Follow us

Πόσο επικίνδυνη είναι η πολλή πρωτεΐνη: Μην το παρακάνεις πάντως...

Νέα επιστημονική οδηγία αναφέρει ότι υπερ-δόσεις πρωτεΐνης είναι όχι μόνο ανώφελες, αλλά ίσως και επιβλαβείς για την υγεία σου.

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
πρωτεΐνη

Ξέραμε μέχρι σήμερα ότι η μεγάλη κατανάλωση υδατανθράκων έχει δημιουργήσει παγκόσμια επιδημία παχυσαρκίας και πως τα πολλά κορεσμένα λίπη φράσσουν το αίμα στις αρτηρίες. Αλλά η πρωτεΐνη;Αυτός ο θεμέλιος λίθος της διατροφής, που παρέχει τα δομικά στοιχεία για όλες τις βασικές ανάγκες των κυττάρων, των ορμονών, των ενζύμων, των μυών, των οστών και των νυχιών, γιατί βγήκε στη σέντρα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας; Προφανώς επειδή έχουμε πέσει με τα μούτρα σ’ αυτήν.

Αθλητές και γυμναζόμενοι λαμβάνουν συμπληρώματα πρωτεΐνης με τη μορφή ροφημάτων, ενεργειακών ποτών ή σνακ για να δυναμώσουν, να αποθεραπεύσουν και να αυξήσουν τη μυϊκή μάζα τους, ενώ ακόμη και πολλοί απλοί άνθρωποι, έχουν βρει στην πρωτεΐνη έναν πολύ καλό διατροφικό σύμμαχο με σκοπό την απώλεια βάρους.


Παρ’ όλο που οι ιατρικές οδηγίες αναφέρουν ρητά ότι μια ασφαλής δόση πρωτεΐνης δεν πρέπει να ξεπερνά τα 55,5 γραμμάρια για τους άντρες και τα 45 για τις γυναίκες (ένα στήθος κοτόπουλου έχει τουλάχιστον 23,5 γραμμάρια πρωτεΐνης, ενώ μια μπριζόλα 100 γραμμαρίων, πάνω από 20), ωστόσο, το γεγονός είναι ότι στη Δυτική Ευρώπη και τις ΗΠΑ η μέση πρόσληψη πρωτεΐνης ξεπερνά τη διπλάσια συνιστώμενη ποσότητα. Και αυτό είναι κάτι που οι επιστήμονες δεν θεωρούν καλό για την υγεία.

Διάβασε τη συνέχεια στο AskMen.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα