Follow us

Η Ματίνα Παγώνη απάντησε με ειλικρίνεια σε όλα τα ερωτήματα για τον κορονοϊό!

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε για την κατάσταση με τον κορονοϊό και το εμβόλιο!

Κλεοπάτρα Bright
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ BRIGHT
Ματίνα Παγώνη στα Μεσάνυχτα

Καλεσμένη στα "Μεσάνυχτα" με την Ελεονώρα Μελέτη ήταν η Ματίνα Παγώνη, η πρόεδρος των Ελλήνων νοσοκομειακών γιατρών.

Η ίδια αναφέρθηκε στην οικογένεια της και στο ξεκίνημα της στον κλάδο της ιατρικής, λέγοντας πως:

"'Αρεσε και στη μητέρα μου αυτό το επάγγελμα και ίσως μου το είχε περάσει εμμέσως. Έχω γεννηθεί στο Άργος, μετά έφυγα για τις σπουδές μου Ήμουν κακομαθημένη και αυτό που είχε περισσότερη σημασία ήταν οτι έπρεπε να ήμουν καλή μαθήτρια για να μου κάνουν τα χατήρια. Ήμουν καλή μαθήτρια, τελειώσα την ιατρική. Τα πράγματα πήγαν καλά, τελείωσα και την ειδικότητα μου στην παθολογία, η οποία είναι μια ειδικότητα που ασχολείσαι με όλες τις άλλες ειδικότητες. Πήγα στο εξωτερικό λίγο και ξεκίνησα από το νοσοκομείο Ελπις και βρέθηκα στο Γεννηματά ως συντονίστρια διευθύντρια. Μου αρέσει αυτό που κάνω"

Η πρόεδρος των Ελλήνων νοσοκομειακών γιατρών, δήλωσε πως δε θέλει να κάνει παιδιά. Πιο συγκεκριμένα, εξομολογήθηκε ότι "δεν έχω παιδιά. Εγώ έχω κάνει τις επιλογές μου. Μου αρέσει να παίζω μαζί τους για λίγο, αλλά μέχρι εκεί. Και βέβαια είχα συνειδητοποιήσει, βλέποντας τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν ένα παιδί πως πρεπει να εισαι για παντα διπλα του. Δεν είναι τόσο εύκολο να δουλεύεις και να βρίσκεσαι δέκα ώρες στη δουλειά σου. Δεν έχει κάνενα νόημα, γιατί το να μεγαλώσουν τα παιδιά οι παππούδες ή μια ξένη γυναίκα, έιναι λάθος. Αυτή είναι η δική μου αντίληψη".

Όσον αφορά την κατάσταση με τον κορονοϊό, η Ματίνα Παγώνει δήλωσε πως:

"Εγώ να σας πω την αλήθεια, είχα σοκαριστεί όταν είδα συναδέλφους μου στην Ιταλία να είναι όλοι μέσα και προσπαθούσαν να βοηθήσουν αυτούς που έμπαιναν ο ένας μετά τον άλλον και επιλέγαν ποιος θα διασωληνωθεί. Εϊπα Χριστέ μου να μη φτάσουμε σε αυτό το στάδιο εδώ στην Ελλάδα. Είχα προβληματιστεί πολύ, και έλεγα να μη φτάσουμε ποτέ σε αυτές τις εικόνες. Ευτυχώς, με το που ξεκίνησε αυτή η ιστορία και βλέπαμε πως το σύστημα Υγείας δε μπορούσε να κρατηθεί, έγινε το πρώτο lockdown. Αυτό ήταν πραγματικό lockdown.Τώρα δεν έχουμε, κάθε πρωί είναι όλοι στο δρόμο. Ο κόσμος είχε φοβοηθεί, έβλεπε τις σοκαριστικές εικόνες και σκεφτόταν τι γίνεται εδώ τώρα. Εμείς σαν επιστήμονες βλέπαμε έναν επιθετικό ιο, προσπαθούσαμε να τον μελετήσουμε από το εξωτερικό και προσπαθούσαμε να πούμε ακριβώς στο πνεύμα. Όλοι μαζί ξεκινήσαμε έναν αγώνα με μια νόσο που δε γνωρίζαμε. Δεν είχαμε μελέτες, θεραπείες και ξεκινήσαμε να αντιμετωπίζουμε τους πρώτους ασθενείς. Όσο και να σας το περιγράφω, ήταν μεγάλοι οι αγώνες που δόθηκαν στα νοσοκομεία. Εμείς έχουμε τη λιγότερη εμπειρία συγκριτικά με την Ευρώπη και την Αμερική, γιατί έχουμε λιγότερα κρούσματα. Τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα, γιατί ο κόσμος πιστεύει πως θα αντιμετωπίσουμε την ιστορια και πως το εμβόλιο είναι η θεραπέια. Δεν είναι η θεραπεία όμως το εμβόλιο, είναι η πρόληψη".

Μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που ακούει είναι το "αν θα κάνουμε Πάσχα ή Απόκριες". Η ίδια απάντησε: "Αυτή είναι μια δύσκολη απάντηση, γιατί δε θα έχουμε τελειώσει, αφού για να κάνουμε την ανοσία που χρειάζεται...το Πάσχα είναι νωρίτερα. Δεν είναι εύκολο να εμβολιαστει ο κόσμος".

Η Ματίνα Παγώνη τόνισε πως το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα πρέπει να γίνει, ενώ τόνισε ότι "δεν υπάρχει άλλη λύση. Ό κόσμος έχει επιφυλάξεις στο κάτι καινούργιο, είναι λογικό. Θα πρέπει να γίνει μια καμπάνια και μια ενημέρωση από εμας τους γιατρούς. Έτσι, θα ξεκινήσουν να κάνουν το εμβόλιο".

Κλείνοντας, η Ματίνα Παγώνη θέλησε να δώσει ένα αισιόδοξο μήνυμα λέγοντας πως "του χρόνου τέτοιο καιρό ειλικρινά τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά. Θα κάνουμε ρεβεγιον όλοι, θα πάμε όπου θέλουμε. Έχοντας αυτό στο μυαλό μας, νομίζω πως είναι μια μεγάλη νότα αισιοδοξίας. Οι μήνες περνάνε, ένας χρόνος δεν είναι τίποτα στη ζωή μας. Μια χαρά θα είναι όλα".

Διαβάστε Ακόμα