Καλεσμένος στη "Φωλιά των Κουκου" βρέθηκε ο Αντώνης Μητρόπουλος, ο οποίος ήταν ο παίκτης που αποχώρησε το βράδυ της Τρίτης από το MasterChef. Ο ίδιος αναφέρθηκε στη φιλία του με τον Ιωάννη, αλλά "καρφώνει" και την Μαρίνα για τα λεγόμενα της.
Για τη δοκιμασία αποχώρησης, είπε: "Μαγείρεψα με τόσο άγχος που όντως δεν θυμόμουν ότι πέρασαν οι κριτές από τον πάγκο μου. Υπήρχε αρνητική ενέργεια προτού κατέβω, από τη Μαρίνα και την Κωνσταντίνα, είναι τα βλέμματα που νιώθεις να σε τρυπάνε".
Και συνέχισε λέγοντας: "Έλεγαν κακά πράγματα, δεν το ήξερα, κι εγώ πίστευα ότι είμαστε οκ. Με την Κωνσταντίνα είχαμε τα θέματά μας, αλλά είχα ξεκαθαρίσει τη θέση μου, δεν θέλω καμία επαφή. Η Μαρίνα μπροστά μου είχε καλή σχέση, δεν μου είχε πει ποτέ κάτι κακό και από πίσω μου έλεγε τα χειρότερα πράγματα. Εμένα δεν μου αρέσουν αυτά. Δεν είχα ιδέα για όλα αυτά. Η Μαρίνα είναι ένας πολύ περίεργος χαρακτήρας. Μου έλεγε "πάρε την ασυλία” και από πίσω μου έλεγε "την κότα…”. Έλεγε τόσα πράγματα πίσω από την κάμερα. Είναι χειρότερο να τα λένε πίσω, τόση κακία. Δεν γίνεται να τα πηγαίνεις καλά με 24 άτομα".
Για τη φιλία του με τον Ιωάννη είπε: "Με τον Ιωάννη είχαμε πολύ καλή σχέση από το ξενοδοχείο, ήταν το πρώτο παιδί που γνώρισα και μίλησα. Τον αγαπώ πολύ, είναι πολύ καλός μάγειρας και μακάρι να έχει μεγαλύτερη συνέχεια από μένα στο διαγωνισμό γιατί το αξίζει. Μιλάει πολύ, λέει τα διάφορά του, αλλά είναι πολύ καλός μάγειρας και το έχει αποδείξει και μακάρι να το αποδείξει κι άλλες φορές στο διαγωνισμό".
"Δεν ξέρω τι συμβαίνει με Ιωάννη – Μαρία και Διονύση – Ανούς, δεν με ενδιαφέρουν τα προσωπικά των άλλων" είπε σχετικά με τα φημολογούμενα ζευγάρια του παιχνιδιού.
Τέλος όσον αφορά τον τελικό και ποιους βλέπει εκεί, είπε: "Μακάρι νικητής να είναι ο Τζιοβάνι".