Follow us

Barabicu: Εδώ Tο Kρέας Eίναι Σοβαρή Υπόθεση: Η Μάρω Παρασκευούδη τρώει σε ένα αυθεντικό grill house

Όταν η γνώση, η εμπειρία και η αγάπη για το καλό ποιοτικό φαγητό μεταφέρονται ως βασικές αξίες στη νεότερη γενιά, τότε αυτή με τη σειρά της "κάνει θαύματα". 

Barabicu

Το Barabicu, λοιπόν, είναι μία από αυτές της περιπτώσεις. Οι κόρες της Ρένας Τόγια ευρέως γνωστή και αγαπημένη ως "Ρένα της Φτελιάς" έστησαν ένα αυθεντικό grill house που απευθύνεται σε όσους αγαπούν το καλό κρέας.

Barabicu σημαίνει μπάρμπεκιου, και σε μία εποχή που φερόμενα grill house ξεπετάγονται από δω κι από εκεί, το εν λόγω μαγαζί δείχνει να έχει δεσμευτεί με την ποιότητα και τη συνεχή εξέλιξη. Μετά από μία πορεία δύο χρόνων, το Barabicu μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει αναπτύξει μία σχέση εμπιστοσύνης με τους θαμώνες του αλλά και ότι μπορεί να σε κερδίσει με την πρώτη επίσκεψη.

Barabicu: Εδώ Tο Kρέας Eίναι Σοβαρή Υπόθεση

Ο χώρος είναι έτσι δομημένος ώστε να έχεις ιδιωτικότητα, ακόμα κι αν επιλέξεις το αίθριο. Οι καναπέδες σε βοηθούν να χαλαρώσεις, σε συνδυασμό με τη μουσική που είναι όσο διακριτική χρειάζεται, ενώ η διακόσμηση και τα χρώματα συμβάλλουν ώστε να νιώσεις οικεία. Μόλις ανοίξει ο καιρός, το Barabicu υπόσχεται να ανοίξει τις τζαμαρίες του και να μεταμορφωθεί σε μία υπέροχη, μοντέρνα αυλή.

Barabicu: Εδώ Tο Kρέας Eίναι Σοβαρή Υπόθεση - εικόνα 2

Ο κατάλογος σού δίνει ελευθερία χωρίς όμως να σε κουράζει με πολλές – περιττές συνήθως – επιλογές, έχοντας ιδιαίτερες και δυνατές προτάσεις με βάση το κρέας. Το μενού είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να επιτρέπει το "sharing" ή στη "μέση", προσφέροντας πρώτον χορταστικές μερίδες και δεύτερον ειδικά σχεδιασμένα πιάτα για δύο ή και τρία άτομα. Έτσι, σου δίνεται η ευκαιρία να απολαύσεις δια του δύο premium και ειδικές κοπές, σε πολύ καλές τιμές, όπως Tomahawk steak γαλλικής κοπής, Chateubriand φιλέτο γάλακτος ή Bistecca.

Barabicu: Εδώ Tο Kρέας Eίναι Σοβαρή Υπόθεση - εικόνα 3

Δεν λείπουν, βέβαια και οι πιο απλές – αλλά εξίσου – νόστιμες προτάσεις, όπως το φανταστικό μαριναρισμένο κεμπάπ κοτόπουλου με σως μουστάρδας και γλυκό τσίλι που σερβίρεται με πατάτες κυδωνάτες του ονείρου ή η ζουμερή μοσχαρίσια πικάνια που έρχεται με σως τσιμιτσούρι και αρωματικό ταμπουλέ. Τα κρέατα στο Barabicu είναι "απογυμνωμένα" από κάθε είδους περιττή σάλτσα και μαρινάδα (εκτός από τις περιπτώσεις που το απαιτεί η συνταγή), αφήνοντας έτσι την ποιότητα και το σωστό ψήσιμο να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Barabicu: Εδώ Tο Kρέας Eίναι Σοβαρή Υπόθεση - εικόνα 4

Με τόσο "δυνατά" πιάτα, τα ορεκτικά και οι σαλάτες είναι εύκολο να παραμείνουν σε δεύτερο ρόλο, όμως κι εδώ οι επιλογές διεκδικούν επάξια μία θέση στο τραπέζι σου. Τα ρολάκια καρπάτσιο από μοσχάρι φιλέτο με φινόκιο και πέστο ημίλιαστης ντομάτας είναι ένα πιάτο που κερδίζει ακόμα και όσους δεν δηλώνουν fan των ωμών, ενώ το λεπτό ζυμάρι, που έχει ψηθεί σε πλατό, με πικάντικο 100% μοσχαρίσιο κιμά και τριμμένη φέτα είναι απλά πεντανόστιμο. Τέλος, οι σαλάτες ξεχωρίζουν μία προς μία, όχι μόνο χάρη των φρέσκων υλικών, αλλά και των δημιουργικών συνδυασμών.

Barabicu: Εδώ Tο Kρέας Eίναι Σοβαρή Υπόθεση - εικόνα 5

Με μια πρώτη ανάγνωση του καταλόγου, θα έλεγε κανείς ότι τα cocktail δεν έχουν χώρο σε ένα grill house. Η αλήθεια είναι όμως ότι οι προτάσεις του εξειδικευμένου bartender δένουν αρμονικά με τα πιάτα και σε κάποιες περιπτώσεις δροσίζουν και αναδεικνύουν το φαγητό, χωρίς να σε "βαρύνουν". Με μία ματιά στην κάρτα των cocktail βλέπεις ομοιότητες σε υλικά, όπως το ginger, το λάιμ και το τσίλι, όπως ξαναβρίσκεις επίσης και τη λογική του "sharing" με το Tea for two, έναν υπέροχο συνδυασμό βότκας, τσάι λεμόνι, χυμό μήλου, λάιμ, ginger και δυόσμου. Παρόλα αυτά, θα σου πρότεινα να κάνεις την αρχή με το highlight που δεν είναι άλλο από το BabaBicu, το οποίο ετοιμάζεται από ρούμι που φτιάχνεται στο μαγαζί, passion fruit και μαρμελάδα σύκο από τη "Ρένα της Φτελιάς".

Bonus Tip: To Barabicu αποτελεί επίσης την ιδανική επιλογή για business γεύματα και events, δίνοντας την επιλογή τριών διαφορετικών μενού ανάλογα με την περίσταση: joyous, delicious, gracious, ή την επιλογή να φτιάξεις το δικό σου μενού.

Info

Barabicu, 25ης Μαρτίου 28, Νέο Ψυχικό
τηλ. 2106743874, 2106748718
www.barabicu.gr, facebook.com/barabicu.gr, instagram.com/barabicu_athens/

Για περισσοτερες προτασεις απο τη Μαρω Παρασκευουδη, κανε κλικ εδω.

Contact: paraskevoudi@atticamedia.gr

Instagram: @mybluesuedeshoes

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα