Follow us

Ποια είναι τα λάθη που κάνεις μετά την προπόνηση : Η λούφα από τις διατάσεις θεωρείται πταίσμα!

Εδώ μιλάμε για πραγματικά σφάλματα που τιμωρούνται με επιπλέον πάχος, βαρείς τραυματισμούς και απώλεια κερδών.

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Ποια είναι τα λάθη που κάνεις μετά την προπόνηση

Είτε οι προπονήσεις στο γυμναστήριο έχουν γίνει η πιο σημαντική ρουτίνα της ζωής σου εδώ και καιρό, είτε βρίσκεσαι εκεί μόνο για ένα πρόχειρο, εποχιακό ξεσκούριασμα του σώματός σου, εκτός από το τι πρέπει να κάνεις καλά τις ώρες που ασκείσαι με τις μπάρες και τα μηχανήματα, πρέπει να ξέρεις και τι κάνεις λάθος αφού ολοκληρώσεις το πρόγραμμά σου.

Υπάρχουν 5 κακές συνήθειες που πολλοί ακολουθούν μόλις φύγουν από το γυμναστήριο και επιστρέψουν σπίτι, οι οποίες χαραμίζουν τον ιδρώτα τους, υποσκάπτουν την υγεία τους και εξανεμίζουν όλα τα κέρδη που αποκόμισε το σώμα τους λίγη ώρα πριν την προπόνηση.


Γι’ αυτό εσύ, λίγη ώρα μετά, ΜΗΝ κάνεις τα παρακάτω:

#1. Μένεις με τα ιδρωμένα ρούχα
Είπαμε, ο χρόνος είναι χρήμα αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να μην κάνεις ντους και να φορέσεις καθαρά ρούχα μόλις τελειώσει η προπόνηση. Ακόμα κι αν δεν ιδρώνεις τόσο πολύ, ο χρησιμοποιημένος αθλητικός ρουχισμός σου έχει γεμίσει βακτήρια, τόσο από μέσα λόγω του ιδρώτα, όσο και απ’ έξω λόγω της επαφής με τους πάγκους, τα μηχανήματα ή το πάτωμα του γυμναστηρίου. Αυτά τα μικρόβια, στεγνώνοντας πάνω στο δέρμα σου, είναι ικανά να προξενήσουν από εκζέματα και ψωρίαση έως μυκητιάσεις και ιογενείς λοιμώξεις.

> Αν πραγματικά δεν έχεις χρόνο για ένα ντους (αν και το χλιαρό νερό επιταχύνει τη διαδικασία αποκατάστασης των μυών σου), τουλάχιστον άλλαξε φορεσιά (μαζί με κάλτσες και παπούτσια).
Και πλύνε καλά τα χέρια σου.

Διάβασε περισσότερα στο askmen.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα