Follow us

Πώς τα emojis και οι selfies μας έκαναν να μην μιλάμε πια στα κινητά: Εσύ πόσο μιλάς στο κινήτο σου;

Όλο και λιγότερο χρησιμοποιούμε το κινητό για να μιλήσουμε. Emoji, selfies και βίντεο έχουν πάρει πλέον το πάνω χέρι, κυρίως στους νέους. Οι ειδικοί προειδοποιούν για έλλειμμα ουσιαστικής επικοινωνίας.

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Πώς τα emojis και οι selfies μας έκαναν να μην μιλάμε πια στα κινητά

Σχεδόν παλιομοδίτικο μοιάζει πλέον όταν κάποιος μιλά στο κινητό του. Τόσο οι ενήλικες, όσο και οι ανήλικοι επικοινωνούν όλο και συχνότερα με μηνύματα που στέλνουν μέσω ειδικών εφαρμογών στο διαδίκτυο. Ο καθηγητής ψηφιακών μέσων στο Πανεπιστήμιο του Μανχάιμ Γκέραλντ Λέμπκε δηλώνει πως «όλες οι εκθέσεις δείχνουν ότι η χρήση του τηλεφώνου υποχωρεί. Μιλάμε πλέον κατά μέσο όρο 7 λεπτά τη μέρα στο τηλέφωνο. Μάλιστα στην ηλικιακή ομάδα μέχρι τα 17 η ομιλία στο κινητό είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Οι περισσότεροι στέλνουν μόνο μηνύματα».

Για τον 15χρονο συγγραφέα Ρόμπερτ Κάμπε, ο οποίος πρόσφατα δημοσίευσε το βιβλίο "What´s up Mama" η εξέλιξη αυτή είναι απολύτως φυσιολογική: «Συναισθήματα δεν εκφράζονται πια μέσω ομιλίας, αλλά μέσω emojis ("φατσούλες"), τα μικρά εικονίδια που αποτυπώνουν θυμό, χαρά ή και έκπληξη. Μετά υπάρχουν και τα selfies ή τα βίντεο».

Διάβασε περισσότερα στο askmen.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα