Follow us

Οι Καλύτερες Ταινίες Της Εβδομάδας Στο Σινεμά: Με την υπογραφή του Γιώργου Σατσίδη

Hi movie fans,   Σας γράφω από το Λονδίνο όπου βρίσκομαι για την παγκόσμια πρεμιέρα του Τζειμς Μποντ "Spectre" και θα έχω πολλά να σας πω την επόμενη εβδομάδα για τον Ντανιελ Κραιγκ, τη Μονικα Μπελούτσι αλλά και ολόκληρο το καστ της θρυλικής νεας ταινίας του 007.

Με την υπογραφή του Γιώργου Σατσίδη
Οι Καλύτερες Ταινίες Της Εβδομάδας Στο Σινεμά

Στην ονειρική και άκρως εντυπωσιακή πρεμιέρα του Crimson Peak

στον κινηματογράφο Αθήναιον από την Uip. Για περισσότερα movie news, follow me on Instagram @GeorgeSatsidis

Έχουμε, πάντως, καλές κινηματογραφικές επιλογές και αυτή την εβδομάδα με τον Μπράντλει Κούπερ ως σεφ να παίζει με τη φωτιά, τον Γκιγέρμο Ντελ Τόρο να σκηνοθετεί το φανταστικό, κυριολεκτικά και μεταφορικά, Crimson Peak αλλά και το Παν που μας μεταφέρει με την πλέον συναρπαστική κινηματογράφιση της κλασικής ιστορίας στην Χώρα του Ποτέ!

Οι Καλύτερες Ταινίες Της Εβδομάδας Στο Σινεμά - εικόνα 2

Πρεμιέρα για το Mega View στη Νέα Υόρκη στο δορυφορικό κανάλι του Mega με τον δημοφιλή παρουσιαστή του "World Party", Σάκη Τανιμανίδη

Φανατικός σινεφίλ είναι και ο παρουσιαστής-παραγωγός του δημοφιλέστατου World Party που προβάλλεται στον Alpha, Σάκης Τανιμανίδης. Τον φιλοξένησα στην εκπομπή που κάνω για το δορυφορικό κανάλι του Μέγκα, στη Νέα Υόρκη και μεταδίδεται στις ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία. Φυσικά εκτός απο σινεφίλ έχει και άποψη για όλα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας οπότε η συνέντευξη μαζί του είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον (θα σας δείξω σύντομα αποσπάσματα). Πάρτε μια γεύση από το τρέιλερ που γυρίσαμε γιατί φυσικά το επεισόδιο έχει πολύ γέλιο!

WORLD PARTY's Sakis Athanasios Tanimanidis fun interview on Mega View, MEGA Cosmos. Sunday @ 20.00 pm, NYC!

Posted by George Satsidis on Wednesday, 21 October 2015

Πάμε, όμως, στις ταινίες που βγαίνουν αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες!

O σεφ που έπαιζε με την φωτιά

Σε κάποιες από τις πιο επιτυχημένες κουζίνες του πλανήτη επικρατεί πολεμικό κλίμα, αλλά αυτό για τον ταλαντούχο σεφ Άνταμ Τζόουνς δεν είναι πρόβλημα - είναι, αντίθετα, αυτό που τον κάνει να νιώθει ότι εκεί ακριβώς ανήκει. Ο Άνταμ τα είχε όλα – και τα έχασε. Το πρώην κακό παιδί των εστιατορίων του Παρισιού, που κέρδισε δύο αστέρια Michelin, νοιαζόταν μόνο για την συναρπαστική έξαψη τού να δημιουργείς εκρήξεις γεύσης. Για να αποκτήσει την δική του κουζίνα, όπως και το τρίτο αστέρι Michelin που του διαφεύγει, ο Τζόουνς θα πρέπει να αφήσει πίσω τις κακές του συνήθειες και να πάρει στην ομάδα του τους καλύτερους, όπως την όμορφη Ελέν. Η ιστορία του είναι τελικά ένας ύμνος για την αγάπη του φαγητού και την δύναμη των δεύτερων ευκαιριών.

Το φιλμ «Ο Σεφ που Έπαιζε με τη Φωτιά» ρίχνει μια κλεφτή ματιά στο περιβόητο, και κρυμμένο από το ευρύ κοινό, παρασκήνιο των διάσημων εστιατορίων. Εκεί, οι μεγαλύτεροι σεφ δημιουργούν τις γεύσεις του αύριο με την ώθηση που τους δίνει η απόλυτη αφοσίωση στην τέχνη τους, αλλά και η φιλοδοξία τους να είναι πρωτοπόροι. Ο ήρωας του «Burnt», όπως είναι ο αμερικανικός τίτλος της ταινιας, τον οποίο υποδύεται ο Μπραντλει, ο Άνταμ Τζόουνς συμπεριφέρεται σαν ροκ σταρ! Ανέβηκε στην κορυφή με τον ίδιο ιλιγγιώδη ρυθμό που γκρεμίστηκε από αυτήν, εξαιτίας της δικής του υπέρμετρης φιλοδοξίας, του αλαζονικού εγωκεντρισμού και του εκτός ελέγχου τρόπου ζωής του. Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στο Λονδίνο, την «τωρινή πρωτεύουσα του καλού φαγητού» και οι σκηνές γυρίστηκαν σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια για να πετύχει ο σκηνοθέτης όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυθεντικότητα. Φυσικά υπήρχε ένας μεγάλος σεφ παγκοσμίου επιπέδου να καθοδηγεί τον σταρ. Τον ρόλο αυτό ανέλαβε ο Μάρκους Ουέρινγκ, βραβευμένος με αστέρια Michelin και παρουσιαστής της πετυχημένης εκπομπής του BBC, «Master Chef». To αποτέλεσμα; Στην ταινία όλα είναι 100% πραγματικά αφού πρωταγωνιστές και βοηθητικοί ηθοποιοί μαγειρεύουν στα αλήθεια.

Την ίδια σκληρή, μαγειρική εκπαίδευση πέρασε και η Σιένα Μίλερ, η οποία υποδύεται την Έλεν, μία ταλαντούχο σεφ και νέα μητέρα που μπαίνει στην ομάδα του Άνταμ, παρά τους αρχικούς της δισταγμούς. Η Μίλερ ανέλαβε ένα πολύ δύσκολο πόστο (την προετοιμασία των πιάτων με ψάρια) και εξέπληξε τους πάντες με την αφοσίωσή της. Εκτός όμως από τις εντυπωσιακές σκηνές μαγειρικής, η ταινία έχει και βάθος ειδικά σε ότι τον ρόλο του Κούπερ που παίζει υπέροχα τον υπερφιλόδοξο σεφ. Ο ίδιος μάλιστα με αφορμή την ταινία μίλησε και για τις δικές του αδυναμίες, την εξάρτηση από το αλκοολ, που ξεπέρασε στο πρόσφατο παρελθόν …μιλώντας για την εξάρτηση της υπέρμετρης φιλοδοξίας!

Τελικά θα το δεις;

***Τρέχοντας
**Ευχάριστα. Ποπ κορν απαραίτητο.
*Ούτε καν!


Crimson Peak

Η νέα ταινία του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο δε θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από ένα κομψοτέχνημα, μια άκρως καλλιτεχνική, γοτθικά σκοτεινή ιστορία φαντασμάτων με καθηλωτικές ερμηνείες. Στην Αγγλία του 19ου αιώνα, μια νεαρή συγγραφέας παραδίδεται στην έλξη της για έναν μυστηριώδη, χαρισματικό άγνωστο που θα την παρασύρει σε αιματοβαμμένα μονοπάτια πάθους. Προσπαθώντας να ξεφύγει από τα φαντάσματα του παρελθόντος της, βρίσκει «καταφύγιο» στον πύργο του, ένα σπίτι που ζει, αναπνέει και ματώνει, έχοντας καλά θαμμένα μυστικά που ζητάνε εκδίκηση.

Εκεί θα συμβιώσει με τη ζηλιάρα αδελφή του συζύγου της, καθώς και με αρκετά φαντάσματα που κρύβουν την ανείπωτη, φρικτή αλήθεια, πως, δηλαδή, η αγάπη έχει τη δύναμη να μας μεταμορφώνει όλους σε τέρατα… Ένα καθηλωτικό, μεταφυσικό, θρίλερ, ένα γοτθικό ρομάντζο, φόρος τιμής στο είδος ταινιών με στοιχειωμένα σπίτια (The Haunting, Innocents) το CRIMSON PEAK, ανάμεσα στην επιθυμία και το σκότος, το μυστήριο και την τρέλα, ανασύρει κινηματογραφικές μνήμες αισθητικής, ανάλογης, με τις ισπανικές ταινίες του σκηνοθέτη.

Αν θέλουμε να περιγράψουμε τη βασική ιδέα της «πρώτης αγγλόφωνης, ισπανικής ταινίας» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο αρκούν έξι λέξεις : Οι άνθρωποι είναι ο πραγματικός τρόμος. Για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι επιλογές του Ντελ Τόρο ήταν οι εξής: H εκπληκτική όπως αποδείχτηκε στον ρόλο της, Μια Γουασικόφσκα (φως) και Τζέσικα Τσάστεϊν (σκοτάδι), Τσάρλι Χάναμ (φως) και Τομ Χίντλστον (σκοτάδι). Ο Πύργος στην ταινία, είναι όμως και αυτός πρωταγωνιστής με δική του ιστορία και μνήμη, καθώς αποτελεί το βασικό κορμό και το συνδετικό κρίκο της πλοκής. Μάλιστα, ο πύργος κατασκευάστηκε από την αρχή, μέσα σε διάστημα έξι μηνών, καθώς δεν υπήρχε κάτι ανάλογο που να μπορεί να εκφράσει το όραμα του σκηνοθέτη, ενώ όλη η δημιουργική ομάδα –φωτισμός, φωτογραφία, σκηνογραφία- υπερέβαλε εαυτόν ώστε ο πύργος να αποκτήσει μέγεθος και όγκο τέτοιο που να δικαιολογεί το δέος που προκαλεί σε όλους όσοι περνάνε την πόρτα του.

Η πρωτότυπη ιστορία έχει ως εξής: Η εσωστρεφής Λουσίλ μεγάλωσε έγκλειστη στην έπαυλη με μόνη συντροφιά τον αδερφό της, στον οποίο διοχέτευσε όλη της την αγάπη. Περνάει τον καιρό της παίζοντας πιάνο και συλλέγοντας πεταλούδες ενώ ζηλεύει κάθε γυναίκα που κεντρίζει το ενδιαφέρον του αδερφού της. Η εμμονή της καταλαμβάνει κάθε κομμάτι ανθρωπιάς που έχει μέσα της και με τις δολοπλοκίες της κρατάει όμηρο τον αδερφό της, εκβιάζοντάς τον με καλά κρυμμένα μυστικά του παρελθόντος τους. Φανταστική ταινία, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ένα δωρεάν ταξίδι στον μαγικό κόσμο του Ντελ Τόρο. Χαθείτε, αφεθείτε στον κόσμο του και θα με θυμηθείτε!

Τελικά θα το δεις;

***Τρέχοντας
**Ευχάριστα. Ποπ κορν απαραίτητο.
*Ούτε καν!


Pan

Στην επική περιπέτεια του Τζο Ράιτ, ΠΑΝ, ένα ορφανό αγόρι, σε αναζήτηση της μητέρας του, έρχεται αντιμέτωπο με το πεπρωμένο του. Παρόλο που ο χαρακτήρας του Πίτερ Παν δημιουργήθηκε πριν από περισσότερο από έναν αιώνα, ο Πίτερ Παν του 2015, αποτελεί μία ολοκληρωτικά νέα εκδοχή της ιστορίας που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε. Έχοντας ως βάση και έμπνευση το κλασικό παραμύθι του συγγραφέα Τζ. Μ. Μπάρι, ο σκηνοθέτης Τζο Ράιτ «αγκαλιάζει» με το δικό του μοναδικό τρόπο την απόκοσμη αίσθηση που αναδύεται από το αρχικό βιβλίο.

Ο σεναριογράφος Τζέισον Φουκς, ο οποίος έγραψε το πρωτότυπο σενάριο, είχε μαγευτεί από το χαρακτήρα του Πίτερ Παν όταν ήταν μικρός και αυτή η αίσθηση δεν τον άφησε ποτέ. Η ιστορία που επινόησε ο Φουκς είναι η ανείπωτη ιστορία για το πώς ένα νεαρό ορφανό που ονομάζεται Πίτερ θα γίνει ο πασίγνωστος ήρωας Πίτερ Παν. Μια νεαρή γυναίκα, η Μαρία -που ερμηνεύει η Αμάντα Σέιφιλντ - αφήνει το βρέφος της στα σκαλιά ενός ορφανοτροφείου αρρένων, το Lambeth, μαζί μ’ ένα σημείωμα, ένα φιλί, κι ένα φλάουτο. Η ιστορία ξεκινά με τον Πίτερ σε ηλικία 12 χρονών, να εξακολουθεί να ονειρεύεται την επιστροφή της μητέρας του.

Για να δημιουργήσει την ταινία που οραματίστηκε, ο σκηνοθέτης Τζο Ραιτ επέλεξε να «χτίσει» ένα μεγάλο μέρος του κόσμου του ΠΑΝ σε τεράστια σετ, ενισχύοντας το ρεαλισμό και προσφέροντας στους ηθοποιούς του την ευκαιρία να ζήσουν και να παίξουν σ’ έναν παιδικό ονειρικό κόσμο, καθ όλη η διάρκεια των γυρισμάτων.

Στην ταινία ΠΑΝ, ο Πίτερ είναι ένα έξυπνο 12χρονο αγόρι που έχει περάσει όλη του τη ζωή σε ένα θλιβερό ορφανοτροφείο του Λονδίνου, ένα χώρο που μοιάζει βγαλμένος από τα βιβλία του Νίτκενς, τον οποίο διευθύνει μια σκληρόκαρδη μοναχή. Εξακολουθεί να ελπίζει ότι η μητέρα του θα επιστρέψει για να τον πάρει κι είναι αυτή του η ελπίδα που του δίνει δύναμη και τον παρασύρει σ’ έναν φανταστικό κόσμο πειρατών, πολεμιστών και νεράιδων, με στόχο να ενωθεί και πάλι μαζί της.

Λόγω του εύρους των συναισθημάτων και των φυσικών απαιτήσεων του χαρακτήρα, οι δημιουργοί της ταινίας ήξεραν ότι η επιλογή του ηθοποιού που θα ερμήνευε τον Πίτερ θα ήταν μία από τις πιο κρίσιμες στην παραγωγή της ταινίας, και ως εκ τούτου έψαξαν παντού. Οι υπεύθυνοι για το casting ταξίδεψαν σε κάθε αγγλόφωνη χώρα στον κόσμο και έλαβαν χιλιάδες videos ηθοποιών που ενδιαφέρονταν για το ρόλο. Μόνο ο Ράιτ συναντήθηκε με 100 περίπου υποψήφιους. Όταν όμως είδαν το video με την ανάγνωση του Λιβάι, κατάλαβαν ότι είχαν κάτι εξαιρετικό στα χέρια τους. Ήταν ένα φυσιολογικό παιδί από την Αυστραλία, ο οποίος ποτέ στη ζωή του δεν είχε παίξει μεγάλο, δραματικό ρόλο. Όταν όμως ήρθε στο Λος Άντζελες για να συναντηθεί με τους παραγωγούς, όλοι συνειδητοποίησαν ότι ήταν αυτός που έψαχναν. Πριν από τα γυρίσματα, τόσο ο Ράιτ και όσο και ο Τζάκμαν πέρασαν χρόνο με τον Μίλερ, ώστε να χτίσουν τη σχέση μεταξύ του Πίτερ και του Μαυρογένη και να βεβαιωθούν ότι θα είναι εξίσου άνετοι και μπροστά στις κάμερες.

Για το χαρακτήρα του Μαυρογένη, ο Φουκς χρησιμοποίησε λίγες πληροφορίες από το βιβλίο και στη συνέχεια δημιούργησε αυτό τον απίστευτα κακό χαρακτήρα που ερμηνεύει, ωστόσο, ένας από τους ωραιότερους ανθρώπους στο χώρο του θεάματος: ο Χιου Τζάκμαν. Πραγματικά απίθανος στον ρόλο του Μαυρογένη…σώζει την ταινία…που μπορεί, ίσως, κάποια στιγμή στην διαρκειά της να βαριέσαι λιγάκι αλλά έρχεται ο ταλαντούχος Χιου και απογειώνει τα πάντα!

Τελικά θα το δεις;

***Τρέχοντας
**Ευχάριστα. Ποπ κορν απαραίτητο.
*Ούτε καν!

Stay tuned @ yupiii.gr!

Οι Καλύτερες Ταινίες Της Εβδομάδας Στο Σινεμά - εικόνα 3

twitter: georgesatsidis

instagram: georgesatsidis

facebook: george satsidis fan page

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα