Follow us

Αθηναΐς Νέγκα: The Blog: Blog post #6: (Σέξι) ήρωας για σένα

Ο ψηλός, δασύτριχος, αρρωστιάρης μπήκε μπαμπουλωμένος στο γραφείο. 

Αθηναΐς  Νέγκα_
ΓΡΑΦΕΙ: ΑΘΗΝΑιΣ ΝΕΓΚΑ_
Αθηναΐς Νέγκα: The Blog

Είναι γύρω στα πενήντα –έχει παιδιά, σύζυγο και μια ηλίθια ιστορία από την δική του περίεργη οπτική για κάθε θέμα ή κάποιον κολλητό που έχει περάσει τα ίδια.

«Φτηνά τη γλίτωσα ..»,είπε χωρίς κανείς να του πει καλημέρα ή να τον ρωτήσει αν την γλίτωσε .

Από ευγένεια και λύπηση για να μην πέσει η δήλωση του στο κενό, ένας συνάδελφος έκανε ερώτηση σωτηρίας .

-Τι έπαθες Θανάση ;

-Πέρασα τον H1N1 φίλε! Τρεις βδομάδες στο κρεβάτι .Πήρα και tamiflu –γιατί από τέτοια γρίπη πεθαίνεις .Ο άλλος.. δεν πήρε μια φορά το φάρμακο γιατί ξεχάστηκε και τώρα είναι στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και μπορεί να μην την βγάλει !

Η διήγηση, διανθίστηκε από πολλές λεπτομέρειες για τις παρενέργειες των φαρμάκων και την εξάπλωση του υιού, υπήρχαν και δραματικές σκηνές, όπως η πρώτη φορά που ήξερε πως νίκησε την αρρώστια και μπόρεσε επιτέλους να φιλήσει το παιδί του...

Πώς να μην συγκινηθείς από κάτι τέτοιο –ας ήταν ο Θανάσης πρωταγωνιστής ;

Είχα την αφέλεια να ρωτήσω, όχι γιατί ήθελα να τον φέρω σε δύσκολη θέση αλλά από περιέργεια για λεπτομέρειες που ίσως να μην έχουν σημασία μπροστά στο δράμα : «Πως κατάλαβες πως είχες H1N1;».

«Ο ξάδερφος !», μου απάντησε ..

«Γιατρός;» τόλμησα πάλι να ρωτήσω

«Καλύτερος από γιατρό –γιατί κι οι γιατροί μη νομίζεις πως ξέρουν ! Και εκείνοι πάνε στα «ψαχτά» διότι τους αφήνουν χωρίς ενημέρωση για να μην τρομάξει ο κόσμος- καταλάβες ; Ούτε εξετάσεις έκανα ούτε τίποτα .Με είδε που είχα πυρετό ο ξάδερφος και κατάλαβε αμέσως πως ήταν ο Η1Ν1 ..», επέμεινε κλείνοντας τα ματιά του για να δώσει έμφαση στην σιγουριά του: «Ξάδερφος της γυναίκας μου δηλαδή. Μόλις με είδε, μου λέει είσαι για tamiflu και έβγαλε και μου έδωσε ..Είχε τέσσερα κουτιά στο συρτάρι .Ένα για αυτόν , ένα για την γυναίκα του , για το παιδί του και για μένα .Το πήρα και σώθηκα!».

Ακούγοντας και για την δραματική διάσωση του Θανάση, δεν μπορούσα να μην εντυπωσιαστώ από την γενναιότητα και την αφοσίωση ενός ξαδέρφου της συζύγου που κρατάει σωτήρια, φάρμακα στο συρτάρι του, σε περίπτωση παγκόσμιας επιδημίας : για τον ίδιο, την οικογένεια του και τον άντρα της ξαδέρφης του (ούτε για την ίδια την ξαδέρφη ,ούτε για άλλους οικείους ) δεν μίλησα όμως γιατί δεν μπορείς να συνεχίσεις τέτοια συζήτηση .

Η τελευταία πινελιά της διήγησης που μας ταλαιπώρησε ψυχολογικά, απέδειξε πως τύποι σαν τον Θανάση –που δεν είναι λίγοι –ζουν οποιαδήποτε φαντασίωση αποφασίσουν πως γουστάρουν, μπορούν να είναι και κατά φαντασίαν ασθενείς προκειμένου να γίνουν για λίγο -έστω- παθητικοί ήρωες...

Ο παθητικός ήρωας είναι άλλωστε πάλι ήρωας.

Άντρες σαν τον Θανάση μπαμπουλώνονται ,πέφτουν ξεροί και περιμένουν την δευτέρα παρουσία –αν δεν έρθει έχουν σωθεί «από θαύμα» και η διήγηση φαίνεται να τους αρκεί .

Συγγνώμη για την διάκριση, αλλά ενώ βλέπω γυναίκες χαζές, τέτοιο πράγμα, εμείς δεν παθαίνουμε.

Υπάρχει, ομολογώ, μια κατηγορία Ελληνίδων με κατά φαντασίαν ευαισθησία σ' όλα. Είναι γκρινιάρες και θέλουν κάθε ενέργεια να επιστρέφει στον εαυτό τους, την ομορφιά τους και την διαθεσιμότητα τους , όμως για την περίπτωση της κακομαθημένης ενήλικης θα μιλήσουμε σε προσεχές post , συνάδει επίσης με την φύση μας μια κάποια ευαισθησία ,στους άντρες το κακό έχει παραγίνει.

Ο σύγχρονος Έλληνας άντρας, απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και προγόνων που έφυγαν για να πάνε στον πόλεμο με ένα δόρυ και 2 σανδάλια , εγγονός προπρο- παππούδων που πολέμησαν υπέρ βωμών και εστιών , κλείνει το παράθυρο του αυτοκίνητου μέσα στην καλοκαιρία για να μην τον βαρέσει το ψυχρό αεράκι και πεθάνει από πόνο
«στα λαιμά» .

Πως καταλήξαμε να ζούμε δίπλα σε όλους αυτούς τους υπερευαίσθητους;

Γιατί δεν τους βοηθάμε, να γίνουν πάλι κανονικοί, σέξι ήρωες για εμάς που τους ερωτευτήκαμε ;

Αν δεν σας αρέσουν, μην δίνεται σημασία στις δικές μου ιδεοληψίες, ενδεχομένως να με διαβάζετε από το Νευροκόπι όπου άντρες και γυναίκες ζουν στο κρύο , εργάζονται σκληρά και είναι ψυχολογικά υγιέστεροι .Δεν έχω εξάλλου δημογραφικά στοιχεία για τους ισχυρισμούς μου και ίσως έχω έναν προσωπικό ρατσισμό για τους άνδρες που κρυώνουν στον καύσωνα –θέλω ωστόσο να επιμείνω.

Είναι καιρός να βοηθήσουμε τους άντρες που εμφανώς έχουν χαθεί, να πιστέψουν και πάλι στον ηρωικό τους εαυτό.

Κάπου σίγουρα μέσα και στον δικό σας, κρύβεται ένας αληθινός γενναίος προστάτης –δεν έχει σημασία αν είναι κοντούλης , καχεκτικός , μισή μερίδα, ή όχι και πρώτο μυαλό, παραμένει άδικος ο τρόπος που τους αντιμετωπίζουμε . Ακολουθούμε την εγκληματική ανατροφή της Ελληνίδας μάνας που λες και το κάνει επίτηδες :θάβει όλα τα αντρικά χαρακτηριστικά κάτω από στρώσεις πουλόβερ ,κασκόλ και παίρνει τηλέφωνα να μην πάει ο γιος της φαντάρος στον Έβρο, συγχωρούμε τα ασυγχώρητα και κάνουμε τα στραβά μάτια...

Θα μου πείτε: η θητεία κάνει τον άντρα ;

Είναι κακό να κρυώνει ο άνθρωπος ;

Θα σας απαντήσω πως είναι μεγάλο κρίμα για οποιονδήποτε , να χάνει την πιστή στις ικανότητες του , τις δυνάμεις του και τις αντοχές του –τα πουλόβερ μας εξυπηρετούν ως παρομοίωση και φιοριτούρα –αφήστε τα στην άκρη, το πρόβλημα είναι βαθύτερο.

Πάει ο άλλος και αγοράζει παιδικό αφρόλουτρο για το ευαίσθητο δερματάκι του και εμείς σιγοντάρουμε σαν μάνες βρέφους, στην τρέλα.

Φοβόμαστε να είμαστε σύντροφοι ή σύζυγοι και για σιγουριά γινόμαστε προστάτιδες μην τους δυσκολέψουμε με τις γυναικείες απαιτήσεις μας και τους χάσουμε .

Μεγαλώνουμε αγόρια με την προοπτική πως κάποτε θα γίνουν μεγάλα αγόρια και όχι άντρες γιατί κι αυτά τα φοβόμαστε και θέλουμε προπάντων να μας αγαπούν .

Φταίει το στρες για πολλά προβλήματα –αυτό είναι βέβαιο , η υπόθεση όμως παραμένει , και ίσως είναι πιο χρήσιμη σε περιόδους κρίσης :Μπορείς να επιτρέψεις σε κάποιον να είναι ευαίσθητος αλλά για το καλό του, το καλό της σχεσούλας σας και για να μην πεθάνει ο έρωτας και ο θαυμασμός πρέπει να τον βοηθήσεις να πιστέψει πως είναι και λίγο σούπερμαν.

Είναι τεράστια η δυσκολία των αντρών να προσαρμοστούν σε έναν κόσμο όπου οι οικογένειες και οι γυναίκες τους δεν τους έχουν τόσο ανάγκη –όμως είναι ψέμα :τους έχουμε και τους παραέχουμε...

Δεν αφήνουμε τους άντρες να είναι άντρες –βλ προηγούμενο post ο ευνουχάκος σου –και φτάνουμε στο να τους εμποδίζουμε να είναι ενήλικες και σώφρονες .

Οι παρενέργειες πέφτουν και μας βαράνε στο κεφάλι.

Αν δεν μπορεί να σε φλερτάρει σαν άντρας , σε πρήζει σαν μικρό γκρινιάρικο και ευαίσθητο παιδί, αν πάλι δεν καταφέρει να τον θαυμάζεις σαν ερωτευμένη , περνάει στην μοναξιά του θανάσιμες παγκόσμιες επιδημίες και παίρνει tamiflou για το συνάχι.

Δεν θέλω να είμαι υπερβολική –εσείς, από την περιπέτεια του Θανάση ,τους απογόνους των πολεμιστών και τον άντρα που με τα λαιμά που πονάνε , ξέρετε τι να κρατήσετε .

Καλή άνοιξη! (ναι, από τώρα! )

Α.

Η Αθηναΐς Νέγκα στο twitter: @AthinaisNega

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα