Follow us

Movie Of The Week: «Ο Λογιστής»: Ο Γιώργος Σατσίδης εξηγεί αν πρέπει να δείτε ή όχι τη νέα ταινία του Ben Affleck

Μετά την εξαιρετική ερμηνεία του στο «Gone Girl» και αφού φόρεσε τη στολή του Μπάτμαν, στο «Batman v. Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης», ο βραβευμένος με Όσκαρ Μπεν Άφλεκ («Επιχείρηση: Argo») κάνει την έκπληξη με τον επόμενο φιλόδοξο κινηματογραφικό του ρόλο, στην ταινία του Γκάβιν Ο΄Κόνορ, «Ο Λογιστής» που μπορείτε να δείτε αυτή την εβδομάδα.

The Accountant (1)

Η υπόθεση:

Ο Κρίστιαν Γουλφ (Άφλεκ), είναι ένας εξαιρετικός μαθηματικός που τα πηγαίνει καλύτερα με τους αριθμούς παρά με τους ανθρώπους. Διατηρώντας ως βιτρίνα ένα συνοικιακό λογιστικό γραφείο, ο Κρίστιαν κρατάει τα βιβλία κάποιων εξαιρετικά επικίνδυνων εγκληματικών οργανώσεων. Την ίδια περίοδο που η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, με επικεφαλής τον Ρέι Κινγκ (Τζ. Κ. Σίμονς), αρχίζει να σφίγγει τον κλοιό, ο Κρίστιαν αναλαμβάνει τα βιβλία ενός νομοταγούς πελάτη: μιας εταιρείας ρομποτικής, της οποίας η λογιστική υπάλληλος (Άννα Κέντρικ) ανακάλυψε μια ασυμφωνία εκατομμυρίων δολαρίων. Καθώς ο Κρίστιαν αρχίζει να «καθαρίζει» τα βιβλία και να πλησιάζει την αλήθεια, ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν την ζωή τους αρχίζει να ανεβαίνει.

Movie Of The Week: «Ο Λογιστής»

Η ιστορία μιλάει για τη δυαδικότητα που έχουμε όλοι μέσα μας.Ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Μπεν Άφλεκ έχει δύο αντικρουόμενες πλευρές οι οποίες γρήγορα αποδεικνύονται αρκετά έντονες για έναν άντρα που κάνει το πεζό επάγγελμα του λογιστή. Στην αρχή της ταινίας, συναντάμε τον Κρίστιαν με συμπτώματα αυτισμού σε παιδική ακόμα ηλικία και τους γονείς του να αναζητούν βοήθεια από κάποιον ειδικό. Ένας νευρολόγος, αφού πληροφορεί το ζευγάρι ότι θα έπρεπε να θεωρούν το παιδί τους μάλλον χαρισματικό και όχι προβληματικό, τους προτείνει να δουλέψει μαζί του. Ο πατέρας του όμως, πιστεύει ότι πρέπει να προετοιμάσει διαφορετικά το παιδί του για έναν κόσμο που μπορεί να γίνει πολύ σκληρός με όποιον είναι λίγο «διαφορετικός». Το παιδί εξασκείται μέχρι θανάτου στις πολεμικές τέχνες αλλά είναι και ιδιοφυία: Η μοναδική ικανότητα που έχει με τα νούμερα είναι πραγματικό χάρισμα!

Movie Of The Week: «Ο Λογιστής» - εικόνα 2

Το σενάριο αρχικά μοιάζει συναρπαστικό χάρη στις ειδικές ικανότητες του ήρωα γρήγορα όμως το συναίσθημα ίσως και η αγωνία ξεφουσκώνει καθώς οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη, το παρόν και το παρελθόν μοιάζει ελαφρώς ασύνδετο και οι συμπτώσεις είναι τόσο τραγικές που προκαλούν γέλιο στους θεατές. Οι σκηνές δράσης είναι καλογυρισμένες, ο Άφλεκ βρίσκεται σε τρομερή φόρμα, υπάρχει αγωνία αν και όπως ανάφερα παραπάνω οι συμπτώσεις σε αυτή την περίπλοκη ιστορία είναι τόσες πολλές που καταλήγουν να είναι άκρως διασκεδαστικές.

Φυσικά το σενάριο αποτέλεσε πόλο έλξης για το εντυπωσιακό καστ της ταινίας καθώς μέχρι την τελευταία σελίδα, κρύβει εκπλήξεις. Μπεν Άφλεκ, Άννα Κέντρικ και Τζ. Κ. Σίμονς.

Movie Of The Week: «Ο Λογιστής» - εικόνα 3

Τα ατού της ταινίας: Πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, ο σκηνοθέτης Γκάβιν Ο’Κόνορ και ο Άφλεκ έκαναν ενδελεχή έρευνα «για να αποδοθεί σωστά ο χαρακτήρας» όπως λέει και ο σκηνοθέτης. «Όλοι έχουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά μας, έτσι ήταν πολύ σημαντικό να αντιμετωπίσουμε τον Κρις ως αυτοτελή μονάδα και όχι ως τραγική φιγούρα».

Για να το καταφέρουν, απευθύνθηκαν σε ειδικούς νευρολόγους που ασχολούνται με τον αυτισμό και επισκέφθηκαν πολλά σχολεία. «Ήμουν τυχερός» λέει ο Άφλεκ. «Δεν έκανα μόνο εγώ έρευνα αλλά και ο σκηνοθέτης, πράγμα που διευκόλυνε πολύ τα πράγματα».

Movie Of The Week: «Ο Λογιστής» - εικόνα 4Ο Ο’Κόνορ όμως ήξερε ότι ο Κρίστιαν Γουλφ έπρεπε να έχει ένα ιδιαίτερο στυλ πάλης, ανάλογο της εκπαίδευσής του όταν ήταν μικρός. Ο σκηνοθέτης εξηγεί «Ήθελα να προσεγγίσω τη δράση, έχοντας στο μυαλό μου το εξής: όταν ο Κρις θα βρισκόταν σε μια κατάσταση που θα απαιτούσε τη χρήση βίας, θα έπρεπε να δράσει γρήγορα και κάνοντας οικονομία δυνάμεων. Είναι καθαρά μαθηματικά. ‘Τι πρέπει να κάνω για να τους βγάλω από τη σκακιέρα;’»

Μιλώντας με τους ειδικούς stuntmen Σαμ Χάργκρεϊβ και Φερνάντο Τσιεν, ο σκηνοθέτης εξερεύνησε διάφορα είδη πολεμικών τεχνών, χωρίς να βρίσκει κάτι που του ταίριαζε, μέχρι που του έδειξαν το ‘πεντσίχ σιλάτ’ μια ινδονησιακή τεχνική, όχι και τόσο διαδεδομένη. «Αμέσως είπα ‘αυτό θέλω’. Δεν την είχα ξανακούσει, αλλά είναι εξαιρετικά αποτελεσματική και εξυπηρετούσε τις ανάγκες μας με καταπληκτικά κινηματογραφικό τρόπο. Έτσι, στήσαμε όλη τη δράση γύρω από αυτή.»

Οι Χάργκρεϊβ και Τσιεν, μαζί με την ομάδα τους, εκπαίδευσαν τον Άφλεκ έχοντας στο μυαλό τους ότι ο Ο’Κόνορ ήθελε να βγαίνει η προσωπικότητα του Κρις στις σκηνές δράσης. Οι ίδιοι λένε σχετικά, «το στυλ του έπρεπε να έχει σχεδόν χειρουργική ακρίβεια – οι κινήσεις έχουν γραμμικότητα και ατάκα. Εστιάσαμε στο σιλάτ αλλά η εκπαίδευση του Μπεν περιλάμβανε και τζούντο, ζίου-ζίτσου και άλλες πολεμικές τέχνες.»

Πέραν της σωματικής δύναμης, ο Κρίστιαν είναι και δεινός σκοπευτής, ικανός να πετυχαίνει στόχο από μεγάλη απόσταση. Ο stuntman Τάιρ Ψάρις έμαθε στον Άφλεκ πώς να χειρίζεται το όπλο σαν επαγγελματίας, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας. «Ξεκινήσαμε από το γυμναστήριο με ψεύτικα όπλα και όταν εξοικειώθηκε αρκετά, πήγαμε στο σκοπευτήριο. Κανονικά, απαιτούνται χρόνια εξάσκησης για να καταλάβει κανείς πώς πρέπει να χειριστεί ένα όπλο. Πραγματικά, εντυπωσιάστηκα που ο Μπεν, σε λίγους μήνες κατάφερε να αποκτήσει τέτοια εξοικείωση και να δείχνει σαν να ασχολείται με αυτό χρόνια.»

Εν κατακλείδει δείτε την ταινία, απολαύστε τον αεικίνητο Μπεν Άφλεκ και τις σκηνές δράσης!

Τελικά θα το δεις;
***Τρέχοντας

**Ευχάριστα. Ποπ κορν απαραίτητο.
*Ούτε καν!

Movie Of The Week: «Ο Λογιστής» - εικόνα 5
facebook: george satsidis fan page
twitter: georgesatsidis
instagram: georgesatsidis

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα