Follow us

Μην βουτήξεις ξανά σε πισίνα εάν πρώτα δεν διαβάσεις αυτό : Τι έδειξε η τελευταία έρευνα για την ασφάλεια και οι αναλύσεις του νερού;

Ξεκίνησαν οι ζέστες και η θάλασσα -η καθαρή θάλασσα- δεν βρίσκεται κοντά σου. Δεν συμβαίνει το ίδιο με τις δημόσιες πισίνες ή ακόμα τις πισίνες στο ξενοδοχείο των διακοπών, τις οποίες τα παιδιά αλλά κι εσύ θα τιμήσεις.  

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Μην βουτήξεις ξανά σε πισίνα εάν πρώτα δεν διαβάσεις αυτό

Ή μήπως δεν πρέπει; Σύμφωνα με μελέτη του CDC (Center of Disease Control and Prevention) οι πισίνες μπορούν να φιλοξενήσουν πλήθος βακτηρίων, σωματικών υγρών, χημικών.

Σε ανάλυση δεδομένων από 84.187 πισίνες (θαλάσσια πάρκα και τζακούζι) στις ΗΠΑ, σχεδόν σε ποσοστό 80% από αυτά, αντιμετώπιζαν έστω έναν κίνδυνο για την υγεία. Ακόμα χειρότερα, 1 στις 8 εγκαταστάσεις τέτοιου τύπου, είχαν τέτοιες παραβιάσεις ασφάλειας και δημόσιας υγείας, που θα έπρεπε να σφραγιστούν.

Κι αν νομίζεις πως οι πισίνες που ελέχθησαν ήταν απομακρυσμένες κάνεις λάθος. Μιλάμε για δημοφιλείς προορισμούς οικογενειών στην Νέα Υόρκη, την Καλιφόρνια, το Τέξας, την Αριζόνα και τη Φλόριντα, τις οποίες επισκέπτεται τουλάχιστον το 40% του πληθυσμού των ΗΠΑ.

Το πιο συχνό πρόβλημα στις πισίνες ήταν το επίπεδο του ph, ο ελλιπής εξοπλισμός ασφαλείας για την αποφυγή πνιγμού και η ελλιπής συγκέντρωση των χημικών που είναι απαραίτητα για να εξοντωθούν τα βακτήρια.

Δες περισσότερα στο askmen.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα