Follow us

Τα Media, Οι Celebrities & Το Σύμφωνο Συμβίωσης: «Πώς κατηγορείς έναν λαό ανέτοιμο;»

Το πιο πρόσφατο αγαπημένο θέμα των lifestyle εκπομπών είναι το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια.

 Τα Media, Οι Celebrities & Το Σύμφωνο Συμβίωσης

Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων προς άπαντες που περνούν από μια τηλεοπτική κάμερα είναι δεδομένες πια. Συμφωνείτε ή όχι; Θα πρέπει να επιτρέπεται να αποκτούν παιδιά με παρένθετη μητέρα; Θα πρέπει να επιτρέπεται να υιοθετούν ένα ορφανό παιδί; Αυτά είναι τα βαθιά και hot ερωτήματα των ανθρώπων που μέχρι πριν λίγες ώρες ασχολούνταν με το μήκος του «σωστού» φορέματος για να πας στον Βέρτη.

Η αλήθεια είναι πως όποιον και να είδα να μιλά για αυτά τα θέματα τον λυπήθηκα. Όχι επειδή έχει τάχα απαρχαιωμένες απόψεις που ενδεχομένως να μη συμφωνούν με τις δικές μου. Αυτό είναι προσωπικό θέμα του καθενός. Τον λυπήθηκα, επειδή μπαίνει στη διαδικασία να εκφράσει την -άχρηστη για την κοινή γνώμη- προσωπική του άποψη για ένα θέμα που δεν τον αγγίζει καν.

Τι εννοώ; Ρώτησε τον έρμο τον Βασίλη Καρρά ο Γιώργος Λιάγκας τα παραπάνω. Ενώ ξέρει πως η ερώτηση αυτή, σε έναν άνθρωπο άλλης γενιάς, είναι παγίδα εξαρχής. Τι θα σου πει; Αυτό που τον δίδαξαν να πιστεύει. Εδώ το πιστεύουν πολύ πιο νέοι άνθρωποι, με έναν μεσήλικα λαϊκό τραγουδιστή θα τα βάλω; Θα μου πείτε, υπάρχει και η άποψη του Γιώργου Μαργαρίτη που έβαλε τα γυαλιά σε όλους όσοι το παίζουν ευαισθητοποιημένοι με αυτό το θέμα. Από την άλλη, πάντα υπάρχει και η θέση του Νίκου Οικονομόπουλου που είναι... αυτή που είναι.

Ο Καρράς απάντησε το προφανές. Αυτό που λέει μια μεγάλη μερίδα του κόσμου: «Ναι, να νομιμοποιηθούν να ξέρουμε ποιον έχουμε δίπλα μας. Να σταματήσει να είναι κρυφό να μην ντρέπονται οι πατεράδες». Λες ναι σε κάτι καλό, για τους πιο γελοίους μα 100% ελληνικούς λόγους. Σου λέει αφού θα νομιμοποιηθεί, αφού το «κρυφό» θα γίνει «φανερό» καθώς θα μπορεί να γραφτεί σε χαρτί... χαρτί μιλήσει, χωριάτης πάψει.

Το κακό με αυτά τα ερωτήματα, βέβαια, είναι πολύ πιο γενικευμένο στον ελληνικό λαό. Όταν οι πολιτικοί, οι εκλεγμένοι άρχοντες του τόπου, περιλαμβάνουν στον δημόσιο λόγο τους αναφορές σε «αξύριστες χήρες», ο λαός δεν φταίει που δεν έχει εκσυγχρονιστεί ακόμα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα ανέτοιμη για τα πάντα. Ήταν ανέτοιμη για την Ευρώπη, ήταν απροετοίμαστη για τον πλούτο, ήταν στον ύπνο όταν έσκασε η κρίση, έβγαλε κατά τύχη επαναστατική κυβέρνηση και έφερε κυρίως για πλάκα (αντίδραση το λένε οι ειδήσεις) φασίστες στη Βουλή.

Πως ζητάς από έναν λαό ανέτοιμο να δείξει την πρέπουσα ωριμότητα και να δεχθεί την εξέλιξη; Πολύ εύστοχα η Ναταλία Γερμανού στο «NaMaste» ανέλυσε τις δηλώσεις του Φαήλου Κρανιδιώτη, του Βασίλη Καρρά και του Γιώργου Μαργαρίτη. «Αυτή είναι η Ελλάδα» είπε η έμπειρη παρουσιάστρια και είχε απόλυτο δίκαιο. Γιατί αυτός είναι ο ελληνικός λαός. Πάντα στον κόσμο του, πάντα περιμένει μέσα σε μια βραδιά, κυρίως Κυριακής και εκλογών, να αλλάξει η ζωή του ξανά και να επανέλθει στην εποχή που τον ενδιέφερε ποιο Cayenne θα αγοράσει με το νέο του δάνειο. Χωρίς να τον ενδιαφέρει τίποτα. Πραγματικά τίποτα άλλο πέρα από όσα περνούν την πόρτα του.

Όμως ο κόσμος τρέχει και ο Έλληνας, σαν να μην έχει καμία σχέση με το (πολύ πολύ αρχαίο και ένδοξο) παρελθόν του, κάθεται στάσιμος, μπροστά σε μια τηλεόραση να μένει στο φθηνό κουτσομπολάκι του τηλεοπτικού δεκαλέπτου και δεν ψάχνεται καν να αναλύσει τι διάολο του λένε αυτοί οι αναγνωρίσιμοι άνθρωποι.

Για αυτό και χάρηκα που, μέσα σε ένα αντιστρόφως ανάλογο δεκάλεπτο ευφυούς αναλαμπής, η Ναταλία Γερμανού και οι συνεργάτες της τα είπαν όλα. Όλες τις απόψεις. Τα άκρα, τη μέση, το λογικό, αλλά και τα παράλογο αυτού του λαού. Και το παράδοξο είναι πως εξακολουθούμε να μην μαθαίνουμε τίποτα. Κυρίως δεν μαθαίνουμε να μιλάμε λιγότερο και να σεβόμαστε περισσότερο.

Ο Έλληνας θέλει να πει τη γνώμη του, χωρίς να συνειδητοποιεί ποτέ ποιον έχει απέναντί του. Γι' αυτό και πάντα θα τρώει τα μούτρα του στην ημιμάθεια του. Που ποτέ δεν του έμαθε να αγαπά αληθινά ούτε τον εαυτό του.

Αυτά για σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

https://www.facebook.com/constantinos.antonatos

https://twitter.com/SirConstantino

http://instagram.com/sirconstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα