Follow us

Ημέρα της Γυναίκας @ ταSOS της εβδομάδας: My fav Women Talk @ MadameFigaro

Με αφορμή τη σημερινή Ημέρα της Γυναίκας θυμάμαι (επιλεκτικά) πρόσωπα που είχαν φιλοξενηθεί στο Women Talk του MadameFigaro.gr και παρουσιάζω αυτούσια τα κείμενα που τα συνόδευαν τότε. Enjoy!

Κατρίνα Τσάνταλη Πόπη Τσαπανίδου Έλενα Σύρακα

Κατρίνα Τσάνταλη

Ημέρα της Γυναίκας @ ταSOS της εβδομάδας

Όμορφη, έξυπνη και επιτυχημένη. Ο λόγος για την Κατρίνα Τσάνταλη, τη νεαρή επιχειρηματία που συνεχίζει το έργο της οικογένείας της εξελίσσοντας το επιτυχημένο brand οινοποιίας που ξεκίνησε το 1890. H αρχή έγινε στο Λονδίνο, όπου βρέθηκε για να σπουδάσει business management & marketing. Πλέον με βάση την Αθήνα συνεχίζει στο δυναμικό της οινοποιίας και ξεκινάει μια καινούρια σειρά κρασιών με την υπογραφή της.
Ποιό είναι το μυστικό της επιτυχίας της; Ποιες οι μεγάλες απολαύσεις της και ποιες οι στιγμές που καθόρισαν τη ζωή και την καριέρα της; Τα αποκαλύπτει, μαζί με πολλά ακόμη, απαντώντας στο ερωτηματολόγιο του MadameFigaro.gr.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σου;
Ο ξεκάθαρος στόχος. Μόνο όταν ξέρεις τι θέλεις να πετύχεις, ο τρόπος είναι σίγουρα πιο φανερός και η επιτυχία πιο κοντά.

Γιατί επέλεξες αυτό το επάγγελμα;
Γεννήθηκα μέσα στην οινοποιία, νιώθω πολύ τυχερή γι' αυτό χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι επαναπαύομαι. Το αγαπώ, θέλω να δίνω όλο και περισσότερα σε αυτό αλλά ίσως στο μέλλον- γιατί όχι- να κάνω και τελείως διαφορετικά πράγματα. Πάντα παράλληλα.

Πώς ξυπνάς το πρωί;
Με διπλό εσπρέσο, σκέτο.

Το mantra σου για να αντιμετωπίσεις μια δύσκολη μέρα;
Ένα και δύο πηδάω τα κύματα (τραγουδιστά μόνο).

Μια στιγμή της ζωής σου (θετική ή αρνητική) που σε καθόρισε;
Όταν έφυγα από το σπίτι μου για σπουδές στα 18 και ξεκίνησα να ζω μόνη μου.

Τι σε εμπνέει στη ζωή και στη δουλειά;

Έμπνευση είναι όλα όσα με γεμίζουν στην καθημερινότητά μου. Επιμένω να ξεχωρίζω τη ζωή από τη δουλειά. Η δουλειά μας δεν είναι η ζωή μας. Είναι απλά το μέσο για να την κάνουμε καλύτερη και να είμαστε δημιουργικοί.

Ποιο είναι το κίνητρό σου για να δημιουργείς;
Η ανάγκη μου να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα.

Μια κομβική στιγμή στην καριέρα και στη ζωή σου;
Όταν ανέλαβα να χτίσω το brand KANENAS και τώρα που ετοιμάζω ένα καινούριο κρασί .. Πολύ δικό μου . Ένα κρασί για να μην έχω ενοχές τώρα που καλοκαίριασε.. Το λέω Pupulo, και φαντάζεστε γιατί...! (Το PUPULO βρίσκεται ήδη στην αγορά).


Τι σου έμαθε η οικονομική κρίση;
Τη σημασία του μέτρου και το γεγονός ότι τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή δεν είναι πράγματα. Ευτυχώς έτσι μεγάλωσα, επομένως δεν περίμενα καμία κρίση για να τα μάθω. Ελπίζω ακόμα για κάποιους άλλους...

Οικογένεια και καριέρα μπορούν να ισορροπήσουν;
Αν ασχολείσαι με αυτό που αγαπάς και με έναν πολύ σωστό προγραμματισμό, ναι. Τουλάχιστον αυτό βλέπω και από φίλες που έχουν παιδιά και καριέρα.

Τι είναι για εσένα ευτυχία;
Ευτυχία είναι να νιώθεις την αγάπη από τους ανθρώπους που έχεις επιλέξει να αγαπάς.

Η συνέχεια εδώ.

Πόπη Τσαπανίδου

Ημέρα της Γυναίκας @ ταSOS της εβδομάδας - εικόνα 2

Την έχουμε συνδέσει με τις πρωινές, ενημερωτικές εκπομπές και, συγκεκριμένα, από τον Σεπτέμβριο του 2013, με το «Live U», από την συχνότητα του Star, αλλά η αλήθεια είναι ότι η εν λόγω κυρία έχει διανύσει, από τα 16 της χρόνια, μία μακρά πορεία στον κόσμο της δημοσιογραφίας. Η πορεία συνεχίζεται, τα τελευταία χρόνια, και μέσα από το δικό της, διαδικτυακό «σπίτι», το iPop.gr, από το οποίο ενημερωνόμαστε καθημερινά για όλα όσα μπορεί να μας απασχολούν και να ομορφαίνουν την ζωή μας. Ένα πολύ οικείο, αγαπημένο του κοινού πρόσωπο, η Πόπη Τσαπανίδου, αποκαλύπτει στο MadameFigaro.gr, τα μυστικά της επιτυχίας της.

Ποιο είναι το μυστικό/συνταγή της επιτυχίας σου;
Το πάθος. Η απόλυτη κινητήριος δύναμη.

Γιατί επέλεξες αυτό το επάγγελμα;
Γιατί είναι χωρίς όρια. Δεν έχει τέλος. Δεν έχει ρουτίνα. Είσαι εκεί που γράφεται ιστορία, γνωρίζεις τους πρωταγωνιστές της. Έρχεσαι κοντά σε προσωπικότητες θαυμαστές και μαθαίνεις να ξεχωρίζεις τους τενεκέδες από την πλατίνα.

Πώς ξυπνάς το πρωί;
Κάποιες φορές με δυσκολία και κάποιες άλλες με όρεξη, να ξεκινήσω άλλη μια μέρα της ζωής μου. Πάντα όμως με ξυπνητήρι -στο ένατο snooze- και αφού έχει ξυπνήσει ο από πάνω, οι από δίπλα και η κυρία με την γάτα στο απέναντι διώροφο.

Το mantra σου για να αντιμετωπίσεις μια δύσκολη μέρα;
“Αυτό που με δυσκολεύει τώρα, θα έχει την ίδια σημασία σε πέντε χρόνια από σήμερα;”.

Μια στιγμή της ζωής σου (θετική ή αρνητική) που σε καθόρισε;

Η στιγμή που αποφάσισα να μην φοβάμαι αλλά να αγαπάω το άγνωστο του αύριο.

Τι σε εμπνέει στη ζωή και στη δουλειά;

Τα πάντα. Ότι βλέπουν τα μάτια μου. Αν είναι το μπλε της θάλασσας, το μπορντό του κρασιού και το ουράνιο τόξο μιας αγαπημένης αγκαλιάς, τότε ακόμα καλύτερα!

Ποιο είναι το κίνητρό σου για να δημιουργείς;
Μια εσωτερική ανάγκη να εξελίσσομαι ακολουθώντας την εποχή, σε συνδυασμό με την τάση μου να… βαριέμαι εύκολα και να αναζητώ καινούριες καταστάσεις.

Μια κομβική στιγμή στην καριέρα και στη ζωή σου;
Η δημιουργία του ipop.gr. Το αποτύπωμά μου στο διαδίκτυο. Το webTV μας. Τα πρώτα μας βήματα και ακόμα περισσότερο η προοπτική τους.

Τι σου έμαθε η οικονομική κρίση;
Πως όλα είναι μια απόφαση. Και το να σταθείς στα πόδια σου ή να καταρρεύσεις; Προσωπική επιλογή.

Οικογένεια και καριέρα μπορούν να ισορροπήσουν;
Αν επιζητάς την τέλεια ισορροπία… δύσκολο. Κάτι αφήνεις πάντα σε δεύτερη μοίρα. Μπορείς να τα καταφέρεις, αλλά με απίστευτη δουλειά και με πληγές.

Τι είναι για εσένα ευτυχία;
Να αναπνέουν οι άνθρωποι που αγαπάω. Να τους βλέπω να γελούν. Να κάνω όνειρα.

Ποιες είναι οι 3 τοπ απολαύσεις σου;
Να φοράω τα αθλητικά μου και να τρέχω στην Πάρνηθα ή στην παραλία της Νέας Μάκρης μέχρι τον Μαραθώνα. Να χουχουλιάζω στο σπίτι Κυριακή πρωί με κουβέντα, γέλια, σπιτικές μαρμελάδες, ψωμάκια ζεστά και αναμμένο τζάκι. Να βλέπω τη στεριά να απομακρύνεται πάνω στο πλοίο με ρότα για τα νησιά του Αιγαίου.

Η συνέχεια εδώ.

Έλενα Σύρακα

Ημέρα της Γυναίκας @ ταSOS της εβδομάδας - εικόνα 3

Μαθήτρια ακόμα του Λυκείου δημιουργούσε η ίδια τα κοσμήματα της, ανάλογα με τα ρούχα που θα φορούσε το βράδυ -συνήθως σκουλαρίκια από συνθετικό πηλό και κρύσταλλα Swarovski. Η πορεία ήταν αναπόφευκτη: σπούδασε Fashion & Jewelry Design στην Αθήνα, αλλά και στην περιβόητη σχολή Esmod στο Παρίσι. Αστείρευτη πηγή έμπνευσης αποτελεί για εκείνη η αρχαιοελληνική τέχνη, πολύτιμος συνομιλητής και σύμβουλος είναι πάντοτε ο σύζυγός της Χρύσανθος Πανάς, ενώ ο νεότερος θαυμαστής της δουλειάς της είναι -όπως λέει με συγκίνηση- ο γιος της Κωνσταντίνος.
Ανομολόγητο όνειρό; «Να μπορούσα να βρεθώ στα εργαστήρια των μεγάλων γαλλικών οίκων κοσμημάτων και να ήμουν μία από τους δημιουργούς τους στα πρώτα τους βήματα, όταν έφτιαχναν αριστουργήματα που έμειναν στην ιστορία».

Γιατί επέλεξες αυτό το επάγγελμα;
Μέσα από το επάγγελμά μου εκφράζομαι και εξωτερικεύω όλη την αγάπη μου για την Τέχνη - κυρίως για την ελληνική Τέχνη.

Τι σε εμπνέει στη ζωή και στη δουλειά;
Οι δύο άντρες της ζωής μου.

Το mantra σου για να αντιμετωπίσεις μια δύσκολη μέρα;
«Άλλη μια δημιουργική ημέρα ξεκινά!!!»
Νιώθω πως είμαστε πολύ τυχεροί όσοι άνθρωποι έχουμε φορτωμένες, γεμάτες μέρες.
Γιατί το πνεύμα δεν κοιμάται, είναι σε εγρήγορση.

Ξυπνάς εύκολα το πρωί;
Από μικρό παιδί. Δεν είμαι του ύπνου, μου αρκούν 6 ώρες.

Σε φοβίζει το πέρασμα του χρόνου;
Με αγχώνει γιατί κυλάει σαν νερό! Αλλά πιστεύω ότι όταν τα έχεις βρεί με τον εαυτό σου, κυλάει ναι μεν γρήγορα, αλλά ωραία.

Τι αγαπάς και τι μισείς στην Αθήνα;
Αγαπώ το φως της, που είναι μοναδικό. Μισώ την άναρχη δόμησή της.

Οι τοπ 3 απολαύσεις σου;
Οι Κυριακές με την οικογένεια και τους φίλους. Οι βόλτες και οι συζητήσεις με τον γιο μου, τον Κωνσταντίνο, και τα ταξίδια με τον άντρα μου!

Οικογένεια και καριέρα μπορούν να ισορροπήσουν;
Σε τεντωμένο σχοινί...

Τι σου έμαθε η οικονομική κρίση;
Δεν μου έμαθε κάτι που δεν γνώριζα πριν. Είμαι άνθρωπος της ισορροπίας και του μέτρου.Δεν με εντυπωσίαζαν ποτέ τα πολλά χρήματα, δεν ξόδευα ποτέ αλόγιστα.Οι επιθυμίες μου δεν έγιναν ποτέ ανάγκες.

Το συμπέρασμά σου για τη σχέση μάνας-κόρης;
Σαν δυο σταγόνες νερό;;;;

Το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι γυναίκες;
Υπεραναλύουν τις καταστάσεις και μιλάνε πολύ.

Η συνέχεια εδώ.

Ο Τάσος Μαστρογιάννης στα social media:

https://twitter.com/tmastrogiannis

https://www.facebook.com/tasosmastrogiannis

http://instagram.com/tmastrogiannis

Περισσότερα κείμενα από τον Τάσο Μαστρογιάννη: http://www.yupiii.gr/author/mastrog/

Και το blog του: «ταSOS της εβδομάδας».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα