Follow us

Σινεμά: Ο Γιώργος Σατσίδης Επιλέγει Τις Καλύτερες Ταινίες: Star Wars, JOY ή Point Break: Τι πρέπει να δείτε αυτή την εβδομάδα;

Merry Christmas! 

Ο Γιώργος Σατσίδης Επιλέγει Τις Καλύτερες Ταινίες
Σινεμά: Ο Γιώργος Σατσίδης Επιλέγει Τις Καλύτερες Ταινίες

Πλούσια σε ταινίες η κινηματογραφική εβδομάδα των Χριστουγέννων προσφέρει πολλές επιλογές για ψυχαγωγία. Έχουμε, καταρχήν, τη νέα ταινία «Star Wars: The Force Awakens» που άνοιξε με ρεκόρ εισπράξεων το περασμένο Σαββατοκύριακο: 248 εκατ. δολάρια (227,2 εκατ. ευρώ) στη βόρεια Αμερική και 529 εκατ. δολάρια (484.7 εκατ. ευρώ) παγκόσμια. Η ταινία λοιπόν έσπασε ρεκόρ σε πωλήσεις εισιτηρίων και στις Ηνωμένες Πολιτείες και παγκόσμια, ανεβάζοντας τις ακαθάριστες εισπράξεις εισιτηρίων πάνω από τα 5 δισ. δολάρια!

Σινεμά: Ο Γιώργος Σατσίδης Επιλέγει Τις Καλύτερες Ταινίες - εικόνα 2

Η αμοιβή του Χάρισον Φορντ ξεπερνάει τα 25 εκατ. δολάρια για τον ρόλο του Χαν Σόλο ενώ η αμοιβή του σκηνοθέτη Τζέι Τζέι Εϊμπραμς έφτασε τα 60 εκατ. δολάρια! Έχουμε όμως και το πολυαναμενόμενο Joy. Η Τζένιφερ Λόρενς, ο Μπράντλεϊ Κούπερ και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους για τη νέα ταινία ''Joy'' που όπως φαίνεται θα παίξει δυνατά στα βραβεία Όσκαρ. Σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει ο David O. Russell που συνεργάστηκε με τους τρεις ταλαντούχους ηθοποιούς και στο οσκαρικό ''Silver Linings Playbook''. Με την Τζένιφερ Λόρενς και τον Μπράντλεϊ Κούπερ, μάλιστα, δούλεψαν επίσης ως ομάδα πριν δύο χρόνια στο περίφημο ''American Hustle''.

Σινεμά: Ο Γιώργος Σατσίδης Επιλέγει Τις Καλύτερες Ταινίες - εικόνα 3

Υπάρχει όμως και το θεαματικό Point Break ριμέικ της γνωστής ταινίας του 1991 με τον Κιάνου Ριβς και τον Πάτρικ Σουέιζ. Ένα εκπληκτικό φιλμ δράσης με φόντο τα πελώρια κύματα του Ειρηνικού και πρωταγωνιστές θρυλικούς σερφερ. Στον βασικό ρόλο που ερμήνευσε τελεια ο Πάτρικ Σουέιζ, πολλά χρόνια πριν, ο ταλαντούχος Έντγκαρ Ραμίρεζ.

Σινεμά: Ο Γιώργος Σατσίδης Επιλέγει Τις Καλύτερες Ταινίες - εικόνα 4

Φυσικά παίζεται με μεγάλη επιτυχία η νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη Ένας Αλλος Κόσμος ένα εξαιρετικό φιλμ must seen για αυτή τη χρονιά.

Θυμήσου όσα πρέπει να ξέρεις για το «Ένας Άλλος Κόσμος»

Στο Χριστουγεννιάτικο, όμως, Λονδίνο βρέθηκα και για την τηλεοπτική πρεμιέρα της σειράς του BBC, War & Piece όπου συνάντησα το καστ μιας πραγματικής , βρετανικής υπερπαραγωγής που γυρίστηκε στα παλάτια της Ρωσίας.

Σινεμά: Ο Γιώργος Σατσίδης Επιλέγει Τις Καλύτερες Ταινίες - εικόνα 5

Με την πρωταγωνίστρια του War And Peace, Lily James. Η σειρά θα προβάλλεται αποκλειστικά από τον ΟΤΕ TV.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις ταινίες:

Star Wars: The Force Awakens

Δέκα (10) χρόνια μετά την τελευταία επαφή με το σύμπαν του Τζορτζ Λούκας, το «Star Wars» επιστρέφει με τον Τζέι Τζέι Έιμπραμς να κάθεται πλέον στην καρέκλα του σκηνοθέτη, για το καινούργιο, έβδομο κατά σειρά επεισόδιο του Πολέμου των Άστρων. Με νέους πρωταγωνιστές αλλά και με τους βετεράνους που έχουν συνδεθεί με το σύμπαν των ταινιών.

Στην ταινία «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει» (Star Wars: The Force Awakens - Episode VII - 2015), πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Ντόμναλ Γκλίσον, Άντι Σέρκις, Όσκαρ Άιζακ, Κάρι Φίσερ, Ντέιζι Ρίντλεϊ, Τζον Μπογιέγκα, Λουπίτα Νιόνγκ’ο, Ντόμναλ Γκλίσον, Άντονι Ντάνιελς, Πίτερ Μέιχιου, ενώ επιστρέφουν και οι βετεράνοι πλέον: Χάρισον Φορντ, Μαρκ Χάμιλ και η Κάρι Φίσερ.

Το 2012, η Disney αποφάσισε να αγοράσει τη Lucasfilm του Τζορτζ Λούκας φυσικά μόνο και μόνο για να αποκτήσει τα δικαιώματα του μυθικού «Star Wars». Τα 4 δισ. που δαπάνησε θεωρήθηκαν από αρκετούς ως μια επένδυση υψηλού ρίσκου για το θρυλικό στούντιο. Τελικά όμως αποδείχθηκε η πιο κερδοφόρα κίνηση στην ιστορία της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Και σκεφτείτε ότι όλα ξεκίνησαν το 1977 όταν έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία επιστημονικής φαντασίας με τίτλο Star Wars. Από την πρώτη στιγμή έγινε αντιληπτό ότι χρήση των ειδικών εφέ ήταν επαναστατική για την εποχή. Όπως και το γεγονός ότι ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας δεν σημαίνει ότι το περιεχόμενο της ταινίας είναι φτωχό σε συναισθήματα, μηνύματα και ερμηνείες. Οπρώτος Πόλεμος των Άστρων αναδείχθηκε σε μια από τις πιο επιτυχημένες και σημαντικές ταινίες όλων των εποχών.

Η σειρά Star Wars δημιούργησε μια ολόκληρη κουλτούρα γύρω από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας κάτι που άνοιξε τον δρόμο για όλες τις άλλες ταινίες και σειρές που ακολούθησαν αντίστοιχου περιεχομένου. Για να μην λέμε περιττά πράγματα για την υπόθεση και τι ακριβώς θα δείτε, αρκεί να πούμε ότι πρέπει να το δείτε, να το απολαύσετε και να αφεθείτε στο πλέον συναρπαστικό κινηματογραφικό ταξίδι λίγο πριν εκπνεύσει το 2015!

Τελικά θα το δεις;

***Τρέχοντας
**Ευχάριστα. Ποπ κορν απαραίτητο.
*Ούτε καν!


Joy

ΗΤζόι Μανιάνο πριν ακόμα κλείσει τα τριάντα βρίσκεται χωρισμένη με δύο μικρά παιδιά, τα οποία προσπαθεί να συντηρήσει δουλεύοντας ως υπάλληλος σε αεροπορική εταιρεία. Ταυτόχρονα περιποιείται την καταθλιπτική μητέρα της, η οποία παρακολουθεί σαπουνόπερες χωρίς να σηκώνεται από το κρεβάτι, φιλοξενεί τον ρέμπελο πρώην άντρα της στο υπόγειό της και συμπαραστέκεται σε κάθε απερισκεψία του αλλοπρόσαλλου πατέρα της.

Εξαιρετική η Τζένιφερ Λόρενς για μια ακόμα φορά στο ρόλο της νοικοκυράς που εφεύρει πάνω στην απόγνωσή μια μοναδική πατέντα για τελεμάρκετινγκ και γίνεται πλούσια και διάσημη. Φυσικά καταπληκτικός και ο καλός της φίλος Μπράντλει Κούπερ αν και νομίζω ότι τους έχουμε δεί πια τόσες φορές μαζί σε ταινία που καταντάει λίγο κουραστικό. Η ταινία είναι πολύ καλή, ήδη υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα όπως και η πρωταγωνίστρια.

Τελικά θα το δεις;

***Τρέχοντας
**Ευχάριστα. Ποπ κορν απαραίτητο.
*Ούτε καν!

Point break

Μια σειρά από ληστείες που διεξάγονται με ιδιαίτερα περίεργους, ριψοκίνδυνους και εντυπωσιακούς τρόπους, προβληματίζουν έντονα την ηγεσία του FBI, η οποία αποφασίζει να στείλει έναν πράκτορά της να τις διερευνήσει περαιτέρω. Έτσι, ο Τζονι Γιούτα (Λουκ Μπρέισι), ένας νεαρός και πολλά υποσχόμενος πράκτορας, εισχωρεί σε μια δυναμική ομάδα αθλητών, οι οποίοι ζουν υπό την ηγεσία του χαρισματικού Μπρόντι (Έντγκαρ Ραμίρεζ), κυνηγώντας διαρκώς την περιπέτεια και την αδρεναλίνη. Ζώντας και ο ίδιος πλέον υπό διαρκή κίνδυνο ως μυστικός πράκτορας ανάμεσά τους, ο Γιούτα θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι η συγκεκριμένη ομάδα κρύβεται πίσω από τις εντυπωσιακές παρανομίες.

Η ταινία «Point Break» είναι βασισμένη στην ομώνυμη κινηματογραφική επιτυχία του 1991 με τον Πάτρικ Σουέιζι και τον Κιάνου Ριβς, σε σκηνοθεσία της βραβευμένης με Όσκαρ, Κάθριν Μπίγκελοου (The Hurt Locker - 2008).

Ο Αυστραλός Λουκ Μπρέισι αντικαθιστά τον Κιάνου Ριβς στον ρόλο του Τζόνι Γιούτα, που εισχωρεί στην συμμορία του Μπρόντι για να την εξαρθρώσει, όμως εν τέλει γοητεύεται από τον τρόπο ζωής τους. Ενώ ο αξιόλογος ηθοποιός Έντγκαρ Ραμίρεζ, υποδύεται τον Μπόντι, αντικαθιστώντας τον Πάτρικ Σουέιζι. Θεαματικά κύματα, θεαματική δράση, απίθανο καστ. Βέβαια σαν την πρώτη δεν είναι αλλά είναι πολύ, πολύ καλή.

Τελικά θα το δεις;
***Τρέχοντας
**Ευχάριστα. Ποπ κορν απαραίτητο.
*Ούτε καν!

Stay tuned @ yupiii.gr!

Σινεμά: Ο Γιώργος Σατσίδης Επιλέγει Τις Καλύτερες Ταινίες - εικόνα 6

twitter: georgesatsidis

instagram: georgesatsidis

facebook: george satsidis fan page

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα