Follow us

Η παρέμβαση Παπανώτα στο "Χαμογέλα και Πάλι": "Δέχομαι να με λιθοβολείτε, δεν θα λυθεί έτσι το πρόβλημα"

Ο Δημήτρης Παπανώτας απάντησε on air μετά τις δηλώσεις Αχτσιόγλου

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΠΑ

Στο "Χαμογέλα και Πάλι" παρενέβη τηλεφωνικώς ο Δημήτρης Παπανώτας μετά τις δηλώσεις της Έφης Αχτσιόγλου όσον αφορά την τοποθέτησή του για τις γυναίκες που προκάλεσε σάλο και τον οδήγησε εκτός του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

"Έκπληκτος βλέπω να βάζουν στο στόμα μου και στις σκέψεις μου πράγματα που δεν με εκφράζουν. Είναι πολύ διαφορετικό το "μιλήστε εφόσον κακοποιείστε” από το "φταίτε επειδή κακοποιείστε”" είπε ο Δημήτρης Παπανώτας και πρόσθεσε: "Η κυρία Αχτσιόγλου ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι εγώ πιστεύω αυτά τα παλιακά "αυτή φταίει, αυτή τα ζήτησε”. Μακριά από εμένα εμένα οποιοδήποτε τέτοιο λογύδριο. Παρακαλώ πολύ δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατ΄αυτόν τον τρόπο. Εγώ αγωνιζόμουν για μια γυναίκα που δεν μίλησε για την κακοποίησή της και για λογαριασμό της έτρεχα 10 χρόνια στα δικαστήρια. Επομένως έχω αποδείξει αν σκέφτομαι έτσι".

Ο Δημήτρης Παπανώτας συνέχισε λέγοντας: "Σκέφτομαι μία κακοποιημένη γυναίκα που βλέπει τηλεόραση. Βλέπει τον Παπανώτα να λέει "Κυρίες μου δεν είστε στο Ιράν, είστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση" εννοώντας ότι υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο που θα σας βοηθήσει εφόσον έχετε πρόβλημα και μετατρέπετε σε πρόβλημά σας όσο δεν μιλάτε, εφόσον το ανέχεστε. Πραγματικά, αν δεν το πείτε πώς η κοινωνία θα παρέμβει. Το πρώτο και σημαντικό βήμα είναι να μιλήσετε [...] Έρχεται η κυρία Αχτσιόγλου και λέει στην ίδια γυναίκα "δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο, τόπος να καταφύγεις, δεν υπάρχει αντίληψη στην αστυνομία" Και λέω εγώ, όταν ακούει αυτόν τον λόγο η κακοποιημένη γυναίκα, της δίνεις θάρρος να ζητήσει βοήθεια; Της λες να κάτσει στα αυγά της".

Διαβάστε Επίσης

Ο Δημήτρης Παπανώτας ανέφερε στη συνέχεια: "Η κυρία Αχτζιόγλου υιοθετεί την πολιτική Μητσοτάκη. Διαπιστώνει όλα τα προβλήματα "αλλά τι να κάνουμε”. Η κυρία Αχτσιόγλου κυβέρνησε και ήταν γυναίκα σε κυβέρνηση προοδευτική. Τι έκανε εκείνη για να διορθώσει τα προβλήματα που διαπίστωσε ότι υπάρχουν; [...] Θα παρακαλούσα πάρα πολύ να σκεφτούμε πιο ώριμα και να μη ψάχνουμε να βρούμε έναν άνθρωπο να τον λιθοβολήσουμε. Εγώ δέχομαι να με βάλετε στην άκρη και να με λιθοβολείτε, δεν θα λυθεί έτσι το πρόβλημα των κακοποιημένων γυναικών".

"Είμαι ένας αδέσποτος της Αριστεράς" είπε ο δημοσιογράφος κλείνοντας την παρέμβασή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα