
Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και το τραπέζι της Σαρακοστής ετοιμάζεται. Γαρίδες, καλαμάρια, όστρακα, χταπόδια έχουν φυσικά την τιμητική τους. Γνωρίζεις όμως πώς να τα επιλέξεις, ώστε να είναι όσο το δυνατό πιο φρέσκα; Η σωστή επιλογή, η μεταφορά στο σπίτι των τροφίμων που χρειάζονται ψύξη όσο το δυνατόν γρηγορότερα, η προσεκτική στο σπίτι χρήση (π.χ. συντήρηση σε κατάλληλη θερμοκρασία, καλό μαγείρεμα κ.λπ.) είναι απαραίτητα για να μην σου χαλάσει η σαρακοστιανή φάση.
Χταπόδια, καλαμάρια, σουπιές, θράψαλα
Τα βρίσκουμε στην αγορά είτε ως νωπά είτε ως κατεψυγμένα είτε ως αποψυγμένα. Για τα νωπά πρέπει να προσέχουμε :
> Την οσμή που πρέπει να είναι οσμή θάλασσας και όχι δυσάρεστη οσμή αμμωνίας ή οποιαδήποτε άλλη οσμή, ξένη προς το προϊόν.
> Την επιφάνεια του σώματος να είναι υγρή και γυαλιστερή.
Διάβασε περισσότερα στο askmen.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr