Δοκιμάζοντας το καλύτερο ελληνικό ζυμαρικό στα τυφλά

Για κάθε άνθρωπο που λατρεύει τα ζυμαρικά, αυτή η εμπειρία θα ήταν ίσως και η καλύτερη που θα μπορούσε να ζήσει. Αναζητώντας το καλύτερο ελληνικό ζυμαρικό μαζί με τη Misko, ξεκινήσαμε ένα ταξίδι τυφλής γευσιγνωσίας, υπό τη διοργάνωση του FNB Daily.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Στο ταξίδι αυτό δοκιμάσαμε, αξιολογήσαμε και τελικά αναδείξαμε το κορυφαίο χωρίς πολύ προσπάθεια.

5 δημοσιογράφοι γεύσης, 5 κριτήρια, 8 ελληνικά ζυμαρικά

Και οι 5 δημοσιογράφοι δοκιμάσαμε με τη σειρά το spaghetti No7 και των 8 ελληνικών εταιρειών ζυμαρικών που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά. Όπως βεβαιωθήκαμε από τους ανθρώπους του “Θα σε κάνω Βασίλισσα” -του χώρου όπου έγινε η γευσιγνωσία- η κουζίνα προετοίμασε τα 8 ζυμαρικά όπως ακριβώς προτείνουν οι οδηγίες βρασμού που αναγράφονται στις συσκευασίες τους. Όπως δηλαδή τα μαγειρεύουμε και όλοι σπίτι μας, εύκολα και γρήγορα.

Εννοείται πως τα δοκιμάσαμε χωρίς προσθήκη οποιασδήποτε σάλτσας ή υλικού, παρά μόνο με ελαιόλαδο. Τα κριτήρια με βάση τα οποία αξιολογήσαμε τα 8 ζυμαρικά ήταν: γεύση/ άρωμα, εμφάνιση, υφή/al dente, φινέτσα, επίγευση. Μπορούσαμε να βαθμολογήσουμε το κάθε ζυμαρικό από το 1 έως το 100.

8 πιάτα αργότερα, το αποτέλεσμα ήταν σαφές: Η διαδικασία της γευσιγνωσίας ανέδειξε ως νικητή τη «Χρυσή Σειρά» της Misko, η οποία συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία (85,2/100), κέρδισε τον τίτλο του κορυφαίου ελληνικού ζυμαρικού.

Η “Χρυσή Σειρά” κατάφερε να ξεχωρίσει σχεδόν με βάση όλα τα κριτήρια.

Μια απολύτως λογική διάκριση, αφού όπως πληροφορηθήκαμε αργότερα είναι φτιαγμένη αποκλειστικά και μόνο από την εξαιρετικής ποιότητας ποικιλία Σβέβο.

Το μοναδικό ελληνικό ζυμαρικό από μονοποικιλιακό σιτάρι.

Και κάπως έτσι τελείωσε αυτό το όμορφο ταξίδι γευσιγνωσίας , το οποίο θα έκανε χαρούμενο κάθε γνήσιο μακαρονά!

Tags