Follow us

Σινεμά: Ο Γιώργος Σατσίδης Επιλέγει Τις Καλύτερες Ταινίες: Plus: Το άλμπουμ του ταξιδιού μου στο Hollywood!

Hello από το Hollywood!

 Γιώργος Σατσίδης
Σινεμά: Ο Γιώργος Σατσίδης Επιλέγει Τις Καλύτερες Ταινίες

California dreamin weather @ Sunset Blvd

Εδω και μία εβδομάδα βρίσκομαι στο Λος Άντζελες για να κάνω συνεντεύξεις για την εκπομπή μου Buzz στον ΟΤΕ TV με τους παρουσιαστές του Ε!Entertainment, νέες ταινίες αλλά και να καλύψω τα πάντα γύρω από τις Χρυσές Σφαίρες που έγιναν πρόσφατα. Η εμπειρία είναι συναρπαστική, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που κάνω κάτι τέτοιο.

Σινεμά: Ο Γιώργος Σατσίδης Επιλέγει Τις Καλύτερες Ταινίες - εικόνα 2

Στα studio του E!

Σινεμά: Ο Γιώργος Σατσίδης Επιλέγει Τις Καλύτερες Ταινίες - εικόνα 3

Με τη Nia Vardalos που μου μίλησε για τη νέα της ταινία "My Big Fat Greek Wedding 2"

Στα στούντιο του Ε! είχα τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσω πως γυρίζεται η καυστική εκπομπή μόδας Fashion Police που παρουσιάζει πλέον η κόρη της Τζόαν Ρίβερς, Μελίσσα μαζί με την Τζουλιάνα Ράνσικ, τον στυλίστα Μπραντ Γκορέσκι αλλά και άλλους γκεστ. Το γύρισμα της εκπομπής γίνεται εξαιρετικά νωρίς το πρωί, κάτι που σημαίνει ότι οι hosts βρίσκονται στα στούντιο τουλάχιστον από τις 7 το πρωί. Με έναν καφέ starbucks κρυμμένο πίσω από τον καναπέ η μαγνητοσκόπηση του σόου έχει λάιβ ρυθμό και παρότι η Τζόαν Ρίβερς δεν υπάρχει πια για να χαρίζει δηλητηριώδεις ατάκες στο κοινό, υπάρχει η κόρη της και η παρέα της που κάνουν εξαιρετική δουλειά και πραγματικά η εκπομπή έχει βρει τον ρυθμό της και έχει πολύ, πολύ γέλιο.

Σινεμά: Ο Γιώργος Σατσίδης Επιλέγει Τις Καλύτερες Ταινίες - εικόνα 4

Στο Soho House του West Hollywood

Στο Ε! όμως που έχει συγκλονιστικά γραφεία και στούντιο στην καρδιά του Μπέβερλι Χιλς και ανήκει στο γκρουπ ΝBCuniversal, συνάντησα και τους δύο δημοφιλείς πλαστικούς του Botched, τους Dr. Nassif & Dr. Dubrew, οι δυό τους μου μίλησαν για τα ακραία περιστατικά που αντιμετωπίζουν κάθε εβδομάδα στο σόου αλλά και για το ποια αμερικανίδα σταρ έχει την μεγαλύτερη επιρροή αυτή την στιγμή στον πλανήτη σε ότι αφορά στις πλαστικές επεμβάσεις. Με μία φωνή και οι δύο μου μίλησαν για την 18χρονη Kylie Jenner , αδερφή της Κιμ Καρντάσιαν που με την ενίσχυση των χειλιών της προκάλεσε κύμα χιλιάδων αντίστοιχων επεμβάσεων. Κάτι ανάλογο, βέβαια όπως μου είπαν προκαλούν και οι Κλοε και Κιμ Καρντάσιαν με τις θανάσιμες αναλογίες τους που …υποθετικά είναι αποτέλεσμα ενίσχυσης των γλουτών με μεταφορά …φυσικού λίπους από άλλο σημείο του σώματος.

Σινεμά: Ο Γιώργος Σατσίδης Επιλέγει Τις Καλύτερες Ταινίες - εικόνα 5

Με τους top πλαστικούς του Botched στο Ε!

Στο Χόλιγουντ, όμως έκανα συνέντευξη και με τη Μις Πίγκυ που επανέρχεται δριμύτερη στη νέα σειρά του FOX The Muppets. Η εμπειρία της συνέντευξης μαζί της ήταν απερίγραπτη αφού πρόκειται για μια πραγματική σταρ που είναι πλέον ελεύθερη - αφού χώρισε με τον Κέρμιτ- και έχει πολλά σχέδια για το μέλλον της και ως …γυναίκα αλλά και ως πρόσωπο της σόου μπιζ. Σύντομα θα σας δείξω και το βίντεο με τη συνέντευξη.

Σινεμά: Ο Γιώργος Σατσίδης Επιλέγει Τις Καλύτερες Ταινίες - εικόνα 6

Φωτογραφία για την οποία δεν χρειάζονται συστάσεις!

Μέσα σε αυτή την εβδομάδα έκανα φυσικά και άλλες πολλές συνεντεύξεις για σειρές του Fox & Fox life όπως το Greys Anatomy, Scandal, How to get away with Murder, Secrets & Lies κ.ά Επισκέφτηκα όμως και τα Universal Studios όπου συνάντησα τη Νία Βαρντάλος και τον Τζον Κόρμπετ για το πολυαναμενόμενο σίκουελ της ταινίας Big Fat Greek Wedding. H Νία δημιούργησε μια πολύ, πολύ ευχάριστη οικογενειακή κωμωδία με σκηνές σπαρταριστού γέλιου που έρχεται στην χώρα μας τον Μάρτιο. Στο Νο2 εμφανίζονται ο Τζον Στάμος και η Ρίτα Ουίλσον, σύζυγος του Τομ Χανκς που είναι και παραγωγοί της ταινίας, η Έλενα Καμπούρις ελληνικής καταγωγής υποδύεται την κόρη της αλλά και ολο το υπόλοιπο καστ που αγαπήσαμε από την πρώτη ταινία. Δεν θα σας αποκαλύψω ακόμα πολλά, όλα θα γίνουν στην ώρα τους. Η Νια από κοντά είναι πανέξυπνη, ενθουσιώδης, θετική και έχει πολύ, πολύ πλάκα. Επίσης είναι πιο αδύνατη και σε καλύτερη φόρμα από ποτέ!

Σινεμά: Ο Γιώργος Σατσίδης Επιλέγει Τις Καλύτερες Ταινίες - εικόνα 7

Με τη Miss Piggy στο Los Angeles για τη σειρά του FOX "The Muppets"

Σινεμά: Ο Γιώργος Σατσίδης Επιλέγει Τις Καλύτερες Ταινίες - εικόνα 8

Με τη Melissa Rivers και την Juliana Ransic του Fashion Police στο Ε!

Από ταινίες είδα το The Reverant με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και είναι πραγματικά συγκλονιστική! Να φανταστείτε το κοινό χειροκρότησε στην προβολή μόλις τελείωσε το φιλμ. Υπάρχουν δύο εκπληκτικές σκηνές που ο Ντι Κάπριο έκανε στην πραγματικότητα αυτό που επέβαλε το σενάριο: έφαγε ωμό το συκώτι ενός βύσσωνα και μπήκε γυμνός μέσα στο κουφάρι ενός αλόγου προκειμένου να ζεσταθεί από την παγωνιά. Δεν υπάρχουν λόγια για την ταινία, το σενάριο, τη σκηνοθεσία του Ιναρίτου που γυρίσε όλη την ταινία μόνο με φυσικό φως. Αριστούργημα. Και ο Τομ Χάρντι είναι άπαιχτος στον ρόλο του.

Σινεμά: Ο Γιώργος Σατσίδης Επιλέγει Τις Καλύτερες Ταινίες - εικόνα 9

Πάμε όμως να δούμε και τις ταινίες που μπορείτε να απολαύσετε αυτή την εβδομάδα:

Νοτιάς

Μετά την τεράστια εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία της «Πολίτικης Κουζίνας» -της πιο εμπορικής ταινίας της τελευταίας εικοσαετίας, με 8 βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και διεθνή διανομή σε περισσότερες από 40 χώρες- ο Τάσος Μπουλμέτης επιστρέφει δυναμικά το 2016 με τη νέα, πολυαναμενόμενη ταινία του, τον «Νοτιά».

Μια γλυκόπικρη κωμωδία με φόντο την ταραχώδη Ελλάδα του ’60, ‘70 και του ’80. Το πολυαναμενόμενο φιλμ σε συμπαραγωγή ΟΤΕ TV αφηγείται μια συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης μέσα από τη ματιά του Σταύρου, ενός ρομαντικού νέου, που ωριμάζει με εφόδια την ιστορία, τους μύθους, τις προσδοκίες και τα όνειρα μιας ολόκληρης χώρας. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

Σινεμά: Ο Γιώργος Σατσίδης Επιλέγει Τις Καλύτερες Ταινίες - εικόνα 10

Με πολύ χιούμορ και συγκίνηση, ο Τάσος Μπουλμέτης στη νέα του ταινία «Νοτιάς», σκιαγραφεί την ιστορία της Ελλάδας, μέσα από τα μάτια ενός ονειροπόλου νέου που αγαπά τους μύθους και φυσικά το σινεμά όπως και ο δημιουργός της ταινίας. Ο σκηνοθέτης μιλώντας για τον ήρωα της ταινίας τον χαρακτηρίζει ως «έναν δημιουργικό νέο που αντιμετωπίζει προβλήματα με τα πρώτα σκιρτήματα της ερωτικής του ζωής και παρακολουθούμε τον τρόπο που προσπαθεί να τα διαχειριστεί στον κοινωνικό του περίγυρο, στην οικογένειά του και στο περιβάλλον του».

Και πράγματι από την πρώτη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του '60,'70 και '80 πυροδοτούν την φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

Σινεμά: Ο Γιώργος Σατσίδης Επιλέγει Τις Καλύτερες Ταινίες - εικόνα 11

Στο στούντιο της εκπομπής μου «Buzz» στον ΟΤΕ TV με τον σκηνοθέτη της ταινίας, Τάσο Μπουλμέτη

Τον Σταύρο υποδύεται ο ταλαντούχος Γιάννης Νιάρρος, ενώ στο πλευρό του πρωταγωνιστή θα δούμε πολλούς αξιόλογους ηθοποιούς, μεταξύ τον οποίων τους: Θέμη Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Ταξιάρχη Χάνο, Αργύρη Ξάφη, Ερρίκο Λίτση, Όμηρο Πουλάκη, Μελισσάνθη Μάχουτ, Xαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιώργο Βουρδαμή, Δημήτρη Ήμελλο και τον μικρό Φοίβο Ταραμπίκο.

Σε μια εμφάνιση-έκπληξη θα απολαύσουμε στη μεγάλη οθόνη τη Zωζώ Σαπουντζάκη, σε έναν καταλυτικό για την πλοκή της ταινίας ρόλο. Η ταινία είναι υπέροχη! Ευαίσθητη, δυνατή, με χιούμορ και μηνύματα για τη σύγχρονη εποχή παρότι μπορεί να διαδραματίζεται στο πρόσφατο παρελθόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία θα προβληθεί στα κινηματογραφικά κανάλια ΟΤΕ CINEMA μέσα στο 2016.

Τελικά θα το δεις;

***Τρέχοντας
**Ευχάριστα. Ποπ κορν απαραίτητο.
*Ούτε καν!


Το μυστικό στα μάτια τους


Το εκληκτικό θρίλερ «Το Μυστικό στα Μάτια Τους» του Χουάν Χοσέ Καμπανέλα, που έδωσε στην Αργεντινή το Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας το 2010, μαζί με πολλές ακόμα διεθνείς διακρίσεις απέκτησε και την Χολιγουντιανή του εκδοχή. Πρωταγωνίστριες οι δύο βραβευμένες με Όσκαρ, Τζούλια Ρόμπερτς και Νικόλ Κίντμαν. Το σενάριο υπογράφει ο υποψήφιος για Όσκαρ σεναριογράφος του Κάπταιν Φίλιπς και έχει φυσικά κάποιες διαφορές από το Αργεντίνικο: Δυο πράκτορες του FBI, στενοί συνεργάτες, ο Ρέι και η Τζες, μαζί με την Εισαγγελέα Κλερ, συγκλονίζονται όταν ανακαλύπτουν ότι η έφηβη κόρη τής Τζες δολοφονήθηκε με άγριο και μυστηριώδη τρόπο. Δεκατρία χρόνια μετά, αναζητώντας ακόμα τον δολοφόνο, ο Ρέι ανακαλύπτει καινούρια στοιχεία που είναι βέβαιος ότι θα οδηγήσουν στην επίλυση της υπόθεσης. Κανείς του, όμως, δεν είναι προετοιμασμένος για το σοκαριστικό μυστικό που κρύβεται πίσω από την δολοφονία.

Σινεμά: Ο Γιώργος Σατσίδης Επιλέγει Τις Καλύτερες Ταινίες - εικόνα 12

Η παγκόσμια επιτυχία της πρώτης ταινίας από την Αργεντινή και η βραβεύση με Όσκαρ καλύτερης ταινίας ανεβάζει τον πήχη πολύ ψηλά. Γι΄αυτό άλλωστε επιστρατεύτηκε τέτοιο τρομερό καστ: Τζιουετελ Ετζιοφόρ στο ρόλο του μυστικού πράκτορα του FBI όπως και Νικόλ Κίντμαν και Τζούλια Ρόμπερτς. Στο φρεσκαρισμένο από το Χόλιγουντ σενάριο της ταινίας όταν ο ήρωας επιστρέφει στην πόλη για μια συνεργασία με το FBI, ανακαλύπτει νέα στοιχεία για την υπόθεση που αλλάζει τα πάντα στη ροή των γεγονότων του παρελθόντος και την τροπή του μυστηρίου. Πρόκειται για ένα πολύ καλοστημένο θρίλερ με εκπληκτικές ερμηνείες που αξίζει να δείτε. Φυσικά δεν πλησιάζει το δέος που προκάλεσε η πολυβραβευμένη πρώτη αργεντίνικη εκδοχή αλλά είναι πολύ καλή. Η πρώτη ωστόσο πλησιάζε το άριστα όπως η σύγκριση είναι αναπόφευκτη!

Τελικά θα το δεις;

***Τρέχοντας
**Ευχάριστα. Ποπ κορν απαραίτητο.
*Ούτε καν!

Stay tuned @ yupiii.gr!

Σινεμά: Ο Γιώργος Σατσίδης Επιλέγει Τις Καλύτερες Ταινίες - εικόνα 13

twitter: georgesatsidis

instagram: georgesatsidis

facebook: george satsidis fan page

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα