Follow us

ΣΙΝΕΜΑ: Ο Γιώργος Σατσίδης Γράφει Για Τον «Deadpool»: Plus: Όσα πρέπει να ξέρεις για το «Χαίρε Καίσαρ»

Hi guys!

ΣΙΝΕΜΑ
ΣΙΝΕΜΑ: Ο Γιώργος Σατσίδης Γράφει Για Τον «Deadpool»

Η κινηματογραφική εβδομάδα έχει το πολυαναμένο "Deadpool" με τον Ryan Reynolds που έκανε ρεκόρ εισιτηρίων στις ΗΠΑ από το πρώτο κιόλας weekend. Σύμφωνα, με τα πρώτα στοιχεία, η ταινία έβγαλε την περασμένη μόνο Παρασκευή $47,5 εκατομμύρια, μπαίνοντας έτσι στο top10 των ταινιών κόμικ όλων των εποχών. Έχουμε όμως και το "Χαίρε Καίσαρ" των αδερφών Κοέν με τους George Clooney και Channing Tatum και πλήθος αστέρων του Hollywood, αλλά και τις Σουφραζέτες με εξαιρετικές ερμηνείες από τις Meryl Streep και Carey Mulligan.

ΣΙΝΕΜΑ: Ο Γιώργος Σατσίδης Γράφει Για Τον «Deadpool» - εικόνα 2

ΣΙΝΕΜΑ: Ο Γιώργος Σατσίδης Γράφει Για Τον «Deadpool» - εικόνα 3

Για τους φαν της κωμωδίας παίζεται ακόμα ο "Οδηγός για Singles" με την πολύ περιζήτητη Dakota Johnson, αλλά και τη Rebel Wilson η οποία έχει πραγματικά τις πιο ξεκαρδιστικές στιγμές. Μαζί της είχα μια απολαυστική συνέντευξη στο Λονδίνο όπου η Αυστραλέζα κωμικός μου μίλησε χωρίς κανένα πρόβλημα για τα περιττά κιλά της, τις ερωτικές γνωριμίες ονλαιν και το αν θα χρησιμοποιούσε ποτέ το tinder, τις επικίνδυνες σκηνές που βγάζουν γέλιο και κάνει πάντα μόνη της.

ΣΙΝΕΜΑ: Ο Γιώργος Σατσίδης Γράφει Για Τον «Deadpool» - εικόνα 4

Ωστόσο, επειδή η ίδια δεσμεύεται προς το παρόν από τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο να διατηρεί την τροφαντή σιλουέτα της και να μην χάνει γραμμάριο γιατί γυρίζει διαρκώς κωμωδίες, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να συμβεί στο μέλλον και να λανσάρει έναν νέο εαυτό. Όλα αυτά μπορείτε να τα δείτε στην εκπομπή μου Buzz αυτή την Κυριακή στις 20.30 στο κανάλι ΟΤE Cinema 1HD.

ΣΙΝΕΜΑ: Ο Γιώργος Σατσίδης Γράφει Για Τον «Deadpool» - εικόνα 5

Στο στούντιο ηχογραφήσεων του Justin Bieber στο members club Tape στο Λονδίνο
σε prive ξενάγηση με τον Ηλία Χαρισιάδη

Πάμε όμως να δούμε τις ταινίες που βγαίνουν αυτή την εβδομάδα:

Deadpool

Το «Deadpool» αφηγείται την ιστορία του Wade Wilson, ενός πρώην πράκτορα των Ειδικών Δυνάμεων και νυν μισθοφόρου, ο οποίος, μετά από ένα μη-εγκεκριμένο πείραμα που του δίνει την ικανότητα να θεραπεύεται πολύ γρήγορα, υιοθετεί το alter ego, Deadpool. Οπλισμένος με νέες ικανότητες και μία σκοτεινή, διεστραμμένη αίσθηση του χιούμορ, ο Deadpool κυνηγά τον άνδρα που σχεδόν κατέστρεψε τη ζωή του.

Ο Deadpool απ’ ότι φαίνεται ήρθε για να μείνει, καθότι δίνει κάτι που λείπει από τις ταινίες του είδους, όσο καλές και να είναι: την ωμότητα και την ανατρεπτική ατμόσφαιρα. Και πραγματικά δείχνει να μην υπολογίζει τίποτα, έχοντας διάθεση για πολύ χιούμορ υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Χάρη στο εντυπωσιακό ντεμπούτο, το "Deadpool" έχει βγάλει πάνω από $130 εκ. στο διάστημα τεσσάρων ημερών. Το "Deadpool" αναμενόταν να βγάλει περίπου $65 με $70 εκ. κατά το μακρύ, γιορτινό Σαββατοκύριακο στις ΗΠΑ. Βέβαια, τα νούμερα δεν έμειναν εκεί, όπως προαναφέραμε, και σε συνδυασμό με το σχετικά μέτριο budget των $58 εκ. είναι απόλυτα φυσιολογικό το στούντιο να έχει δώσει ήδη το πράσινο φως για το Νο2!

Με τον Ryan Reynolds να τα δίνει κυριολεκτικά όλα, η ταινία ξεκινάει από εκεί που νομίζεις ότι είναι το τέλος της. Από την αρχή ξέρεις τι θα δεις με μια αθυρόστομη αλλά και βίαιη ταινία, η οποία προσφέρει αμέτρητες σκηνές

βίας και δράσης.

Το αποτέλεσμα είναι μία απίστευτα διασκεδαστική ταινία, περνάς πολύ ευχάριστα την ώρα σου αφού σε σύγκριση με άλλες ταινίες του είδους αυτή διαθέτει πολύ περισσότερο χιούμορ και ίσως τον πιο χαρισματικό και συμπαθητικό πρωταγωνιστή σε ρόλο -υπερήρωα!

Τελικά θα το δεις;

***Τρέχοντας

**Ευχάριστα. Ποπ κορν απαραίτητο.
*Ούτε καν!


Χαίρε Καίσαρ


Οι σπουδαίοι Αμερικανοί σκηνοθέτες, παρουσιάζουν μία αξιόλογη κωμική σάτιρα, στηλιτεύοντας παράλληλα τα κακώς κείμενα της Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ. Στο καστ τους συναντάμε ένα εξαιρετικό σύνολο δημοφιλών ηθοποιών, εκ των οποίων ξεχωρίζει δικαίως ο πρωταγωνιστής Τζος Μπρόλιν και ο απολαυστικός Τζορτζ Κλούνεϊ.

Στην ταινία «Χαίρε, Καίσαρ!», παρακολουθούμε τη ζωή και το έργο του Έντι Μάνιξ (Τζος Μπρόλιν). Ενός ιδιαίτερου και περίπλοκου χαρακτήρα, ο οποίος μεσουρανούσε τη δεκαετία του '50 στο Χόλιγουντ. Ο Μάνιξ, εργαζόταν ως «fixer», δηλαδή ως ο άνθρωπος που «καθάριζε» τα σκάνδαλα των σταρς, φροντίζοντας να μένουν τα άπλυτά τους μακριά από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Το σημαντικότερο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει ο ήρωας μας, είναι η μυστηριώδης απαγωγή του διάσημου ηθοποιού, Baird Whitlock (Τζορτζ Κλούνεϊ), από τα γυρίσματά της νέα του ταινίας. Πρόκειται για τον πρωταγωνιστή της ρωμαϊκής περιπέτειας εποχής «Hail, Caesar!». Η ιδιομορφία της όλης κατάστασης, θα αναγκάσει τον Έντι να ζοριστεί για να βρει την άκρη του νήματος της υπόθεσης, την ίδια στιγμή που θα πρέπει να αποφασίσει και για το δικό του επαγγελματικό μέλλον.

Η ταινία, με πρωταγωνιστές τους Τζορτζ Κλούνι, Ρέιφ Φάινς, Τζος Μπρόλιν, Τίλντα Σουίντον, Τσάνινγκ Τάτουμ και Σκάρλετ Γιόχανσον, βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Εντι Μάνιξ, αντιπροέδρου της MGM που μεσουράνησε τη δεκαετία του '50, ως δεξί χέρι του Λούις Μέγιερ.Η ταινία με το εντυπωσιακό καστ των μοναδικών Τζόελ και ο Ίθαν Κοέν άνοιξε με τιμές και δόξες την Μπερλινάλε φέτος στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Βερολίνου. Το βέβαιο είναι ότι το χιούμορ τους, οι μοναδικοί τους χαρακτήρες και η φανταστική ικανότητα αφήγησης θα ενθουσιάσουν σίγουρα το κοινό. Να την δείτε λοιπόν!

Τελικά θα το δεις;

***Τρέχοντας

**Ευχάριστα. Ποπ κορν απαραίτητο.
*Ούτε καν!


Σουφραζέτες

Μάχη δίχως σταματημό, αγώνας με κάθε τίμημα, δίψα για μεταρρύθμιση, είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη δράση της ακτιβίστριας Έμελιν Πάνκχερστ η οποία ηγήθηκε του κινήματος των Σουφραζετών στη Βρετανία. «Εάν η Πάνκχερστ ήταν ζωντανή σήμερα, το μήνυμά της προς τις γυναίκες θα ήταν το εξής: ''Μην τα παρατάτε, συνεχίστε να μάχεστε''», είχε δηλώσει η Μέριλ Στριπ που ενσαρκώνει το χαρακτήρα στις Σουφραζέτες. Στη ζωή της Πάνκχερστ πολλές στιγμές θυμίζουν την αρχή μιας νέας εποχής, και δεν ξεθωριάζουν από το χρόνο.

Το «Suffragette» σε σκηνοθεσία Σάρα Γκάβρον είναι η πρώτη ταινία που αφηγείται την ιστορία του κινήματος των σουφραζετών στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα. Πρόκειται για την ιστορία του κινήματος υπέρ του δικαιώματος ψήφου στις γυναίκες. Οι Σουφραζέτες δεν προέρχονταν από αριστοκρατικές τάξεις, ήταν εργαζόμενες γυναίκες που συνειδητοποίησαν ότι η ειρηνική διαμαρτυρία δεν έφερνε αποτελέσματα. Στραμμένες στη βία ως τη μόνη διέξοδο, ήταν έτοιμες να χάσουν τα πάντα στον αγώνα τους για ισότητα, τις δουλειές τους, τα σπίτια τους, τα παιδιά τους, τις ζωές τους. Η Μοντ είναι μία από αυτές. Ο αγώνας της για αξιοπρέπεια μοιάζει με θρίλερ, αλλά θα εμπνεύσει αμέτρητες γενιές γυναικών παγκοσμίως. Eξαιρετικές στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Κάρει Μάλινγκαν και Μέριλ Στριπ. Η ιστορία αληθινή θα μπορούσε να φτάσει ακόμα υψηλότερα σε ότι αφορά το σενάριο και στη σκηνοθεσία. Το φιλμ δεν απογειώθηκε αλλά είναι πολύ καλό εξαιτίας των δυνατών ερμηνειών.

Τελικά θα το δεις;

***Τρέχοντας

**Ευχάριστα. Ποπ κορν απαραίτητο.
*Ούτε καν!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα