνία, η μητέρα εκπαιδεύει τον άνδρα. Από εμάς ξεκινάει, γλυκιά μου. Αν εσύ μάθεις τα παιδιά σου να είναι πρίγκιπες, δεν φταίει η κοινωνία".

Μεταξύ άλλων, η Φαίη Σκορδά σχολίασε: "Θα περιμένω από έναν άνδρα για να μην είναι μόνη μου; Έχω την ανάγκη; Αν θέλω βγαίνω μόνη μου, με γυναίκες, με όποιον θέλω. Δεν έχω κανένα άντρα ανάγκη για να αυτοπροσδιοριστώ. Έτσι με έμαθε η μαμά μου” με τη Βάνα Μπάρμπα να ξεκαθαρίζει: "Καταρχάς εγώ δεν διαφωνώ, δεν λέω κάτι τέτοιο. Γλυκιά μου, κάνεις λάθος! Το κάνεις σε εμένα αυτό; Εγώ που δεν παντρεύτηκα, έκανα παιδί χωρίς γάμο. Εσύ έκανες και έναν γάμο, που έπρεπε να φορέσεις το νυφικό για να σαι η πριγκίπισσα. Εγώ δεν το έκανα ποτέ. Κατάλαβες τι εννοώ; Δεν είμαι η γυναίκα η αυτόνομη, η ανεξάρτητη. Μου το λες εμένα αυτό; Εσύ έκανες και ένα γάμο. Πρώτα είναι η οικογένεια, δεν είναι η κοινωνία. Εγώ αν είχα γιο θα τον είχα καταστρέψει. Θα ήταν σίγουρα στην κατηγορία των ανδρών που δεν θα σέβονταν τις γυναίκες. Γιατί τα λάθη ξεκινάνε από τη μάνα, από την οικογένεια. Λόγω της τεράστιας αδυναμίας που θα του είχα, θα το είχα κάνει. Φαίη, δεν είμαι ένας άνθρωπος που θέλω να κρύβομαι. Αυτό που λέω είναι με πλήρη γνώση. Ευτυχώς ο Θεός μου έδωσε κόρη. Θα έκανα λάθος αν είχα γιο. Θα ήμουν μια μητέρα που θα τον έκανε νάρκισσο, με πλήρη ασέβεια προς τις γυναίκες”.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα