Follow us

Η Χρυσή Δεκάδα Της Εβδομάδας : Ημέρες επαναφοράς: Τα μαύρα πρόβατα της tv

Το break του Πάσχα ολοκληρώθηκε και οι τηλεοπτικοί stars επέστρεψαν στα στασίδια τους. Πάμε να δούμε τι έχουμε να «κρατήσουμε» από τα έργα και τις ημέρες της ελληνικής showbiz…

Η Χρυσή Δεκάδα Της Εβδομάδας

Πόσο άδικο να χτυπιέται τόσο πολύ η Ρούλα Κορομηλά. Η γυναίκα που έβαλε τα θεμέλια για την ανάπτυξη της ελληνικής tv θεωρητικά πρέπει να απολογηθεί για ένα show που επέλεξε να κάνει με προσωπικό ρίσκο. Αντί να της πούμε όντως «Μπράβο Ρούλα» καθόμαστε και αναλύουμε πόσο κρατάει, πόσους καλεσμένους (θα έπρεπε να) έχει, ψάχνουμε τα λάθη, προσπερνάμε τα θετικά, γινόμαστε κακοί και άδικοι. Το «Μπράβο Ρούλα» είναι μια άξια παραγωγή που δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με τη συνολική εικόνα του Epsilon. Και τα νούμερα που συγκεντρώνει είναι ένας άθλος για την ίδια την παρουσιάστρια, την ομάδα και το κανάλι. Το να κρατάς σε ένα τόσο μικρό κανάλι την τηλεθέαση σε διψήφια ποσοστά είναι μόνο κατόρθωμα. Ευτυχώς η Ρούλα νομίζω δεν έχει επιστρέψει για να ιδρώσει το αυτί της. Ευτυχώς!

Περνάει ο καιρός και τα «Καλημερούδια» δεν φαίνεται να επιστρέφουν. Άδικο για μια εκπομπή που έκανε τη δική της κούρσα στην πρωινή ζώνη με μια παρουσιάστρια που ανέτρεψε ολόκληρη την εικόνα της για να υποστηρίξει κάτι τέτοιο. Η κατάσταση στο Mega παραμένει κρίσιμη, ωστόσο δεν ξέρω ποια είναι αυτά τα σκοτεινά μυαλά του διαδικτύου που τσεκάρουν το –σχεδόν demo- πρόγραμμα του καναλιού πότε θα αναρτηθεί για να βγάλουν άτοπα συμπεράσματα για το ποια εκπομπή μας αποχαιρετά και ποια συνεχίζει μέχρι να της βγει η ψυχή.

Ο ΣΚΑΪ, διαψεύδοντας ακόμα και τους πιο αυστηρούς κριτές και τα τηλεοπτικά μέντιουμ που έβγαζαν άτοπα συμπεράσματα, παρουσιάζει το πιο ωραίο αισθητικά talent show που έχει βγει ποτέ στον αέρα της ελληνικής τηλεόρασης. Ήταν λάθος μου που βιάστηκα να πω ότι θα ήταν φιάσκο το νέο X-Factor, αφού δεν φαντάστηκα ποτέ πόσο θα άλλαζαν την εικόνα του συγκεκριμένου show από την εποχή της μεταφοράς του από τον ΑΝΤ1 στο κανάλι του Φαλήρου. Ωστόσο, το Chair Challenge θεωρώ πως είναι αρκετά ψυχοφθόρο και θα έπρεπε να καλυφθεί η μετάβαση αλλιώς.

Το «Φως Στο Τούνελ» μετά από πολλές ημέρες επέστρεψε στους τηλεοπτικούς δέκτες με την Αγγελική Νικολούλη να καταπιάνεται με νέες υποθέσεις, αλλά και γνωστά θρίλερ όπως αυτό το μικρού Μπεν. Ωστόσο, οι συχνές απουσίες της εκπομπής από τη νυχτερινή ζώνη της Παρασκευής, αλλά και οι συνεχόμενες εκπομπές χωρίς νέες έρευνες κάνουν το κοινό να δυσαρεστείται. Ακόμα και το φανατικό, όπως εγώ. Θέλουμε σταθερό ραντεβού.

Ιστορική η αποτυχία της ελληνικής αποστολής στην Eurovision φέτος. Αν και η εικόνα ήταν καλύτερη από αυτή που περίμενα, οι Argo απογοήτευσαν το κοινό και φυσικά αποκλείστηκαν δικαίως. Δεν φταίνε εχθρικά φαντάσματα, αλλά το κακό τραγούδι τους. Απλά τα πράγματα, κανένας δράκος. Και η ΕΡΤ να βαράει τον δικό της ταμπουρά κουλτούρας. Θλιβεροί και ερασιτέχνες.

Η Eurovision, ωστόσο, φέτος δίνει τον καλύτερό της εαυτό. Δεν είναι μόνο η είδηση- βόμβα της εμφάνισης του Justin Timberlake στον τελικό. Είναι η ιστορικά ενδιαφέρουσα παρουσία του Mans Zelmerlow, περυσινού νικητή και φετινού οικοδεσπότη του show. Ποτέ δεν θυμάμαι κανένας παρουσιαστής να σχολιάστηκε τόσο, τα τελευταία χρόνια. Πόσο κρίμα σε μια από τις ιστορικά πιο ωραίες Eurovision η Ελλάδα να βρίσκεται στα… κομμένα.

H Ρωσία, βέβαια, με πλάτες Ελλήνων ταλαντούχων ανθρώπων κάνει θαύματα στη σκηνή της Eurovision. Με μία καταπληκτική σύνθεση του Δημήτρη Κοντόπουλου, το «You Are The Only One» απογειώθηκε επί σκηνής μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Φωκά Ευαγγελινού σε ένα live act ανώτερο ακόμα και των πιο καλοπροαίρετων προσδοκιών του κάθε τηλεθεατή. Και είναι πραγματικά κρίμα, δύο από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους της ελληνικής showbiz, να δουλεύουν για την αποστολή μιας άλλης χώρας.

Εν μέσω κρίσης, ωστόσο, το Epsilon ανοίγει και την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του. Το «Πρωινούλι», όπως θα λέγεται το νέο πρωινό του καναλιού με την Όλγα Λαφαζάνη, φαίνεται πως είναι η εκπομπή που θα μας κάνει παρέα μέσα από τη συγκεκριμένη συχνότητα για όλο το καλοκαίρι, αν και εφόσον το αποτέλεσμα κριθεί ικανοποιητικό. Είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα είναι ικανοποιητικό βέβαια, γιατί όλες οι εκπομπές του Epsilon έχουν σαφή ψυχαγωγική κατεύθυνση, αντικείμενο που δείχνουν να γνωρίζουν καλά τα στελέχη του καναλιού στα Μελίσσια.

Τις τελευταίες ημέρες ξαναβλέπω στη μικρή οθόνη τον Φάνη Λαμπρόπουλο. Απορώ ειλικρινά πώς ο ΑΝΤ1 θεωρεί ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει να δώσει κάτι είτε στο διαδικτυακό προσκήνιο είτε στο τηλεοπτικό τοπίο. Μέχρι και στον Κωστόπουλο τον είδα σε μια ατέλειωτη ανούσια πλάκα βασισμένη στην ηλικία του Κωστόπουλου και την εμφάνιση του Φάνη. Αηδία. Πέρα από τα συνεχή διαφημιστικά σποτ στον ΑΝΤ1 με τα χονδροειδέστατα αστεία, δεν είμαι σίγουρος γιατί πρέπει να μας βρει και αυτό το κακό πριν τελειώσει καλά καλά αυτή η χιλιοχτυπημένη σεζόν.

Θαύμασα την υπομονή της Κατερίνας Γκαγκάκη στο σκηνικό με τον Λάμπη Λιβιεράτο στο talent show της Κύπρου. Αντιλαμβάνομαι πως είναι ακραία δύσκολο να συγκρατήσεις ένα χαρακτήρα όπως αυτός της Γκαγκάκη για να μην απαντήσεις σαν στέλεχος, αλλά να μείνεις πιστή στον ρόλο της οικοδέσποινας του show. Το ύφος της, ωστόσο, ήταν η απόλυτη απάντηση σε όσα έλεγε ο Λιβιεράτος. Και οι μετέπειτα δηλώσεις της ήταν και ειλικρινέστατη αντίδρασή της στον υπονοούμενο περί αποχώρησης. Μάγκας η Κατερίνα!

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

https://www.facebook.com/constantinos.antonatos

https://www.snapchat.com/add/SirConstantino

http://instagram.com/sirconstantino

https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα