Follow us

Το Νέο Βιβλίο Του Άκη Πετρετζίκη Με Τον Τηλεθεατή : 20 συνταγές για ζυμαρικά και πίτσες: Φτιάξτε μαζί του την πιο νόστιμη καρμπονάρα!

Κάθε μήνα ο Άκης Πετρετζίκης μοιράζεται εύκολες, πρωτότυπες και λαχταριστές συνταγές με την υπογραφή του.  

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Το Νέο Βιβλίο Του Άκη Πετρετζίκη Με Τον Τηλεθεατή

Το 3ο βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη κυκλοφορεί την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου μαζί με το περιοδικό Τηλεθεατής και περιλαμβάνει 20 γνώριμες συνταγές, από σπιτικά ζυμαρικά και ριζότο μέχρι λαχταριστές φρεσκοψημένες πίτσες με αρώματα της Μεσογείου!

Ανακάλυψε την πιο νόστιμη καρμπονάρα με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη:

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Το Νέο Βιβλίο Του Άκη Πετρετζίκη Με Τον Τηλεθεατή

Μερίδες 4

Βαθμός δυσκολίας: 1

Χρόνος: 40’

6 μέτρια κολοκυθάκια

500 γρ. μακαρόνια λεπτά

4 κρόκους

100 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

και επιπλέον για το σερβίρισμα

ελαιόλαδο

200 γρ. πανσέτα καπνιστή χωρίς κόκαλο σε χοντρές φέτες

1 μικρό μάτσο βασιλικό

και επιπλέον φύλλα

για το σερβίρισμα

50 γρ. κουκουνάρι

• αλάτι και πιπέρι

Κόβουμε την πανσέτα σε λωρίδες και τη σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μέχρι να τραγανίσει ελαφρά. Προσθέτουμε και το κουκουνάρι και το σοτάρουμε και αυτό για ένα λεπτό ακόμα. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας, να στραγγίσουν από το επιπλέον λίπος.

Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος. Με ένα κουτάλι σκάβουμε και αφαιρούμε το εσωτερικό τους, όπου υπάρχουν τα σπόρια. Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ πολύ λεπτές λωρίδες.

Σε μία κατσαρόλα με πολύ αλατισμένο νερό μπλανσάρουμε τα κολοκυθάκια για μερικά δευτερόλεπτα. Αμέσως τα παίρνουμε με ένα σουρωτήρι και τα βάζουμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια. Σουρώνουμε ξανά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στην ίδια κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μείον ένα λεπτό. Τα σουρώνουμε, κρατώντας 150 ml από το νερό του βρασμού, και τα αφήνουμε στην άκρη μέσα στην κατσαρόλα τους. Όσο βράζουν, ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. Είναι σημαντικό να έχουμε τα μακαρόνια ζεστά όταν τα ανακατέψουμε με τη σάλτσα. Με αυτό τον τρόπο θα ψηθούν οι κρόκοι.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τα 150 ml από το νερό που κρατήσαμε, την τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και το βασιλικό.

Ρίχνουμε την πανσέτα μέσα στα ζεστά μακαρόνια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα ζεστά μακαρόνια μέσα στη σάλτσα με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε με επιπλέον παρμεζάνα και λίγα φύλλα βασιλικού.

Το Νέο Βιβλίο Του Άκη Πετρετζίκη Με Τον Τηλεθεατή
 
 - εικόνα 2

ΜΟΝΟ 4,40€ +1,50€ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

Περισσότερες συνταγές από τον Άκη Πετρετζίκη στο 3ο του βιβλίο
με θέμα «Ζυμαρικά και Πίτσες».
Κυκλοφορεί στις 15/1 αποκλειστικά με τον Τηλεθεατή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr