Follow us

ΣΙΝΕΜΑ: Οι Καλύτερες Ταινίες Της Εβδομάδας: Με την υπογραφή του Γιώργου Σατσίδη

Hi movie fans!

ΣΙΝΕΜΑ: Οι Καλύτερες Ταινίες Της Εβδομάδας

Αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα τα έχει όλα: θρίλερ, κωμωδία, δράμα και επική περιπέτεια! Από το πολυβραβευμένο Spotlight, μέχρι το Grimsby του Σασα Μπαρόν Κοέν και το Δάσος αλλά και το Οι Θεοί της Αιγύπτου με τον Τζέραλντ Μπάτλερ, οι ταινίες καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις.

ΣΙΝΕΜΑ: Οι Καλύτερες Ταινίες Της Εβδομάδας

H πολυσυζητημένη εμφάνιση του Sacha Baron Cohen στην πρεμιέρα του "Grimsby"

Καθώς είναι σαββατοκύριακο των Όσκαρ, θεωρώ ότι πρέπει να δείτε οπωσδήποτε το Spotlight που έχει έξι οσκαρικές υποψηφιότητες (ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, μοντάζ, β΄ αντρικού και β΄ γυναικείου ρόλου ).

ΣΙΝΕΜΑ: Οι Καλύτερες Ταινίες Της Εβδομάδας - εικόνα 2

Να υπενθυμίσω ότι έχει ήδη κερδίσει την κορυφαία διάκριση από μια σειρά πρωτοκλασάτων ενώσεων κριτικών (Λος Άντζελες, Βοστόνης, Σαν Φρανσίσκο, Τορόντο ), το βραβείο του σωματείου των Αμερικανών σεναριογράφων και εκείνου των ηθοποιών (SAG Award ), το BAFTA σεναρίου και τρεις υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες.

Οσκαρ χωρίς κόκκινο χαλί δεν γίνεται και αυτή την Κυριακή στην εκπομπή μου Buzz στον ΟΤΕ TV φιλοξενώ την κόρη της Τζόαν Ρίβερς, Μελίσσα.

ΣΙΝΕΜΑ: Οι Καλύτερες Ταινίες Της Εβδομάδας - εικόνα 3

Η Μελίσσα Ρίβερς ανέλαβε λίγο καιρό μετά το ξαφνικό θάνατο της μητέρας της, το τιμόνι της δημοφιλής εκπομπής Fashion Police. Στην αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον OTE TV και θα προβληθεί στο Buzz αυτή την Κυριακή (20.30, OTE CINEMA 1HD), η κεντρική παρουσιάστρια και παραγωγός μίλησε για τη θρυλική εκπομπή Fashion Police, για τη μητέρα της - που έγινε διάσημη ως φαρμακόγλωσσα του Χόλυγουντ και έγραψε ιστορία στην αμερικανική τηλεόραση λανσάροντας πρώτη την κάλυψη του κόκκινου χαλιού - αλλά και για την κριτική που δέχτηκε όταν ανέλαβε εκείνη το Fashion Police.

Δεν δίστασε ακόμα να σχολιάσει τους καλοντυμένους και κακοντυμένους του Χόλιγουντ ενώ θυμήθηκε τις πιο μυθικά αστείες ατάκες της ανεπανάληπτης μητέρας της και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Νιώθω ότι το πνεύμα της είναι ακόμα στο στούντιο του Fashion Police κάθε φορά που κάνουμε γύρισμα».

Πάρτε μια γεύση από το τρέιλερ της εκπομπής με εμένα & τη Μελίσσα στα στούντιο του Ε! Entertainment.

Στην Αθήνα τώρα είχαμε την αναπάντεχη επισκεψη του καστ της σειράς φαινόμενο: Walking Dead. Βασισμένη στην πετυχημένη σειρά comics του Robert Kirkman, το "The Walking Dead" είναι η πλέον επιτυχημένη αμερικάνικη δραματική σειρά περιπέτειας σε ένα μετα-αποκαλυπτικό κόσμο που έχει προσβληθεί από ένα θανατηφόρο ιό.

ΣΙΝΕΜΑ: Οι Καλύτερες Ταινίες Της Εβδομάδας - εικόνα 4

Στον 5ο κύκλο είδαμε τους πρωταγωνιστές του TheWalkingDead να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να επιβιώσουν και να αποκτούν δύναμη. Κάποιοι από αυτούς σχεδόν έφτασαν στο στάδιο της παρανομίας, καθώς τα όρια ανάμεσα στο καλό και το κακό γίνονται όλο και πιο δυσδιάκριτα. Στον 6ο κύκλο της σειράς, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, αφού η ομάδα καλείται πλέον να συνειδητοποιήσει ότι έχει πολύ μεγαλύτερη ευθύνη, από την απλή επιβίωση.

Η σειρά φυσικά προβάλλεται στο FOX κάθε Δευτέρα στις 22.45, αμέσως μετά την Αμερική! Στην Αθήνα συνάντησα τους πρωταγωνιστές Josh Mc Dermitt & Ross Marquand και ήταν πραγματικά απολαυστικοί. Ο Ross φημίζεται για τις μιμήσεις του …οπότε μιμήθηκε τη φωνή του Ντόναλντ Τραμπ και του Μάθιου Μακ Κόναχι ενώ ο Josh με το απίστευτο χιούμορ αυτοσαρκαζόταν διαρκώς για την περίφημη -oldfashion- χαίτη του που υιοθέτησε για τις ανάγκες του ρόλου.

ΣΙΝΕΜΑ: Οι Καλύτερες Ταινίες Της Εβδομάδας - εικόνα 5

Με τους Josh Mc Dermitt & Ross Marquand

Στο press event του FOX είχαμε και ένα δώρο-έκπληξη που όσο τρομαχτικό και αν φαίνεται ήταν απο γευστική, υψηλής ποιότητας σοκολάτα!

ΣΙΝΕΜΑ: Οι Καλύτερες Ταινίες Της Εβδομάδας - εικόνα 6

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τις ταινίες!

Spotlight

Πρόκειται για ένα φιλμ-υπόδειγμα στο είδος του που συνδυάζει μια σοκαριστική αληθινή ιστορία, πραγματικούς ήρωες και μια συναρπαστική πλοκή. Το «Spotlight» δανείζεται τον τίτλο του από την ειδική ομάδα ελεύθερου ρεπορτάζ της «Boston Globe», η οποία το 2001 αναλαμβάνει να ερευνήσει την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς της τοπικής αρχιεπισκοπής. Αρχίζοντας να ψάχνουν, οι τέσσερις δημοσιογράφοι διαπιστώνουν πως έχουν μπροστά τους ένα τεράστιο, ανεξέλεγκτων συνεπειών σκάνδαλο, το οποίο φτάνει ψηλά στην ιεραρχία της καθολικής εκκλησίας.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ σεναριογράφος του "Ψηλά στον Ουρανό" Τομ Μακάρθι, μας παρουσιάζει πως η ερευνητική ομάδα Spotlight της εφημερίδας "Boston Globe" ξεσκέπασε το σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών από ιερείς στη Μασαχουσέτη, μια δημοσιογραφική επιτυχία που της απέφερε το βραβείο Πούλιτζερ.

Το «Spotlight» είχε αποσπάσει τρεις υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες, στις Κατηγορίες: Καλύτερης Δραματικής Ταινίας, Σκηνοθεσίας (Τομ ΜακΚάρθι) και Καλύτερου Σεναρίου (Τομ ΜακΚάρθι και Τζος Σίνγκερ), ενώ το φιλμ αναμένεται να μας απασχολήσει και στα επερχόμενα Όσκαρ, καθώς είναι υποψήφιο σε έξι κατηγορίες: Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Β’ Ανδρικού Ρόλου (Mark Ruffalo), Β’ Γυναικείου Ρόλου (Rachel McAdams), Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου και Καλύτερου Μοντάζ.

Δεν σας λέω τίποτα άλλο παρά μόνο ότι πρέπει να το δείτε τρέχοντας!

Τελικά θα το δεις;

***Τρέχοντας

**Ευχάριστα. Ποπ κορν απαραίτητο.
*Ούτε καν!


Οι Θεοί της Αιγύπτου


Στην επική, περιπέτεια δράσης, εμπνευσμένη από την κλασική μυθολογία της Αιγύπτου, η επιβίωση της ανθρωπότητας απειλείται όταν ο Μπεκ (Μπρέντον Θουέιτς) ζητά από τον θεό του ήλιου Ώρο (Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου από το Game of Thrones) να συμμαχήσει με τον Σετ (Τζέραρντ Μπάτλερ), τον ανελέητο θεό του σκότους, ο οποίος στοχεύει στον θρόνο της Αιγύπτου, προκαλώντας στην αυτοκρατορία Αιγύπτου μυθικές μάχες.

Με τον Τζέραρντ Μπάτλερ να επιστρέφει στα π.Χ. χρόνια και τον Νικολάι Κόστερ-Βάλνταου να εξαργυρώνει ουσιαστικά την παγκόσμια απήχηση του «Game of Thrones», οι «Θεοί της Αιγύπτου» στο εντυπωσιακό τρέιλερ, αποτελούν τα τέλεια δολώματα προκειμένου να δει κανεις την ταινία. Το θέμα είναι θα τη δει κανείς;

Τελικά θα το δεις;

***Τρέχοντας

**Ευχάριστα. Ποπ κορν απαραίτητο.
*Ούτε καν!


Δάσος


H τρομακτική fiction ιστορία βασίζεται κάτα κάποιο τρόπο σε μια πραγματικότητα. .Η βλάστηση είναι τόσο πυκνή στο δάσος αυτό που είναι πολύ εύκολο να χαθεί κάποιος μέσα στη φύση που οργιάζει- και να μην τον ξαναδεί ζωντανό κανείς ποτέ.Κάθε χρόνο οι ιαπωνικές αρχές απομακρύνουν δεκάδες πτώματα που κρέμονται από τα δέντρα στο δάσος Aokigahara, στους πρόποδες του βουνού Φίτζι. Άλλες σοροί παραμένουν εκεί για χρόνια και ανακαλύπτονται πολύ αργότερα.

Για ποιο λόγο τόσοι άνθρωποι επιλέγουν να τερματίσουν τη ζωή τους στο δάσος αυτό; Tώρα η ιστορία παίρνει σάρκα και οστά στη χολιγουντιανή ταινία τρόμου με τίτλο «The Forest» και πρωταγωνίστρια τη γνωστή από το Game Of Thrones, Natalie Dormer.

Η 34χρονη ηθοποιός υποδύεται τη Σάρα, μια νεαρή Αμερικανίδα που ταξιδεύει μέχρι την Ιαπωνία και το δάσος Aokigahara αναζητώντας τη χαμένη δίδυμη αδελφή της. Παρά τις προειδοποιήσεις να μην απομακρυνθεί από το μονοπάτι, η Σάρα τολμά να μπει στο δάσος προσπαθώντας να μάθει τι απέγινε η αδελφή της, αλλά έρχεται αντιμέτωπη με την οργή και τις βασανισμένες ψυχές των νεκρών.

Τελικά θα το δεις;

***Τρέχοντας

**Ευχάριστα. Ποπ κορν απαραίτητο.
*Ούτε καν!


Πρακτοράτζα

Ο -δεν έχω ιερό και όσιο- και υποψήφιος για Όσκαρ Sacha Baron Cohen (Borat, Bruno) χτυπά ξανά και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει μέχρι που θα φτάσει ο αθεόφοβος Βρετανός κωμικός. Αυτή τη φορά τα σπάει στην κυριολεξία, αφού παριστάνει τον Nobby Butcher, έναν σκληροπυρηνικό Άγγλο χούλιγκαν. Τη σκηνοιθεσία της ταινίας έχει αναλάβει ο Louis Leterrier (Now You See Me, The Incredible Hulk, The Transporter), ενώ το τρελό σενάριο έχει επιμεληθεί ο ίδιος ο Cohen. Συμπρωταγωνιστές του είναι ο Μark Strong (Sherlock Holmes), οι γοητευτικές Annabelle Wallis (X-Men: First Class), Isla Fisher (Now You See Me) και η ακαταμάχητη Penélope Cruz!

Ένας Βρετανός μυστικός πράκτορας (Mark Strong) ετοιμάζεται για την επόμενη αποστολή που του έχουν αναθέσει. Για κακή του τύχη, όμως, τα σχέδιά του θα χαλάσει ο -εδώ και 28 χρόνια- χαμένος αδερφός του Nobby (Sacha Baron Cohen), ο οποίος είναι φανατικός χούλιγκαν και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία εντός και εκτός των βρετανικών γηπέδων. Θα φέρει τελικά εις πέρας την αποστολή του, η οποία πλέον συνίσταται στη σωτηρία του κόσμου, ή το παρασιτικό και παραβατικό, εξ’ αίματος στοιχείο που τον συνοδεύει θα τα κάνει όλα μαντάρα; Θεωρήθηκε υποδέεστερο από τις προηγούμενες σπαρταριστές κωμωδίες του Κοέν, εγώ ωστόσο γέλασα σε αρκετά σημεία και πέρασα καλά. Γελάω ότι και αν κάνει ο τύπος, ακόμα και με ομολουγουμένως κρύα αστεία!

Τελικά θα το δεις;

***Τρέχοντας

**Ευχάριστα. Ποπ κορν απαραίτητο.
*Ούτε καν!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα