Follow us

ΣΙΝΕΜΑ: O Γιώργος Σατσίδης Επιλέγει Την Ταινία Της Εβδομάδας: Τελικά αξίζει να δεις το «Batman v Superman»;

Μία είναι η ταινία που παίζει χωρίς αντίπαλο αυτή την εβδομάδα και αναμένεται να σαρώσει στο box office: «Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης».

Batman v Superman (1)
Πολυαναμενόμενη όσο καμία άλλη συναρπάζει τους πιστούς φαν των υπερ ηρώων, πολλοί βέβαια από τους οποίους εκφράστηκαν με αρνητικά σχόλια για την επιλογή του Ben Affleck στο ρόλο του Batman. Και μάλιστα πολύ πριν δουν την ταινία! Όχι οτι είχαν και άδικο. Μαζί με εκείνους και εγώ εξακολουθώ να θεωρώ ακατάλληλο τον -κατα τ' αλλα υπερ ταλαντούχο και βραβευμένο με Όσκαρ- Ben Affleck.
ΣΙΝΕΜΑ: O Γιώργος Σατσίδης Επιλέγει Την Ταινία Της Εβδομάδας
Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοήσετε την ταινία, κάθως πρόκειται για μια μοναδική υπερπαραγωγή με θεαματική σκηνοθεσία, απίθανη ερμηνεία από τον Jesse Eisenberg, υπέροχη αισθητική.
ΣΙΝΕΜΑ: O Γιώργος Σατσίδης Επιλέγει Την Ταινία Της Εβδομάδας - εικόνα 2

Τι συμβαίνει λοιπόν όταν οι δυο δημοφιλέστεροι σούπερ ήρωες παγκοσμίως συναντιούνται για πρώτη φορά;
Ο Zac Snyder, σκηνοθέτης των «300» και του «Ανθρώπου από Ατσάλι», ανέλαβε το πιο φιλόδοξο μέχρι σήμερα project στην ιστορία των υπερηρώων της DC Comics, την κινηματογραφική συνάντηση των Batman και Superman, των πιο γνωστών και πιο αγαπημένων σούπερ ηρώων στην ιστορία των κόμικς.
Ο Henry Cavill φόρεσε για δεύτερη φορά τη στολή του Superman (Clark Kent), ενώ ο Ben Affleck, βραβευμένος όπως είπαμε και παραπάνω με Όσκαρ για το «Επιχείρηση: Argo», ανέλαβε τον πιο απαιτητικό ρόλο της καριέρας του, αυτόν του Bruce Wayne/ Batman.
ΣΙΝΕΜΑ: O Γιώργος Σατσίδης Επιλέγει Την Ταινία Της Εβδομάδας - εικόνα 3
Φοβούμενος ότι αν αφήσει ανεξέλεγκτο τον υπερήρωα με τις θεϊκές δυνάμεις, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές, ο πανίσχυρος τιμωρός του Gotham City αποφασίσει να αντιμετωπίσει τον δημοφιλή, σύγχρονο σωτήρα της Μετρόπολις, τη στιγμή που ο κόσμος αναρωτιέται τι είδους ήρωα έχει πραγματικά ανάγκη. Με τον Batman και τον Superman σε πόλεμο μεταξύ τους, μια νέα απειλή κάνει την εμφάνισή της.
ΣΙΝΕΜΑ: O Γιώργος Σατσίδης Επιλέγει Την Ταινία Της Εβδομάδας - εικόνα 4

Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης η Ισραηλινή κούκλα Gal Gadot, στο ρόλο της Πριγκίπισσας Νταϊάνα/ Wonder Woman και ο Jesse Eisenberg που υποδύεται έξοχα τον Lex Luthor. Οι Amy Adams, Lorens Fishburn και Diane Lane επιστρέφουν για δεύτερη φορά στο κινηματογραφικό σύμπαν της DC μετά τον «Άνθρωπο από Ατσάλι».

Δίπλα τους ο Jeremy Irons, ως Άλφρεντ, ο Jason Momoa, στο ρόλο του Άρθουρ Κέρι/Άκουαμαν και η βραβευμένη με Όσκαρ, Holly Hunter («The Piano»).

Ο περίφημος Zac Snyder (σκηνοθέτης των «300» και του «Ανθρώπου από Ατσάλι») που παρά τα όσα έχει επιτύχει ως τώρα, στην ταινία αυτή να βρήκε το πιο φιλόδοξο project του ως σήμερα, και είναι ξεκάθαρο ότι έδωσε τον καλύτερο εαυτό του. Η αλήθεια είναι όμως οτι ερμηνείες των δύο υπερηρώων, Superman και Batman είναι καλές αλλά δεν πιάνουν τίποτα μπροστά στην απίθανη ερμηνεία του Eisenberg ως Lex Luthor. Πραγματικά ο νεαρός ηθοποιός κλέβει την παράσταση και πείθει απόλυτα για το πόσο σατανικός μπορεί να γίνει.

Άποψή μου είναι ότι πρέπει να το δειτε για να έχετε άποψη!

Τελικά θα το δεις;


***Τρέχοντας

**Ευχάριστα. Ποπ κορν απαραίτητο.
*Ούτε καν!

Stay tuned @ yupiii.gr!

ΣΙΝΕΜΑ: O Γιώργος Σατσίδης Επιλέγει Την Ταινία Της Εβδομάδας - εικόνα 5

twitter: georgesatsidis
instagram: georgesatsidis
facebook: george satsidis fan page

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα