Follow us

Σινεμά: Ένας Άλλος Κόσμος/ Ένας Άλλος Χριστόφορος : Ο Γιώργος Σατσίδης γράφει για τη νέα ταινία του Παπακαλιάτη!

Αναμφίβολα πρόκειται για την πιο ώριμη δουλειά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Μια συναρπαστική κινηματογραφική ταινία σε συμπαραγωγή ΟΤΕ TV με την οποία γελάς, δακρύζεις, προβληματίζεσαι, αισιοδοξείς. 

Ένας Άλλος Κόσμος
Προσεγμένη στο έπακρο με ασυνήθιστα υψηλό επίπεδο παραγωγής για τα ελληνικά δεδομένα, θεωρώ ότι όχι μόνο θα συγκινήσει το κοινό στην χώρα μας- που ανυπομονεί να τη δεί- αλλά θα προκαλέσει διεθνώς αίσθηση αφού πρόκειται σύντομα να προβληθεί και εκτός Ελλάδας.
Σινεμά: Ένας Άλλος Κόσμος/ Ένας Άλλος Χριστόφορος
Όσον αφορά στην ιστορία; Πρόκειται για μια ερωτική τριλογία με κοινό φινάλε που συγκλονίζει. Τρεις ιστορίες αγάπης ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους υπηκόους, η οποία ξεδιπλώνεται σε μια Ελλάδα που αλλάζει ραγδαία. Τρεις γενιές που πολεμούν να αντέξουν μια σκληρή πραγματικότητα, μέσα από έναν δυνατό έρωτα. Διαφορετικές ιστορίες, διαφορετικές γενιές, διαφορετικές οπτικές. Ο παρανομαστής, όμως, κοινός. Η οικονομική κρίση, το εργασιακό, το μεταναστευτικό, ο φασισμός, αλλά και το αιώνιο ερώτημα «ο Έρωτας μπορεί να τα αλλάξει όλα;».
Ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα και Όσκαρ J.K. Simmons δίνει μια εξαιρετική ερμηνεία δίπλα στην απολαυστική Μαρία Καβογιάννη η οποία αποκλείεται να περάσει απαρατήρητη. Η εντυπωσιακή ηθοποιός από την Ουγγαρία Andrea Osvárt διεισδύει μοναδικά στον ρόλο που έγραψε για εκείνη ο Χριστόφορος, υποδυόμενη μια βορειοευρωπαία που έρχεται στην χώρα μας για να "εξυγιάνει" μια εταιρία κάνοντας αμέτρητες απολύσεις.
Σινεμά: Ένας Άλλος Κόσμος/ Ένας Άλλος Χριστόφορος  - εικόνα 2
Στην αποκλειστική συνέντευξη που μου έδωσε ο δημιουργός της ταινίας μου μίλησε και για την εμπειρία της συνεργασίας με το μοναδικό J.K. Simmons. Ο Χριστόφορος δήλωσε χαρακτηριστικά « Ο JK Simmons είναι εξαιρετικά γλυκός και συνεργάσιμος, από τους πιο απλούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει», ενώ ομολόγησε ότι του έχει ήδη υποχρέωση, γιατί έχει στηρίξει πολύ την ταινία στο δικό του χολιγουντιανό περιβάλλον.
Σινεμά: Ένας Άλλος Κόσμος/ Ένας Άλλος Χριστόφορος  - εικόνα 3
Η ταινία βλέπεται με κομμένη την ανάσα. Κανένα, μα κανένα φιλμ ή τηλεοπτική σειρά μέχρι τώρα δεν έχει απεικονίσει με τόσο ρεαλιστικό τρόπο το πόσο έχει αλλάξει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, πόσο έχουμε αλλάξει εμείς και πόσο τελικά ο έρωτας είναι πάντα καταλυτικός στη ζωή μας οπλίζοντας σας με αισιοδοξία υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες. Και φυσικά πόσο το πηγαίο, αυθεντικό χιούμορ που διαθέτουμε ως λαός ξεπηδάει εκεί που δεν το περιμένεις και αποδεικνύεται λυτρωτικό.
Δεν θέλω να αποκαλύψω περισσότερα για το στόρι της ταινίας. Προτιμώ να σας αφήσω να την απολαύσετε όπως την απόλαυσα και εγώ ως θεατής όταν την είδα και δεν γνώριζα πολλά. Το μόνο που θα ήθελα να επισημάνω είναι για μια ακόμα φορά είναι ότι είναι ένας άλλος Χριστόφορος, σε "έναν άλλο κόσμο" που μας καλεί να τον δούμε με τα δικά του μάτια έτσι όπως ακριβώς είναι σήμερα: Διαφορετικός! Αυτό είναι μεγάλη επιτυχία για έναν σεναριογράφο και σκηνοθέτη.
Σινεμά: Ένας Άλλος Κόσμος/ Ένας Άλλος Χριστόφορος  - εικόνα 4
Το πολυαναμενόμενο φιλμ, που θα κυκλοφορήσει στο εξωτερικό με τον τίτλο «Worlds apart», έχει και το δικό του site, (www.enasalloskosmos.gr και www.worldsapartfilm.com) όπου ο καθένας μπορεί να περιηγηθεί και να προετοιμαστεί για την ταινία πριν βγει στις αίθουσες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο OTE TV στηρίζει την ελληνική κινηματογραφία και τους δημιουργούς της μέσα από τις συμπαραγωγές της, ενώ έχει εξασφαλίσει την πρώτη τηλεοπτική προβολή της ταινίας στα κινηματογραφικά κανάλια OTE CINEMA μέσα στο 2016.
Με την πρώτη ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτητο το «Αν…» να έχει «κόψει» περισσότερα από 700.000 εισιτήρια, το νέο φιλμ είμαι σίγουρος ότι ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ.
Γιατί ο "Άλλος Κόσμος" του Χριστόφορου δεν έχει πια σύνορα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα