Για ένα σετ φερφορζέ βρεθήκαμε κι εμείς την τελευταία φορά με τον φίλο μου τον Marko και καταλήξαμε να τρώμε τον πιο νόστιμο (και ελαφρύ) μουσακά, να πίνουμε ρακές και να ακούμε live μουσική στο Café Avissinia.
Δεν έχεις συχνά την ευκαιρία να φας τόσο ποιοτικό και νόστιμο φαγητό στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα σε έναν χώρο που σε γυρίζει πίσω στην Belle Époque. Ο Νικόλας είναι άξιος συνεχιστής της παράδοσης, εξελίσσοντας την κουζίνα της μητέρας του, Καίτης Κουφονικόλα, έχοντας όμως διατηρήσει ανέπαφες τις αξίες μίας καλής μαγείρισσας. Το μαγαζί άνοιξε τις πόρτες του το 1986 σαν μπιστρό και χώρος δημοπρασιών ταυτόχρονα, με την Καίτη να ηγείται της κουζίνας και πολύ σύντομα όλης της περιοχής. Αν και στην αρχή, οι άντρες των γύρω μαγαζιών δεν είδαν με καλό μάτι την άφιξη της Καίτης, μία πυρκαγιά που ξέσπασε στην πλατεία το 1989 κατάφερε να τους ενώσει (η Καίτη έμεινε στην κουζίνα όλο το βράδυ και μαγείρευε κρεμμυδόσουπα για τους γείτονές της).
Σήμερα, το Café Avissinia διατηρεί την αίγλη της παλιάς Αθήνας, όντας διακοσμημένο με υπέροχες πορσελάνες, αντίκες και έργα τέχνης, σε δύο ορόφους, ενώ το καλοκαίρι, η ταράτσα σού προσφέρει θέα στην Ακρόπολη. Στην κουζίνα, ο Νικόλας έχει κάνει μικρά θαύματα, κι αυτό γιατί έχει καταφέρει να φέρει την παράδοση στο σήμερα.
Γαύρος μαρινάτος, κεμπάπ, αυγά μάτια με λουκάνικο, καυτερές πιπεριές, μελιτζάνα ψητή είναι κάποια από τα πιάτα που βρέθηκαν στο τραπέζι μας, αφού πρώτα ο Νικόλας μας είχε ταΐσει από τον φανταστικό μουσακά του. Τόσο το φαγητό όσο και η ζωντανή μουσική σηκώνουν ρακές, και κάπως έτσι η ώρα κυλά χωρίς να το καταλάβεις κι εσύ έχεις ζήσει σαν τουρίστας στην ίδια σου την πόλη.
Info
Πλατεία Αβησσυνίας, 210321 7047
Για περισσοτερες προτασεις απο τη Μαρω Παρασκευουδη, κανε κλικ εδω.
Contact: paraskevoudi@atticamedia.gr